Φρέσκα κουλούρια 02/02/22 – Τα σημερινά πρωινά νέα από τη Γερμανία…

people standing in front of brown concrete building

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από τη Γερμανία ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂 Γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διαδοθεί παντού! Στήριξε SuperGreek, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στο project.

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία ,Βέλγιο και από Γερμανία.

Οι καλύτεροι της ράτσας μας


Οι καλύτεροι της ράτσας μας γίνονται φονιάδες
Ακολουθούν σε απόσταση ασφαλείας
                                             οι ποιητές
                                             οι παραμυθάδες
                                             οι τερατολόγοι γενικώς
Μερικές χιλιάδες έτη φωτός πιο πέρα
Πλατσουρίζουν αγέλαστοι κι ανόρεχτοι
Στα στάσιμα νερά της μετριότητας
Οι όμηροι του φόβου

Γιάννης Αγγελάκας

Έσπασε το «φράγμα» των 10 εκατομμυρίων κρουσμάτων

Η Γερμανία σημείωσε σήμερα νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού με 208.498 νέες μολύνσεις να καταγράφονται μέσα σε ένα 24ωρο με τις οποίες ξεπέρασε το φράγμα των δέκα εκατομμυρίων κρουσμάτων συνολικά.

Συγκριτικά, στις 2 Ιανουαρίου είχαν καταγραφεί 12.515 νέα κρούσματα.

Ο δείκτης επίπτωσης επταημέρου επίσης κατέγραψε ρεκόρ —1.227,5 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους –καθώς η πολύ μεταδιδόμενη παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 196 άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές της covid με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την νόσο ανήλθε σε 118.170.

Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ εκτιμά ότι το κύμα της πανδημίας που οφείλεται στην Όμικρον θα κορυφωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου και θα προκαλεί 400.000 νέα κρούσματα ημερησίως προτού αυτά αρχίσουν να σημειώνουν πτώση, και έχει αναφέρει την πιθανότητα χαλάρωσης των περιορισμών στο τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου αν η κατάσταση παραμείνει υπό έλεγχο.

Η Γερμανία δεν κατάφερε να εμβολιάσει 80% του πληθυσμού ως τα τέλη Ιανουαρίου

Η γερμανική κυβέρνηση δεν πέτυχε τον στόχο της να εμβολιάσει το 80% του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού πριν από τα τέλη Ιανουαρίου, περίπου ένα μήνα πριν οι νομοθέτες ψηφίσουν σχέδιο νόμου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά της COVID-19.

Έως την Δευτέρα, το 75,8% των Γερμανών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, κάτι που τοποθετεί τη χώρα πίσω από τις Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

Η μόδα επιστρέφει στο Βερολίνο αυτό το καλοκαίρι

Οι εμπορικές εκθέσεις μόδας επιστρέφουν στο Βερολίνο και θα είναι πολλές και εκθαμβωτικές.

Από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου, το Βερολίνο θα φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις μόδας στην Ευρώπη.

Αν και το όνομα της εκδήλωσης δεν είναι ακόμη γνωστό, ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στους χώρους γύρω από τον πύργο R adio,  σηματοδοτώντας την επιστροφή της γερμανικής πρωτεύουσας στη σκηνή της μόδας. 

Γενικά, όλα δείχνουν ότι ξανά επιστρέφουμε επιτέλους στην “κανονικότητα”, ελπίζοντας ότι θα είναι μάλιστα καλύτερη αυτή η κανονικότητα, μιας και η προηγούμενη δεν ήταν τόσο καλή για όλους.

Fashion Runway Model GIF - Find & Share on GIPHY

1,7 δισεκατομμύρια για την διάσωση του αεροδρομίου του Βερολίνου

Η Γερμανία εξασφάλισε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να παράσχει στο αεροδρόμιο του Βρανδεμβούργου του Βερολίνου μια διάσωση 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ καθώς αγωνίζεται να επιβιώσει μετά το άνοιγμα στα μέσα της πανδημίας.

«Τα αεροδρόμια έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά από το ξέσπασμα του κορωνοϊού», δήλωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Margrethe Vestager. «Με αυτό το μέτρο, η Γερμανία θα συμβάλει στην ενίσχυση της μετοχικής θέσης του Βερολίνου Βρανδεμβούργου και θα βοηθήσει την εταιρεία να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας».

Κρατείται σε ψυχιατρείο ο άνθρωπος με ψυχολογικά προβλήματα που έπαιζε συγκρουόμενα στον αυτοκινητόδρομο

Ένας άνθρωπος με ψυχική διαταραχή άρχισε εσκεμμένα να πέφτει σε άλλα οχήματα σε γερμανικό αυτοκινητόδρομο και τελικά τον έβαλαν στο ψυχιατρείο.

Δικαστήριο του Βερολίνου έκρινε ότι ο 31χρονος άνδρας — που ταυτοποιήθηκε μόνο ως Sarmad A. — δεν μπορούσε να θεωρηθεί ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Οι δικαστές είπαν ότι έπασχε από «οξεία ψυχωτική ασθένεια» τη στιγμή του συμβάντος τον Αύγουστο του 2020.

Driver GIF - Find & Share on GIPHY

Νέες πτήσεις από τα σύνορα Ολλανδίας για Μόναχο και Βερολίνο με μία νέα πράσινη εταιρεία

Νέες πτήσεις εσωτερικού από μια νέα εταιρεία. Η German Green Airlines θα προσφέρει σύντομα πτήσεις προς τις δύο πόλεις από το αεροδρόμιο Weeze. Η νεαρή αεροπορική εταιρεία πετάει επίσης στο νησί Sylt Wadden.

Η Green Airlines είναι μια νέα αεροπορική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2020 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Stefan Auwetter. 

Η εταιρεία αυτή θεωρείται πράσινη, αποφεύγει το πλαστικό, επισυνάπτει συνεργασίες με τοπικά catering κ.α.

Η Green Airlines θα προσφέρει πτήσεις από το αεροδρόμιο Weeze προς το Βερολίνο και το Μόναχο από τις 14 Φεβρουαρίου. Τέσσερις φορές την εβδομάδα – Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή – πραγματοποιούνται πτήσεις προς τη γερμανική πρωτεύουσα. Τρεις ημέρες την εβδομάδα – Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο – η Green Airlines πετά στο Μόναχο δύο φορές την ημέρα.

Αυτή η εταιρεία προσφέρει θέσεις εργασίας σε κατοίκους Ολλανδίας και Γερμανίας και θα εξυπηρετεί με αυτές τις πτήσεις του λαούς και των 2 χωρών.

Oι κοινωνικές κατοικίες στη Στουτγάρδη ανανεώνονται με ηλιακή ενέργεια

Δύο δημοτικές εταιρείες συνεργάστηκαν για την παροχή φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των κοινωνικών κατοικιών

Την περασμένη εβδομάδα, οι τοπικές αρχές της Στουτγάρδης ανακοίνωσαν συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της δημοτικής εταιρείας στέγασης και αστικής ανάπτυξης – Stuttgarter Wohnungs‐ und Stadtbaugesellschaft (SWSG) και Stadtwerke Stuttgart . Η συμφωνία επικεντρώνεται στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες υφιστάμενων και μελλοντικών κτιρίων δημόσιας κατοικίας.

Σύμφωνα με τη δήλωση, εκτός από την προώθηση της πόλης προς τους βιώσιμους στόχους της, οι ένοικοι σε δημόσιες κατοικίες θα επωφεληθούν από μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος, λόγω του πράσινου τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πόλη έχει δηλώσει ότι τα πρώτα συστήματα θα εγκατασταθούν το καλοκαίρι του 2022.

Οδεύουμε ξεκάθαρα προς μια πράσινη εποχή! 🙂 Nα σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται …

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks