12 Ιουνίου : Η γέννηση της Άννας Φράνκ

Άννα-φρανκ

Σαν σήμερα η Άννα Φράνκ θα γινότανε 94 ετών, αν την άφηναν να ζήσει η ναζί. Το κοριτσάκι από την Φρανκφούρτη που μετανάστευσε με τους γονείς της στο Άμστερνταμ, επειδή νόμιζαν ότι εκεί θα είναι ασφαλείς.

Η Άννα Φρανκ ξεκίνησε αυτό που σήμερα είναι ίσως ένα από τα πιο διάσημα ημερολόγια στον κόσμο, γράφοντας για τη ζωή της κρυφά στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών ετών, η Άννα μοιράστηκε τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματά της ενώ κρυβόταν από τους Ναζί σε ένα μυστικό διαμέρισμα… το «μυστικό παράρτημα». Και στο πέρασμα των δεκαετιών τα λόγια της εξακολουθούν να μας «μιλούν».

Πραγματικά, όσοι δεν διαβάσατε το ημερολόγιο να το κάνετε κάποια στιγμή στη ζωή σας. Είναι ένα βιβλίο- αριστούργημα. Καταγράφει τα ιστορικά γεγονότα, αλλά εκτός αυτού ο αναγνώστης παρασέρνεται και από την εξαιρετική γραφή της Άννας Φράνκ. Ενός κοριτσιού που ήταν μόλις 12-14 ετών.

Πόσο υπέροχο είναι που κανένας δεν χρειάζεται να περιμένει ούτε μία στιγμή πριν αρχίσει να βελτιώνει τον κόσμο.

Η ιστορία της Άννας Φράνκ

Η Άννα Φρανκ γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη στις 12 Ιουνίου 1929 και συνελήφθη στο Άμστερνταμ από την Γκεστάπο τον Αύγουστο του 1944. Τον Νοέμβριο του 1944 απελάθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν με την αδερφή της Μάργκοτ, ενώ οι γονείς τους έμειναν στο Άουσβιτς.

Άννα-φρανκ

Οι αδερφές πέθαναν από τύφο στο Μπέργκεν-Μπέλσεν της Κάτω Σαξονίας, λίγες εβδομάδες πριν από την απελευθέρωση του στρατοπέδου από τα βρετανικά στρατεύματα στις 15 Απριλίου 1945, η μητέρα τους Έντιθ είχε πεθάνει από ασιτία στο Άουσβιτς τον Ιανουάριο.

Γεννημένοι Γερμανοί πέθαναν ανιθαγενείς και η εθνικότητά τους αφαιρέθηκε το 1941.

Ο πατέρας έζησε. Όταν επέστρεψε βρήκε το βιβλίο και από τότε υποσχέθηκε να το εκδώσει. Σήμερα είναι best seller με εκατομμύρια πωλήσεις ανά τον κόσμο.

Περισσότερα για την Άννα Φράνκ, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το μουσείο και το κρυσφήγετο της οικογένειας Φράνκ μαθαίνετε στο Άμστερνταμ από την ομάδα ξεναγήσεων των SuperGreeks, το SuperTrips. Το μουσείο της Άννας Φράνκ είναι must επίσκεψη.

*Οι φωτογραφίες μας είναι από το Μουσείο της Άννας Φράνκ στην πόλη του Άμστερνταμ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks