Τα αποφθέγματα του #SuperGreeks

Στην αρχή του #SuperGreeks για τη ροή μας σε facebook & instagram βάζαμε πολλά αποφθέγματα από διάφορους ποιητές, φιλοσόφους,  διανοούμενους γενικά. Κάπως έτσι είχε ξεκινήσει και η καθημερινή μας πρωινή “Καλημέρα” ! Άλλες φορές βάζαμε φωτογραφία και άλλοτε ένα απόφθεγμα για να ξεκινήσει “σοφά” η μέρα μας.

Πάντα είτε με θετικό προσανατολισμό ,είτε με βάση τον άνθρωπο γενικά , τις αξίες της ζωής, την ευτυχία, την επανάσταση.

Απόφθεγμα ονομάζεται μία σύντομη πρόταση ή φράση, η οποία περιέχει συμβουλές ή κρίσεις από πρόσωπα αδιαμφισβήτητου κύρους και θεωρείται μία αιώνια αλήθεια. Βέβαια πολλές φορές για να κατανοήσουμε ακριβώς το νόημα του αποφθέγματος, θα πρέπει να πάμε να διαβάσουμε ολόκληρο το κείμενο για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε πως καταλήξαμε σε αυτή την απομονωμένη συνήθως φράση ή ρήση.

Αυτά τα αποφθέγματα που τα βάζαμε εκείνη την εποχή είχαν και πολύ μεγάλη απήχηση μιας και ήμασταν λίγοι τότε αλλά είχαν και τα περισσότερα likes. Δεν είχαμε και καλή φωτογραφική τότε…. χεχεχε Και είχαν αποκτήσει μια ιδιαίτερη αξία για το SuperGreeks, αυτά τα καθημερινά αποφθέγματα.

Αυτά τα αποφθέγματα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του #SuperGreeks και θα συνεχίσουμε ανά διαστήματα να βάζουμε ώστε να μας εμπνέουν , ώστε να μαθαίνουμε νέους συγγραφείς και διανοούμενους και έπειτα να τους ψάχνουμε περισσότερο και αυτούς και ότι άλλο έχουν γράψει. Διότι κάθε φράση ή ρήση για να τη κατανοήσουμε επακριβώς θα πρέπει να ψάξουμε βαθύτερα.

Γι’ αυτά τα αποφθέγματα αναρτούσαμε λόγια και σοφίες από Έλληνες σπουδαίους διανοούμενους αλλά και ξένους. Γενικά είχαμε επιλέξει αποφθέγματα από αυτούς που γνωρίζουμε καλά, τους διαβάζουμε και τους αγαπάμε. Μεταξύ άλλων από Έλληνες είχαμε κείμενα από τους σπουδαίους, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Καζαντζάκη, Κ.Π. Καβάφη, Κατερίνα Γώγου και άλλους, αλλά και από ξένους όπως ο Albert Camus, Tolstoi, Rainer Maria Rilke, Kafka, Bernard Shaw και άλλους…

Μάλιστα στην αρχή είχαμε ξεκινήσει με ένα άσχημο layout για αποφθέγματα που έφτιαξα εγώ προσωπικά :p και ευτυχώς γρήγορα ο γραφίστας με μάλωσε και μας έφτιαξε ένα άλλο , ισάξιο των σπουδαίων αποφθεγμάτων. Παρακάτω βλέπουμε το 1ο layout και έπειτα σας παραθέτουμε μόνο μερικά από τα αποφθέγματα που αναρτήσαμε εκείνη την εποχή. Όχι πολύ μακρυά δηλαδή, πριν 1.5 χρόνο. Έχουμε όμως τόσο μεγάλη ροή μέχρι και 8 – 10 ποστ την ημέρα κάποιες φορές που γρήγορα στην εποχή του διαδικτύου ξεχνάμε πράματα.

Εδώ βλέπουμε το δικό μου layout!, όπου ήταν ευτυχώς για λίγο καιρό:

Με το νέο Design :

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks