Πολλοί επαγγελματίες υγείας των γηροκομείων δεν κάνουν το εμβόλιο στο Βέλγιο

εμβόλια-γιατροί-γηροκομεία-αρνητές

Παρά τα διαδικτυακά σεμινάρια και την εκπαίδευση ένα μεγάλο μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού στα γηροκομεία, ειδικά στις Βρυξέλλες και τη Βαλλονία, δε θέλει να εμβολιαστεί. “Προφανώς πολλοί επηρεάζονται από τους ηλίθιους,” δήλωσε  ο Vincent Frédéricq στην De Standaard.

Το ήμισυ του προσωπικού στα γηροκομεία της Βαλλονίας και των Βρυξελλών αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Για τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών ευθύνονται τα Fake News σύμφωνα με τους ειδικούς και η παραπληροφόρηση που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα του κόσμου.

«Προφανώς, πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται από ηλίθιους», δήλωσε ο Vincent Frédéricq στην De Standaard .

Ο Frédéricq είναι ο γενικός γραμματέας της Femarbe, μιας οργάνωσης κέντρων ευγηρίας για ηλικιωμένους στη Βαλλωνία και τις Βρυξέλλες και αναφέρει ότι η μόνη λύση είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για το προσωπικό υγείας.

“Διαφορετικά, κινδυνεύουν να θέσουν σε κίνδυνο τους ηλικιωμένους ή να εγκαταλείψουν το προσωπικό λόγω ασθένειας τους, παρόλο που θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί”, δήλωσε ο Frédéricq. «Δεν καταλαβαίνω. Τον Απρίλιο, τα γηροκομεία πέρασαν έναν εφιάλτη και τώρα που προσφέρεται λύση, τόσοι πολλοί υπάλληλοι αρνούνται να δεχτούν το εμβόλιο. “

Η παραπληροφόρηση

Μεγάλο μέρος της παραπληροφόρησης βρίσκουμε στα κοινωνικά μέσα, όπου οι ισχυρισμοί ότι το εμβόλιο προκαλεί υπογονιμότητα ή θανάτους ανάγκασε Facebook, Instagram και Twitter να λάβουν τα μέτρα τους για την καταπολέμηση αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος.

Η Φλάνδρα

Σε αντίθεση με το γαλλόφωνο Βέλγιο, τα ποσοστά εμβολιασμού στη Φλάνδρα είναι υψηλά.  

 Σύμφωνα με την Φλαμανδική Υπηρεσία Φροντίδας και Υγείας, το 6% των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη Φλάνδρα έχει αρνηθεί το εμβόλιο.

Στις αρχές Ιανουαρίου, η Φλαμανδική Υπηρεσία Φροντίδας και Υγείας ξεκίνησε μια εντατική ενημερωτική εκστρατεία γύρω από το εμβόλιο που περιλαμβάνει πληροφορίες σε μια ειδική ιστοσελίδα γι’ αυτό τον σκοπό με βίντεο, διαδικτυακά σεμινάρια, φυλλάδια, καμπάνιες σε Facebook και τα άλλα social media και άλλες περισσότερες ενέργειες με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου και την ενθάρρυνση του να κάνει το εμβόλιο.

Στις Βρυξέλλες, οι ειδικοί ελπίζουν να αυξήσουν τα ποσοστά εμβολιασμού με καμπάνιες , πληροφόρηση και εκπαίδευση των πολιτών.

«Δεν περιμέναμε ότι η προθυμία για εμβολιασμό θα ήταν τόσο χαμηλή», δήλωσε ο Inge Neven από την υγειονομική επιθεώρηση των Βρυξελλών στην De Standaard.

Ο Neven σημείωσε ότι οι άνθρωποι επηρεάζονται συχνά από πληροφορίες που κυκλοφορούν στα social media και άλλα ειδησεογραφικά websites που παράγουν την παραπληροφόρηση των ανθρώπων.

Κυρίως οι νεότεροι άνθρωποι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο πιστεύοντας σε θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τον Bert Anciaux.

Δυστυχώς, δεν είναι λίγοι οι αρνητές του εμβολίου. Δυστυχώς, η παραπληροφόρηση οργιάζει στις ημέρες μας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks