Ολλανδία-Υπουργός Υγείας: Πιθανά πρόσθετα μέτρα σε μεγάλες πόλεις

Αμστερνταμ-Ολλανδία

Το υπουργικό συμβούλιο διαβουλεύεται με το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ και τη Χάγη για τον αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων από τον κορονοιό. Είναι πιθανό να ληφθούν επιπλέον μέτρα σε αυτές τις πόλεις για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Ο υπουργός De Jonge δεν γνωρίζει πως και πότε αυτό θα παρθούν πρόσθετα μέτρα. «Προχωράμε βήμα προς βήμα», λέει. «Θα αναλύσουμε πρώτα πού ακριβώς βρίσκονται τα θετικά κρούσματα». Ο υπουργός επισημαίνει ότι το υπουργικό συμβούλιο επέλεξε συνειδητά μια περιφερειακή προσέγγιση. Οι περιφέρειες και τα δημαρχεία αποφασίζουν σύμφωνα με τα δεδομένα που λαμβάνουν για να “σβήνουν” τις εστίες με κορονοιό. Με αυτόν τον τρόπο, τα εθνικά μέτρα μπορούν να αποφευχθούν και η κοινωνία να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο.

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, ο De Jonge είπε ότι προστέθηκαν 1140 νέες θετικά κρούσματα σε μια μέρα. Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός που παρατηρήθηκε εδώ και αρκετούς μήνες. Τα περισσότερα από τα θετικά κρούσματα βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ολλανδίας.

Πηγή: NOS

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks