Βέλγιο: Νέα δρομολόγια της Ryanair και προγραμματισμένες απεργίες ανακοινώθηκαν στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά

ryanair-απεργία-αεροδρόμιο-βέλγιο

Οι πιλότοι της αεροπορικής εταιρείας Ryanair σχεδιάζουν περαιτέρω απεργίες στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά λόγω περικοπών στους μισθούς, ακριβώς την ίδια στιγμή που ο αερομεταφορέας σχεδιάζει να ξεκινήσει επτά νέα δρομολόγια από το Βέλγιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Μάικλ Ο’ Λίρι δεν απέφυγε να χρησιμοποιήσει έντονη γλώσσα κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης εργασιακής σύγκρουσης, ούτε να μιλήσει στον Τύπο, στον οποίο πρόσφατα περιέγραψε τα στελέχη των συνδικάτων ως «μαϊμούδες».

«Η συζήτηση για την αύξηση των μισθών για τους πιλότους μας στο Σαρλερουά έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες – το συνδικάτο είναι που την εμποδίζει», είπε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

«Οι απεργίες δεν οδήγησαν πουθενά τα συνδικάτα και δεν θα τα βγάλουν πουθενά. Δεν μας επηρεάζουν, αφήνουμε το 60 με 70% των σχετικών πτήσεων να πραγματοποιηθούν ούτως ή άλλως.

“Επιπλέον, δεν υποστηρίζουν όλοι οι Βέλγοι πιλότοι μας αυτή την απεργία. Έχουμε μερικούς πολύ καλούς πιλότους στο Βέλγιο. Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι οι επικεφαλής μιας ομάδας πιθήκων μέσα στα συνδικάτα.”

Οι πιλότοι της Ryanair έκαναν περικοπή μισθών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δεν έχουν δει ακόμη τους μισθούς τους να επιστρέφουν στα προ πανδημίας επίπεδα.

Ο οικονομικός αερομεταφορέας σχεδιάζει να πετάξει από το Βέλγιο σε επτά νέους προορισμούς αυτόν τον χειμώνα: Αμμάν (Ιορδανία), Κλουζ και Ιάσι (Ρουμανία), Μιλάνο (Ιταλία), Νάντη (Γαλλία), Τίρανα (Αλβανία) και Βαρσοβία (Πολωνία).

Η συχνότητα των 30 δρομολογίων θα αυξηθεί επίσης, πράγμα που σημαίνει ότι η Ryanair θα εκτελεί 93 δρομολόγια από το Βέλγιο με 17 αεροσκάφη με βάση το αεροδρόμιο Σαρλερουά.

Ο O’Leary είπε ότι αυτό αντιπροσώπευε μια επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων και θα οδηγήσει σε περισσότερες από 60 νέες θέσεις εργασίας.

Επισκέφθηκε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα για να παρουσιάσει μια αναφορά με 1,5 εκατομμύριο υπογραφές από επιβάτες ζητώντας από το ευρωπαϊκό στέλεχος να εγγυηθεί τη διέλευση της εναέριας κυκλοφορίας, ακόμη και σε περίπτωση απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε ένα από τα κράτη μέλη.

Η Γαλλία έχει επηρεαστεί από πολυάριθμες στάσεις εργασίας αυτού του είδους τους τελευταίους μήνες και ο O’Leary είπε ότι ήλπιζε ότι η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «θα λάβει επιτέλους μέτρα για την προστασία της διαμετακομιστικής εναέριας κυκλοφορίας και την εγγύηση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ταξιδιωτών στην Ευρώπη».

«Η επερχόμενη απεργία των πιλότων της Ryanair στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου θα είναι η τέταρτη του καλοκαιριού. Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε τι να κάνετε εάν επηρεαστείτε και πώς να περιορίσετε τις συνέπειες», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της στον ιστότοπό της.

Αρχικά, συνίσταται από τους ταξιδιώτες να μείνουν ψύχραιμοι, να ελέγχουν συνεχώς την πτήση και να μην εικάζουν απλά ότι η πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί.

Στη συνέχεια και σε περίπτωση ακύρωσης, συνιστάται στους επιβάτες να εξετάσουν την εναλλακτική λύση που η αεροπορική εταιρεία είναι νομικά υποχρεωμένη να τους προσφέρει. Η εναλλακτική λύση που προσφέρει η Ryanair πρέπει να περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχείο και μεταφορά σε αυτό το ξενοδοχείο εάν απαιτείται επιπλέον διανυκτέρευση.

«Εάν η αεροπορική εταιρεία δεν το κάνει αυτό, μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή των δαπανών που έχετε πληρώσει σε μεταγενέστερη ημερομηνία, αρκεί να είστε λογικοί με τις απαιτήσεις».

Με πληροφορίες από TheBulletin

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks