«Χωριό άνοιας» στην Ολλανδία με 188 κατοίκους

ανοια-ολλανδία

Ένα μικρό χωριό στην Ολλανδία, κοντά στο Άμστερνταμ κατοικείται από ανθρώπους που πάσχουν από άνοια, οι οποίοι υπό την επίβλεψη ειδικών απολαμβάνουν ανέσεις καθημερινότητας που είχαν στερηθεί στην ζωή τους στην πόλη.

Το χωριό Χοχεβεικ βρίσκεται σε προάστιο του Άμστερνταμ και χρηματοδοτείται από την ολλανδική κυβερνηση. Στόχος της παραμονής των κατοίκων στο χωριό, είναι να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Οι κάτοικοι κινούνται ελεύθερα παντού, πηγαίνοντας σούπερ μάρκετ ή κάνοντας ψώνια στα καταστήματα.

Το πρωτοποριακό χωριό διαθέτει γραφικά αρχοντικά, με χώρους ψυχαγωγίας όπου η μουσική παίζει βασικό ρόλο, ενώ οι άνθρωποι με άνοια αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Το Χοχεβεικ είναι στελεχωμένο με ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές, γιατρούς ψυχολόγους και φυσικοθεραπευτές που είναι επιφορτισμένοι με τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.

Σύμφωνα με το ίδρυμα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού, Το Hogeweyk ® άνοιξε το δρόμο για έναν νέο τρόπο φροντίδας στην Ολλανδία και έχει γίνει έμπνευση για πολλούς άλλους ανθρώπους στον κόσμο που αναζητούν εξανθρωπιστική φροντίδα για τους ανθρώπους που διαγιγνώσκονται με άνοια.

 πολυετής εμπειρία και η αποκτηθείσα γνώση καταλήγουν σε ένα σαφές όραμα για το μέλλον της φροντίδας της άνοιας. Το Hogeweyk® είναι ένα αποτέλεσμα, αλλά εφαρμόζοντας το ίδιο όραμα είναι δυνατά πολλά άλλα αποτελέσματα. Πιστεύουμε ακράδαντα στην αποϊδρυματοποίηση της περίθαλψης και στην ανάγκη χειραφέτησης των ατόμων που ζουν με άνοια και ένταξής τους στην κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του οργανισμού

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks