Το Βελγικό υπουργείο εξωτερικών αποτρέπει τους Βέλγους από το να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και άλλες χώρες.

καραντίνα

Η Ελλάδα μαζί με Αγγλία και Ισπανία σε “πορτοκαλί” λίστα για το Βέλγιο! Την ίδια στιγμή “πράσινη” λίστα ή κοινώς χώρες χωρίς κανένα κίνδυνο αναφέρεται η Γαλλία και η Γερμανία.

To Υπουργείο Εξωτερικών αναθεώρησε την λίστα ρίσκου με τις χώρες από τις οποίες θα επιστρέφουν οι Βέλγοι τουρίστες μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Με έκπληξη βλέπουμε την Ελλάδα να φιγουράρει σε πορτοκαλί λίστα μαζί με χώρες όπως η Αγγλία και η Ισπανία.

Μεταξύ της λίστας των 31 χωρών της διευρυμένης ΕΕ (δηλαδή χώρες της ζώνης Σένγκεν, Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση), 20 είναι κωδικοποιημένες ως «πράσινες» χώρες δηλαδή που δεν αποτελούν ρίσκο για τους Βέλγους τουρίστες, επτά ως «πορτοκαλί» μειωμένο ρίσκο αλλά προφανώς υπαρκτό και τέσσερις εξακολουθούν να είναι μη προσβάσιμες και από τις οποίες θα υπάρξει καραντίνα 14 ημερών στην περίπτωση που όντως επιστρέψουν από αυτές Βέλγοι τουρίστες. Σε αυτό το σημείο να τονίζουμε πως με τον όρο “Βέλγοι τουρίστες” εννοούνται όλοι οι μόνιμοι κατοίκοι του Βελγίου.

Πράσινες χώρες σύμφωνα με το Βελγικό ΥΠΕΞ είναι μεταξύ άλλων η Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία και Σουηδία. Οι Βέλγοι λοιπόν μπορούν να ταξιδέψουν (χωρίς ρίσκο) σύμφωνα με το βελγικό ΥΠΕΞ σε Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Λεττονία, Κροατία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Εσθονία, Βουλγαρία, Τσεχία και Σλοβενία και να επιστρέψουν στο Βέλγιο χωρίς να διατρέχει κίνδυνος αφού οι παραπάνω χώρες θεωρούνται “Πράσινες” ή χωρίς ρίσκο.

Η Ελλάδα και η Κύπρος στην ίδια πορτοκαλί λίστα μαζί με Αγγλία και Ισπανία! Επτά «πορτοκαλί» χώρες, μέσα στις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν προορισμό με ρίσκο σύμφωνα με το βελγικό ΥΠΕΞ! Συνολικά οι χώρες που είναι στην πορτοκαλί λίστα είναι η Κύπρος, η Δανία, η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Με την ανακοίνωση αυτή το βελγικό ΥΠΕΞ αποτρέπει και επίσημα τα ταξίδια προς την Ελλάδα ενώ την ίδια στιγμή συνιστά σε όσους γυρνούν από την Ελλάδα να κάνουν το τεστ για τον Covid 19 και να μπαίνουν σε καραντίνα.

Κόκκινη λίστα“, “high risk contacts”, ή οι χώρες με υψηλό ρίσκο. Η Φινλανδία, η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Νορβηγία είναι οι χώρες στις οποίες σύμφωνα με το βελγικό ΥΠΕΞ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και ρίσκο σε βαθμό όπου πλέον υπάρχει σαφή τουριστική οδηγία και απαγόρευση ταξιδιών στις παραπάνω χώρες! Καθώς η κατάσταση σε κάθε χώρα εξελίσσεται, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές τις επόμενες ημέρες. «Καλώ όλους τους Βέλγους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό να συμβουλευτούν τον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου μπορούν να βρουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Philippe Goffin.

Πηγή: LeSoir.be

Νέα ενημέρωση:

Η λίστα ανανεώθηκε. Η Ελλάδα πήρε το πράσινο φως από το Βέλγιο. Η Κύπρος όχι που παραμένει στην πορτοκαλί ένδειξη επικινδυνότητας. Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks