Ολλανδία-Lockdown: Μειώθηκαν οι μολύνσεις Covid, όμως τα τελευταία μέτρα είχαν μικρή επίδραση λέει το RIVM

Ολλανδία-Κορονοϊός-Νοσοκομεία

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην Ολλανδία κατά του κορονοϊού στις 28 Σεπτεμβρίου δεν επηρέασαν τον αριθμό των μολύνσεων Covιd-19, δηλώνει ο διευθυντής του RIVM Jaap van Dissel σε ενημέρωση στο κοινοβούλιο την Τετάρτη. Το μερικό lockdown που εφαρμόστηκε στα μέσα Οκτωβρίου συνέβαλε στη μείωση των αριθμών, είπε.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου και μέσα Οκτωβρίου ήταν το πλήρες κλείσιμο της εστίασης. Πριν από το μερικό lockdown, τα εστιατόρια και τα μπαρ έπρεπε να κλείνουν νωρίτερα. Κατά τη διάρκεια του lockdown, επιτρέπεται να είναι ανοιχτά μόνο για takeaway.

Τα πρόσθετα μέτρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπως το κλείσιμο βιβλιοθηκών, ζωολογικών κήπων και λούνα παρκ, μείωσαν σίγουρα το βάρος στην υγειονομική περίθαλψη, δήλωσε ο Van Dissel. Η προσδοκία ήταν ότι οι εισαγωγές θα μειωθούν σε 10 νοσηλείες για Covid-19 και τρεις εισαγωγές σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ανά ημέρα έως τις 20 Δεκεμβρίου. Αλλά το αυστηρότερο lockdown σημαίνει ότι αυτός ο αριθμός θα επιτευχθεί περίπου 10 ημέρες νωρίτερα, είπε. Αυτά τα πρόσθετα μέτρα καταργήθηκαν ξανά την Τρίτη.

Ο Van Dissel είπε ότι ο αριθμός των περιπτώσεων κορονοϊού μειώνεται τώρα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Περιοχές που είχαν ανησυχητικά υψηλά ποσοστά λοίμωξης έχουν επίσης βελτιωθεί. Στο Twente και το Rotterdam-Rijnmond υπάρχει τώρα μια «ευνοϊκή εικόνα», είπε.

Η καμπύλη στους νοσοκομειακούς ασθενείς Covid-19 είναι χαμηλότερη από ό, τι στο πρώτο κύμα, αλλά επίσης μειώνεται πιο αργά, δήλωσαν και οι δύο Van Dissel και Ernst Kuipers του εθνικού δικτύου οξείας περίθαλψης LNAZ. Ο Kuipers περιμένει ότι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, τα ολλανδικά νοσοκομεία θα φροντίζουν περίπου 900 ασθενείς με κορονοϊό στους νοσηλευτικούς θαλάμους και περίπου 300 σε εντατική περίθαλψη. Την Τρίτη υπήρχαν 2.146 ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 567 σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον Kuipers, η πίεση στο σύστημα υγείας εξακολουθεί να είναι υψηλή. “Σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την τακτική φροντίδα”, είπε στους βουλευτές. Ανατολικά και δυτικά της χώρας αγωνίζονται ιδιαίτερα. Για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση νοσοκομείων, οι ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρονται τακτικά σε νοσοκομεία με περισσότερη διαθέσιμη χωρητικότητα. Μέχρι σήμερα, 1.221 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλη περιοχή και 973 σε άλλα νοσοκομεία στην ίδια περιοχή, δήλωσε ο Kuipers.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks