Ολλανδία: Τα πρόστιμα για αυτοκίνητα και ποδηλάτες

Από την 1η Ιουλίου του 2019 απαγορεύτηκε η χρήση κινητού κατά την ώρα της ποδηλασίας στην Ολλανδία ( Διαβάστε εδώ! το σχετικό μας άρθρο ) και από τότε δόθηκαν από το κράτος 9200! πρόστιμα γι’ αυτό το σκοπό, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Παρασκευής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας.

Το πρόστιμο είναι 95 ευρώ για τους ποδηλάτες και 240 ευρώ για τους αυτοκινητιστές που χρησιμοποιούν τηλέφωνο τους κατά την ώρα της οδήγησης.

Από την Πρωτομαγιά και μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού δόθηκαν περισσότερα από 44 χιλιάδες πρόστιμα, έναντι των 23 χιλιάδων που ήταν πέρυσι. Το κινητό είναι μια μάστιγα της εποχής που παρότι αυξάνονται τα πρόστιμα, αυξάνονται οι έλεγχοι, οι οδηγοί απτόητοι συνεχίζουν κανονικά , κατά την ώρα της οδήγησης τους, την ενασχόληση με τα Smartphone τους.

Συνολικά από την Πρωτομαγιά μέχρι 31 Αυγούστου δόθηκαν πρόστιμα αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ με την παραβίαση των ορίων ταχύτητας να είναι η πιο κοινή παράβαση και να συλλέγουν αυτοί οι παραβάτες τα περισσότερα πρόστιμα. Περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ είναι

Τα πρόστιμα θα αυξηθούν από την επόμενη χρονιά.

Πηγή: NlTimes

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks