Λίγα λόγια για το Άλκμααρ στην Ολλανδία

ολλανδία-αλκμααρ

Σήμερα θα ταξιδέψουμε σε μια πόλη τυριών, σε μια πόλη που λίγοι γνωρίζουν το πόσο όμορφη είναι. Σήμερα ταξιδεύουμε στο Άλκμααρ στον Βορρά της Ολλανδίας!

Σημειώστε μουσεία στο Άλκμααρ : 👇

🧀 Η πόλη του τυριού δε θα μπορούσε να μην έχει μουσείο που να τιμά την ιστορία της τυροκομίας!

🎨🍻🎼 Άλλα δυνατά μουσεία: Εθνικό Μουσείο Μπύρας “De Boom”, μουσείο Beatles, καθώς η πρώτη κιθάρα του John Lennon κατασκευάστηκε στο Alkmaar και το μουσείο μοντέρνας τέχνης, Stedelijk.

🍄 Η παλιά πόλη από τις ομορφότερες στην Ολλανδία. Τα μικρά σοκάκια, τα μαγαζιά, τα καναλάκια, η αγορά συνθέτουν μια εκπληκτική κινηματογραφική εικόνα.

🥽 Σε 15 λεπτά μπορείς να είσαι στην παραλία ! Σε 10 λεπτά μπορείς να είσαι με το ποδήλατο στους αμμόλοφους και τη θάλασσα ή από την άλλη μεριά σε ένα απίστευτο τοπίο με πράσινα σπίτια, πολλούς ανεμόμυλους, αγελάδες και ατελείωτα λιβάδια. Ένα υπέροχο σκηνικό.

🌷 Στο Άλκμααρ πηγαίνουμε και την εποχή της τουλίπας – ουσιαστικά από το Άλκμααρ μέχρι το Den Helder θα βρεις άπειρα τουλιποχώραφα, τα περισσότερα και πιο όμορφα της χώρας. Η βόλτα με το ποδήλατο αυτή την εποχή, είναι must!

🚂 Με το τρένο πας εύκολα. Έχει πολλά τρένα και όλη μέρα.

To Άλκμααρ αν και στο χάρτη φαντάζει ότι είναι μακριά, η χώρα είναι μικρή και εύκολα πας οπουδήποτε. Είναι μόλις 40km από Άμσετρνταμ, 85 από Χάγη,100 από Ρότερνταμ.

⚽️ Στην ομάδα του Άλκμααρ (AZ) παίζει ο Παυλίδης και ο Χατζηδιάκος 🇬🇷

[Ιστορία του Άλκμααρ 📜]

Η παλαιότερη αναφορά στο Άλκμααρ υπάρχει από τον 10ο αιώνα. Tο 1254 πήρε τα δικαιώματα πόλης. Παλιά το έγραφαν ως Alckmar !

🪓🧨🗡🛡 Το 1573 η πόλη πολιορκήθηκε από τους Ισπανούς, ο βασιλιάς άνοιξε τις πύλες των αναχωμάτων ώστε να πλημμυρίσει την περιοχή, τα νερά ανέβηκαν ψηλά και οι Ισπανοί τράπηκαν σε φυγή. Bij Alkmaar begint de victorie («Η νίκη αρχίζει στο Άλκμααρ») – κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 8 Οκτωβρίου αυτή η μέρα!

Το 1799, κατά τη διάρκεια των Πολέμων της Γαλλικής Επανάστασης , ένα αγγλο-ρωσικό εκστρατευτικό σώμα κατέλαβε την πόλη αλλά τελικά ηττήθηκε στη μάχη του Καστρίκουμ ⚔️ Η γαλλική νίκη εορτάστηκε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι ως “Alkmaer” 🏵

To Alkmaar είναι μια πόλη που οι SuperGreeks αγαπούν και επισκέπτονται υπερβολικά συχνά. Το προτείνουμε 100% για μονοήμερη εκδρομή. Είναι ένας υπέροχος εναλλακτικός προορισμός στην Ολλανδία που προσφέρεται για όλους.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks