Ολυμπιονίκες στο Βέλγιο – εσύ τους ήξερες;

βέλγιο-ολυμπιακοί-αγώνες

Οι Ολυμπιακοί αγώνες αποτελούν έναν πανανθρώπινο θεσμό, ο οποίος έχει τις ρίζες του στην Ελλάδα. Μέσα από τους Ολυμπιακούς αγώνες έχουν αναδειχθεί χιλιάδες αθλητές, οι οποίοι θεωρούνται τοπικοί ή και διεθνείς θρύλοι. Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, δύο από τους Βέλγους ολυμπιονίκες.

Ολυμπιονίκης τοξοβολίας στο Βέλγιο, Hubert Van Innis.

Ο αθλητής που σημάδεψε την ιστορία της τοξοβολίας και παρ’ολο που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός στο ευρύ κοινό, ήταν Βέλγος και είναι ο Hubert Van Innis. Ο Van Innis κερδίζοντας το πρώτο του μετάλλιο σε ηλικία 13 ετών συνέχισε χαράζοντας μια λαμπρή πορεία. Στους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς του 1900 κατάφερε να κερδίσει 4 χρυσά μετάλλια και δεν σταμάτησε εκεί. Μάλιστα, ο Van Innis κατέληξε να είναι ο αθλητής με τα περισσότερα ολυμπιακά μετάλλια στο Βέλγιο, ενώ η τοξοβολία έγινε οικογενειακή υπόθεση. Τόσο ο εγγονός του Philippe Prieels, όσο και η δισεγγονή του  Sarah Prieels  ασχολήθηκαν με την τοξοβολία και συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τοξοβολίας.

Ο ‘πολυμήχανος’ θα λέγαμε Victor Boin ήταν ένας ακόμα Ολυμπιονίκης του Βελγίου.

Ο Victor Boin ήταν αθλητής κολύμβησης, υδατοσφαίρισης και ξιφασκίας. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1908 και 1912 με την βελγική ομάδα υδατοσφαίρισης. Η βελγική ομάδα κατάφερε να κατακτήσει ένα αργυρό και χάλκινο μετάλλιο. Παράλληλα, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1912 στο άθλημα της ξιφασκίας. Στην ατομική του προσπάθεια αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, ενώ στην ομαδική κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο.

Η αγάπη του για τον αθλητισμό δεν σταμάτησε μόνο στην ενεργή συμμετοχή του. Ο ίδιος ίδρυσε τη Διεθνή Ένωση Αθλητικογράφων, ενώ συμμετείχε και ως πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Βελγίου.

Η μνήμη του έχει καταφέρει να μείνει ζωντανή τόσο λόγω των κατορθωμάτων του, όσο και λόγω του ιδρύματος που συγκροτήθηκε και φέρει το όνομά του. Μάλιστα, το Piscine Communale Victor Boin αποσκοπεί στην έρευνα και διαφύλαξη της βελγικής αθλητικής κληρονομιάς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks