H ιστορία ενός αδέσποτου σκύλου από τη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται στο Άμστερνταμ … Το μελάκι μας

Πριν λίγες ημέρες τη συνάντησα τυχαία στο δρόμο πηγαίνοντας στον συνεργάτη μου στη Ρωμαϊκή αγορά για μίτινγκ για το #SuperGreeks…

Κατεβαίνοντας από την Αγίου Δημητρίου, στη Μακεδονικής αμύνης με Ολύμπου, την είδα από μακρυά. Με κοιτούσε και κουνούσε την ουρά της λες και από πάντα με περίμενε να κατέβω την κατηφόρα για να τη συναντήσω. Φτάνοντας κοντά πλέον σε αυτήν, την είπα “πόσο όμορφη είναι…” και αυτή κατευθείαν πήδηξε πάνω μου για να συμφωνήσει σε αυτό που της είπα. Κουνούσε ουρά σαν τρελή και ήθελε να παίξει. Λες και τη γνώριζα από πάντα και εγώ και παρότι με λέρωνε τα ρούχα, και παρότι είχα δουλειά σε λίγο, αυθόρμητα ξεκίνησα να παίζω μαζί της στη μέση ενός μικρού πεζοδρομίου.

Η πρώτη μας συνάντηση

Αυτήν, την είχε μια κοπέλα με λουρί και με έλεγε πόσο καλό σκυλάκι είναι και ότι μόλις πριν 3 ημέρες το βρήκε και το μάζεψε από το δρόμο. “Σύχναζε το τελευταίο διάστημα στη γειτονιά μου, ήταν τρισχαριτωμένη και την πήραμε σπίτι, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να την κρατήσουμε γιατί έχουμε ήδη ακόμα 3 πρώην αδέσποτα στο σπίτι από καιρό” είπε η Ελένη.

“Μήπως θα τον ήθελες;”, συνέχισε…

-Ελένη είναι φουλ πανέμορφη η ψυχούλα και θα την ήθελα αρκετά, αλλά έχω ήδη σπίτι άλλες δύο ψυχάρες, πρώην αδέσποτες. Σε κάθε περίπτωση, να το βγάλουμε κάποιες φωτογραφίες για να το αναρτήσω στο project μας (το SuperGreeks) και πιστεύω ότι όλο και κάποιος θα ενδιαφερθεί αν του το ανεβάσω όταν ξανά γυρίσω. Την ίδια στιγμή στέλνω στη Μαντώ ένα ηχογραφημένο μήνυμα “Μαντώ, μήπως θέλεις σκυλάκι- βρήκα μια ψυχούλα στο δρόμο που νομίζω ότι θα λατρέψεις” ! Ναι, μου λέει , θα ήθελα πολύ – ξαφνιάστηκα και γω ακόμα που μου είχε αναφέρει ότι ήθελε κάποια στιγμή ένα σκυλάκι, αλλά δεν περίμενα τέτοια αποφασιστικότητα και τέτοια αμεσότητα. Βγάλε φωτογραφίες και στείλε μου να τη δω και τώρα που θα ξανά κατέβω και γω Θεσσαλονίκη θα την πάρω ανεβαίνοντας. Τα υπόλοιπα είναι η ιστορία… Η Μαντώ ήρθε μετά από δύο μέρες, πήγαμε σε γιατρούς, βγάλαμε διαβατήρια και ότι άλλο χρειάζονταν και το σκυλί ήρθε στο Άμστερνταμ.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, η Ελένη και η μητέρα της

Το όνομα του σκύλου; – Δήμος Θεσσαλονίκης έλεγε το τσιπάκι που την είχαν βάλει – αυτό ήταν το όνομα της -το σκυλί ήταν εμβολιασμένο από το δήμο.

2 χρόνια πάλευε σε ένα άθλιο αστικό τοπίο, όπως είναι αυτό της Θεσσαλονίκης. Με χιόνια, με βροχές με καύσωνα αυτό ήταν στο δρόμο. Είχε να παλέψει με τα υπόλοιπα σκυλιά, τους ανθρώπους, τα αυτοκίνητα. Κάθε μέρα μια μάχη για την επιβίωση μέχρι που βρέθηκε η Ελένη με την αξιολάτρευτη μητέρα της για να τη μαζέψουν για λίγες μέρες, μπας και βρεθεί κάποιος και την πάρει σπίτι του – βέβαια, ούτε αυτές, ούτε το ίδιο το σκυλί “ο δήμος Θεσσαλονίκης” θα πίστευαν ότι το σκυλί μετά από λίγες ώρες θα βρισκότανε ασφαλές στο Άμστερνταμ και ήδη θα κάνει τις πρώτες βόλτες στα τεράστια πάρκα της πόλης και θα σουλατσάρει στα πανέμορφα κανάλια.

Άνθρωποι σαν την Ελένη και τη μητέρα της σπανίζουν στις μέρες μας στην Ελλάδα…

Μόλις φτάσαμε στην Ολλανδία

Η ουσία είναι το ζήτημα …

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλές λεπτομέρειες από τις συνομιλίες μας με τις κυρίες, τη Μαντώ, τον γιατρό που μας βοήθησε να γίνουν όλα τόσο γρήγορα…. Όλα έγιναν σε 4-5 μέρες και δε νομίζω ότι έχουν σημασία οι λεπτομέρειες, αλλά η ουσία του ζητήματος. Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι και να ανεβάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ζωάκια πάνω με κάθε τρόπο και φυσικά να επικοινωνήσουμε σωστά το ζήτημα στην Ελλάδα για να σταματήσει ο κόσμος να παρατάει τα σκυλιά στους δρόμους, επειδή τελικά δεν του έκαναν, δεν του άρεσαν. Τα σκυλιά είναι ευθύνη δική μας να μεγαλώσουν σωστά.

Στην Ελλάδα όποτε επιστρέφουμε σπαράζει η καρδιά μας με την αδιαφορία των ανθρώπων και της πολιτείας. Μιλάμε για άπειρα αδέσποτα, σε κάθε γειτονιά. Να μη μιλήσουμε για τις φόλες που ακούμε κάθε φορά… Είναι θέμα παιδείας και αυτό το ζήτημα.

Στο SuperGreeks στην αρχή της σεζόν κάναμε μια προσπάθεια για να βοηθήσουμε συλλογικά τα αδέσποτα στην Ελλάδα- η συμμετοχή όμως ήταν μικρή και λόγω των υπερβολικών υποχρεώσεων το αφήσαμε και εμείς για να ξανά προσπαθήσουμε σε λίγο διάστημα πάλι.

Το Μέλι – Η μέλι – Το μελάκι

Η Μέλι είναι η σκυλίτσα, 2 ετών και κάνει ότι κάνει ένα αδέσποτο – επίσης την αγαπάμε ήδη και είναι μέλος της οικογενείας των SuperGreeks.

Αν εξαιρέσεις ότι στο περίπου ξέρει να παίζει και λατρεύει το φαγητό από τα σκουπίδια είναι αξιολάτρευτη από κάθε άποψη. Την ίδια στιγμή τα ματάκια της και η αγάπη που μπορεί να σε δώσει αυτό το σκυλί δεν περιγράφεται – μόνο όσοι ήδη έχετε αδέσποτα μπορείτε να καταλάβετε τι σας γράφω αυτή τη στιγμή. Είναι υπέροχο όλο αυτό.

Η Ελένη και η μητέρα της όταν μας την παρέδωσαν μπροστά από τη Ρωμαϊκή αγορά πλάνταξαν στο κλάμα. Ο γιατρός, επίσης. Οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στο γιατρό και μας περίμεναν να κάνουμε εξετάσεις κτλ. , πλάνταξαν και αυτοί στο κλάμα.

Γιατί ;

Γιατί μια ψυχή που περιπλανιόταν στους δρόμους χωρίς να ξέρει αν θα φάει αύριο, αν θα βρει νερό να πιει, αν θα την πατήσει κάποιο αυτοκίνητο, αν θα τραυματιστεί σε κάποιον σκυλοκαυγά, αν θα φάει κάποια φόλα και πεθάνει, σήμερα είναι στο Άμστερνταμ πάνω σε έναν καναπέ και όλοι τους γνωρίζουν ότι θα περνάει τέλεια σε μία χώρα που ο κόσμος αγαπάει τα ζώα, και αν μη τι άλλο ξέρει να τα σέβεται. Χωρίς φόλες και με πελώρια πάρκα.

Η μέλι, το μέλι, το μελάκι θα είναι για πάντα ευτυχισμένο και αυτό το ξέρουν όλοι…

Το πρώτο της ταξίδι με οικογένεια στην Ελλάδα

UPDATE 4.4.22

Σήμερα η Μέλι ζει μαζί μας ήδη 4 μήνες και κάθε μέρα κάνουμε πραγματικά βήματα προσαρμογής. Κάθε μέρα την αγαπάμε και μας αγαπάει περισσότερο.

Δείτε πως ζει σήμερα

Γι’ αυτό σας λέω ότι στο επόμενο meetup που θα κάνουμε για τα αδέσποτα ζωάκια (και όχι μόνο σκυλάκια) να είστε εκεί για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε – μαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά. Μπορούμε να ενημερώσουμε σωστά τον κόσμο στην Ελλάδα και επίσης να ανεβάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αδέσποτες ψυχούλες πάνω. ΜΟΝΟ μαζί μπορούμε… Ψήσου 🐾

*Μόνο με 10 λεπτά / εβδομάδα μπορείς να μας βοηθήσεις ουσιαστικά να καταφέρουμε πολλά. Σύντομα θα ανακοινώσουμε νέο meetup και ελπίζουμε να είμαστε αρκετά άτομα για να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε- το SuperGreeks έχει τη δυναμική να επικοινωνήσει πράματα, δεδομένου ότι το παρακολουθούν χιλιάδες άτομα καθημερινά – χρειαζόμαστε όμως άτομα που να μπορούν να διαθέσουν λίγα λεπτά / εβδομάδα, μήνα για να γίνει δουλίτσα σοβαρή. Σε περιμένουμε μαζί μας 🙂 Είναι ευκαιρία που το SuperGreeks είναι τόσο διαφορετικό…

Μια συνέντευξη για τις γάτες

Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη του SuperGreeks με την Αναστασία Κισόγλου από το Greek AristoCats, εδώ ! Η συνέντευξη έγινε στα πλαίσια της πρώτης μας προσπάθειας για να βοηθήσουμε από το SuperGreeeks και σήμερα πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία για την κοινοποιήσουμε, μιας και γνωρίζουμε ότι αυτό το άρθρο θα το διαβάσουν εκατοντάδες άνθρωποι το επόμενο 24ωρο.

Με την Αναστασία και την προσπάθεια μας δεν τελειώσαμε… Θα μάθουμε ακόμα περισσότερα για τις αδέσποτες γάτες και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερα πράματα μελλοντικά.

Τι όμορφοι άνθρωποι η Αναστασία , η Ελένη , η μητέρα της και ο κάθε άνθρωπος που είναι δοτικός ανιδιοτελώς!?

ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ “ΑΔΕΣΠΟΤΗ” ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΜΕ SuperGreeks 🙂 KAI ANEBAΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΥΛΑΣ 🙂

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!