Ολλανδία: Επιπλέον χρήματα για την ασφάλεια στα σχολεία

Ολλανδία-Σχολεία-Ασφάλεια

Ο δήμος του Άμστερνταμ στην Ολλανδία, είναι έτοιμος να δαπανήσει 2 εκατομμύρια ευρώ για μια ολοκληρωμένη πρόταση που εξασφαλίζει περισσότερη ειρήνη και ασφάλεια στα σχολεία δευτεροβάθμιας και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Αυτό ως επιπλέον βοήθεια στους ευάλωτους νέους. Το σχολείο πρέπει να είναι ένα ασφαλές μέρος όπου οι νέοι μπορούν να μάθουν πολλά πράγματα.

Ο δήμος ανησυχεί για περιστατικά ασφάλειας στα σχολεία που σημειώθηκαν κατά το προηγούμενο έτος. Περιστατικά που συνέβησαν σε όλη τη χώρα. Το σχολείο πρέπει να είναι ένα ασφαλές μέρος. Εάν δεν είναι, δεν μπορείτε να κάποιος να λάβει την απαραίτητη γνώση. Διαπιστώθηκαν άσχημα περιστατικά και πολλά προβλήματα ασφάλειας, όπως κατοχή όπλων, βία και διακίνηση ναρκωτικών. Και ο δήμος δηλώνει πως “θα το αντιμετωπίσουμε αυτό, σε γειτονιές και σε σχολεία, μαζί με όλες τις αρχές”.

Διακίνηση ναρκωτικών και όπλα

Στο μεταξύ έχουν υπάρξει καταγγελίες από όλες τις περιοχές της πόλης σχετικά με θέματα όπως εμπόριο ναρκωτικών, ή κατοχή όπλων ή στρατολόγηση σε εγκληματικές ομάδες ή σεξουαλικές επιθέσεις, εκβιασμοί, σωματικές επιθέσεις και απειλές. Τις τελευταίες εβδομάδες, δύο περιστατικά προκάλεσαν πολλές αναταραχές. Ένας μαθητής τραυματίστηκε σοβαρά. Πολλές φορές έχουν βρεθεί όπλα στις τσάντες και τα ρούχα των μαθητών.

Δύσκολο να συζητηθεί

Οι μαθητές συχνά δεν τολμούν να συζητήσουν περιστατικά με τους γονείς τους, την αστυνομία ή το σχολείο. Είναι επομένως δύσκολο να μάθουμε ακριβώς τι συμβαίνει. Από την άλλη οι διευθύνσεις των σχολείων μερικές φορές είναι απρόθυμες να το αναφέρουν.

Θα υπάρξει τώρα μια ευρεία προσέγγιση με σχολεία, νέους και οργανισμούς ασφαλείας. Θα συνεργαστούν πιο εντατικά και πιο γρήγορα. Τα προβλήματα σχετίζονται συχνά με το τι συμβαίνει στα σπίτια των νέων, στο δρόμο και στο διαδίκτυο. “Θέλουμε να υποστηρίξουμε ευάλωτους νέους και να ενισχύσουμε το δίκτυό τους” λέει ο δήμος.

Άμεση παρέμβαση

Θα διασφαλίσουμε ότι το διδακτικό προσωπικό έχει περισσότερες γνώσεις σχετικά με σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς που μπορούν να οδηγήσουν σε εγκληματική συμπεριφορά στους νέους, λέει ο δήμος του Άμστερνταμ. 

Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αναγνωρίσουν γρήγορα προβλήματα και να παρεμβαίνουν όταν βλέπουν ότι οι νέοι παρασύρονται στο έγκλημα. Η υφιστάμενη προσέγγιση για τη νεολαία και την ασφάλεια στις γειτονιές θα επεκταθεί και θα συμμετέχουν και τα  σχολεία. Η χρήση της εργασίας των νέων στα σχολεία αυξάνεται επίσης. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας συνεισφέρει άλλα 350.000 ευρώ για τη σχολική ασφάλεια του Άμστερνταμ σε σχέση με τα ναρκωτικά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks