Πώς να φέρεις το αμάξι σου στο Βέλγιο

velgio-autokinito-ekswteriko-metakinisi

Εάν μετακομίζεις από Ελλάδα για Βέλγιο και επιθυμείς να φέρεις το όχημά σου μαζί, τότε ισχύουν κάποιοι συγκεκριμένοι όροι γι’ αυτή την περίπτωση ανάλογα με το διάστημα της παραμονής σου στο Βέλγιο. Αν είσαι φοιτητής και θέλεις να έρθεις στο Βέλγιο με το αυτοκίνητο σου δες επίσης παρακάτω για την δική σου περίπτωση.

Η Υπηρεσία Εγγραφής Οχημάτων (DIV) είναι υπεύθυνη για την δήλωση αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ρυμουλκουμένων άνω των 750 kg. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας στο DIV, λαμβάνετε πιστοποιητικό εγγραφής και πινακίδα κυκλοφορίας.

1. Προσωρινή μετακόμιση στο Βέλγιο – προσωρινή εγγραφή αυτοκινήτου

Αν δεν μένεις μόνιμα στο Βέλγιο, αλλά έρχεσαι να μείνεις για μια μικρή χρονική περίοδο (έως 6 μήνες), τότε μπορείς να φέρεις το όχημά σου αν πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:


-Το αμάξι σου είναι εγγεγραμμένο σε μία ευρωπαϊκή χώρα ή χώρα που έχει υπογράψει διεθνείς συμβάσεις οδικής κυκλοφορίας.


-Το αμάξι σου έχει τις πινακίδες της χώρας στην οποία είναι δηλωμένο.

-Στο πίσω μέρος του αμαξιού υπάρχουν τα αρχικά της χώρας στο οποίο είναι δηλωμένο.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να δηλώσεις προσωρινά το αυτοκίνητο στο Βέλγιο, αν δεν κατοικείς σε αυτό. Αυτό συμβαίνει :

-Σε περίπτωση εξαγωγής.


-Σε περίπτωση συμμετοχής στο διπλωματικό σώμα (DC, diplomatic corps), στο Ανώτατο Αρχηγείο των Συμμαχικών Δυνάμεων (SHAPE) και στο ΝΑΤΟ.

-Άτομα που βρίσκονται στην λίστα αναμονής ενός δήμου του Βελγίου.


– Άτομα που βρίσκονται στην διαδικασία ρύθμισης της άδειας διαμονής.

Σχετικά άρθρα

Τα πάντα για την οδήγηση και το αυτοκίνητο στο Βέλγιο (vol. 1)

2. Μόνιμη μετακόμιση στο Βέλγιο (πάνω από 6 μήνες)

Εάν μετακομίσετε από την Ελλάδα στο Βέλγιο, για περισσότερους από 6 μήνες, και πάρετε μαζί σας το αυτοκίνητό σας , θα χρειαστεί να το δηλώσετε στη νέα σας χώρα. Η κίνηση αυτή είναι υποχρεωτική και προβλέπονται πρόστιμα αν η δήλωση οχήματος δεν γίνει.

Για να δηλώσεις το αμάξι σου πηγαίνεις στην σελίδα του DIV . Στην σελίδα θα βρεις με λεπτομέρειες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για να ξεκινήσεις και να ολοκληρώσεις τη διαδικασία της εγγραφής. Παρακάτω επισημαίνονται μερικά σημαντικά βήματα.

Η εγγραφή πρέπει να υποβληθεί για τη χρήση της ροζ φόρμας “application of registration” που εκδίδεται από το FPS Mobility and Transport. Κάθε φόρμα έχει ένα προ-εκτυπωμένο barcode. Η φόρμα αυτή διατίθεται δωρεάν από την εταιρεία που παραδίδει το όχημα ή από την ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει την αστική ευθύνη ή από τους σταθμούς επιθεώρησης αυτοκινήτων.


Συμπληρώστε τη φόρμα με ευανάγνωστο τρόπο κι εάν η αίτηση περιέχει συνημμένα αρχεία, εκτός από το πιστοποιητικό εγγραφής, προσθέστε μόνο αντίγραφα όλων των εγγράφων και τοποθετήστε τα σε ένα φάκελο και στείλτε τα στο DIV. Διατηρήστε τον αριθμό αναφοράς της φόρμας – δημιουργήστε κατά προτίμηση μια φωτοτυπία της αίτησής σας.

Η αίτηση εγγραφής πρέπει να υποβληθεί στο DIV από τον ιδιοκτήτη του οχήματος (ή από τον κύριο χρήστη), ηλικίας τουλάχιστον 16 ετών. Εάν ενεργείτε για τρίτο πρόσωπο, πρέπει να παρουσιάσετε πληρεξούσιο υπογεγραμμένο από τον αιτούντα, και να δηλώσετε και τους δύο εθνικούς αριθμούς μητρώου.

Αφού ελέγξετε ότι ο αριθμός πινακίδας που εμφανίζεται στο πιστοποιητικό εγγραφής ταιριάζει πλήρως με τον αριθμό του συνημμένου ή στην πινακίδα κατοχής σας, καθώς επίσης και ότι οι πληροφορίες στην απόδειξη εγγραφής είναι σωστές (δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα χαρακτηριστικά του οχήματος και στο όνομα και τη διεύθυνση του κατόχου), μπορείτε να τοποθετήσετε το πιστοποιητικό εγγραφής στο όχημά σας και την πινακίδα κυκλοφορίας στο πίσω μέρος του.

Πού θα γίνει η εγγραφή

Υπάρχουν οι εξής επιλογές:

Brussels (central services and counters)
Mobility counters
Counters for transit and international plates

Κόστος εγγραφής

-Παράδοση πινακίδας και πιστοποιητικού εγγραφής (δεν ισχύει Για πινακίδες προσωρινής διαρκείας) = 30 €

-Παράδοση πιστοποιητικού εγγραφής (ή αντίγραφο) = 26 €

-Άμεση παράδοση των δύο παραπάνω (urgent delivery) = επιπλέον 80 €

Η πληρωμή γίνεται κατά την παράδοση του πακέτου με μετρητά ή αν η παραλαβή του πακέτου γίνει από ταχυδρομείο, με μετρητά ή κάρτα.

συνεργείο-αυτοκίνητο-βουλκανιζατέρ-βέλγιο
Συνεργείο αυτοκινήτων και Βουλκανιζατέρ στο Βέλγιο

3. Φοιτητές στο Βέλγιο

Εάν είστε φοιτητής στο Βέλγιο, από άλλη χώρα της ΕΕ:

-Δεν χρειάζεται να εγγράψετε το αυτοκίνητό σας στις αρχές για όσο διαρκούν οι σπουδές σας. Αυτό ισχύει επίσης εάν το αυτοκίνητο ανήκει στους γονείς σας, οι οποίοι δεν κατοικούν στο Βέλγιο.
-Δεν χρειάζεται να πληρώσετε εγγραφή και οδικούς φόρους στο Βέλγιο.
-Δεν χρειάζεται να έχετε επιπλέον ασφάλεια αυτοκινήτου για την περίοδο σπουδών σας.
Είναι απαραίτητη η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εγγραφής στο πανεπιστήμιο (ή άλλο σχολείο/κολέγιο) σε περίπτωση ελέγχου από τις αρχές.

Εάν, ως φοιτητής, εργάζεστε και στο Βέλγιο, δεν χρειάζεται να εγγράψετε το όχημα και να πληρώσετε σχετικούς φόρους.

supergreeks-gia-ellines-ekswterikou
Oι Έλληνες του Benelux, της Γερμανίας και του κόσμου όλου έχουν να αναδείξουν άρτιους επαγγελματίες σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες. Υπάρχουν Έλληνες επαγγελματίες με πολύ καλή ποιότητα στις υπηρεσίες τους, πρωτότυπες ιδέες, όμορφα και προσεγμένα καταστήματα και ιατρεία, ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, πρωτότυπες ιδέες και αρκετοί από αυτούς και αρκετά καλή επικοινωνία στο διαδίκτυο. Στο SuperGreeks.EU η δική μας υποχρέωση είναι να να δημιουργούμε το προφίλ των επιχειρήσεων στην ελληνική γλώσσα, να επικοινωνούμε τις υπηρεσίες και προϊόντα τους σε ένα μεγάλο και στοχευμένο κοινό. Το κοινό των Ελλήνων του Benelux και της Γερμανίας. Αν έχεις και συ τη δική σου επιχείρηση και θέλεις να προβληθείς στο κοινό των Ελλήνων του Εξωτερικού, τότε δεν έχεις παρά να μας στείλεις ένα μήνυμα και να δούμε τις ανάγκες της επιχείρησης σου.
Στηρίζουμε το #SuperGreeks. Στηρίζουμε τα ελληνικά εγχειρήματα. Στηρίζουμε τις #SuperGreek επιχειρήσεις. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!

Πηγή: εδώ, εδώ
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?