Φρέσκα κουλούρια 18/06/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από την Ολλανδία…

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκες ειδήσεις από την Ολλανδία

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Η Ολλανδία ξεκλειδώνει ξανά το Ν. Αιγαίο-Χωρίς καραντίνα εδώ και 24 ώρες

Στο κίτρινο έβαλε από εχθές ξανά τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου η Ολλανδία και πλέον όλα τα ελληνικά νησιά πλην Κρήτης, είναι κίτρινα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν απαιτείται καραντίνα ή PCR κατά την επιστροφή τω Ολλανδών τουριστών στην χώρα τους.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς από τις 8 Μαϊου οι Ολλανδοί τουρίστες που επέστρεφαν από διακοπές στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, δεν θα αντιμετώπιζαν περιορισμούς καραντίνας και PCR test. Ακολούθως στις 15 Μαϊου στην απαλλαγή από καραντίνα και PCR, προστέθηκαν και τα Ιόνια Νησιά. Ωστόσο υπήρξε ένα σημαντικό πισωγύρισμα στις 30 Μαϊου, όταν η Ολλανδία έβαλε ξανά τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στην πορτοκαλί ζώνη, επαναφέροντας PCR και καραντίνα.

Η TUI ακυρώνει πακέτα διακοπών σε μη ευρωπαϊκούς προορισμούς

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός TUI ακυρώνει όλες τις οργανωμένες διακοπές σε προορισμούς εκτός Ευρώπης αυτό το καλοκαίρι. Αυτό λέει εκπρόσωπος της και σημαίνει ότι δημοφιλείς προορισμοί όπως η Τουρκία, η Τυνησία και η Δομινικανή Δημοκρατία θα ακυρωθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Το Ολλανδικό Κοινοβούλιο τάσσεται υπέρ της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την Αλβανία

Τη στάση της απέναντι στην Αλβανία και στην ευρωπαϊκή της πορεία, φαίνεται πως άλλαξε η Ολλανδία δίνοντας το πράσινο φως για την έναρξη των συνομιλιών ένταξης.

Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Ολλανδικό Κοινοβούλιο υποστηρίζει επιτέλους την έναρξη των συνομιλιών, εκτιμώντας ότι «η Αλβανία έχει σημειώσει επαρκή πρόοδο για να ξεκινήσει τις συνομιλίες με την ΕΕ».

Λιγότερες χρεοκοπίες στην Ολλανδία συγκριτικά με πολλές χώρες της ΕΕ

Ενώ ο αριθμός των πτωχεύσεων στην Ολλανδία συνεχίζει να μειώνεται κυρίως κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, περισσότερες εταιρείες έχουν χρεοκοπήσει σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ. Αυτό είναι το συμπέρασμα του Κεντρικού Στατιστικού Γραφείου με βάση τα στοιχεία της Eurostat.”Δεν παρείχαν υποστήριξη στον ίδιο βαθμό όλες οι χώρες της ΕΕ και το εύρος των μέτρων στήριξης που εφαρμόστηκαν διέφερε επίσης ανά χώρα” γράφει η CBS.

Αποσύρεται από τα γήπεδα του τένις η Κίκι Μπέρτενς 

Η Κίκι Μπέρτενς θ’ αποσυρθεί από τα γήπεδα του τένις, μετά την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς, όπως αποκάλυψε η ίδια μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. H 28χρονη πρωταθλήτρια από την Ολλανδία, που είναι αυτήν την εβδομάδα στο Νο 20 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει κατακτήσει δέκα τίτλους σε επίπεδο WTA, ενώ το 2016 έφτασε ως τα ημιτελικά του Roland Garros.

Απλά κι εύκολα στους «16» του Euro η Ολλανδία

Η Ολλανδία έγινε η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε στους «16» του Euro 2020. Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ, μετά το 3-2 επί της Ουκρανίας στην πρεμιέρα του Γ΄ ομίλου, νίκησε εχθές (17/06) και την Αυστρία με 2-0 και με το 2Χ2 στο ξεκίνημα του τουρνουά «σφράγισε» το «εισιτήριο» για τους νοκ άουτ αγώνες.

Οι τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοΐό

Θετική φαίνεται πως είναι η πορεί του κορωνοϊού στην Ολλανδία μια και καθημερινά καταγράφονται λιγότερα νέα κρούσματα ενώ ταυτόχρονα η πληρότητα στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ μειώνεται. Αναλυτικότερα, βάσει της τελευταίας ενημέρωσης, έχουν καταγραφεί:

  • 1068 επιβεβαιωμένα κρούσματα συνολικά
  • 573 νοσηλέυονται σε νοσοκομεία
  • 226 βρίσκονται σε ΜΕΘ
  • 3 νέοι θάνατοι

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks