840/μήνα μεγαλύτερο μισθό θα παίρνουν από αύριο οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ (schiphol)

aerodromio-ollandia

Από αύριο, οι εργαζόμενοι στο Schiphol θα λάβουν επιπλέον ανταμοιβή για την εργασία τους το καλοκαίρι κερδίζοντας 5,25 ευρώ μεικτά ανά ωρα

Για κάποιον που εργάζεται με πλήρη απασχόληση, αυτό σημαίνει 840 ευρώ μεικτά το μήνα επιπλέον. Η συμφωνία αυτή με τους εργαζόμενους θα κοστίσει στο αεροδρόμιο 40 με 50 εκατομμύρια ευρώ.

Η λεγόμενη καλοκαιρινή επιβάρυνση ισχύει για φύλακες, καθαρίστριες, υπηρεσίες εδάφους (check-in, αποσκευές και πλατφόρμες), ιδιωτικές μεταφορές με λεωφορείο και για υπαλλήλους που βοηθούν επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα. 

«Ελπίζουμε ότι η συμφωνία θα συμβάλει στο να διατηρηθεί και να γίνει ελκυστική η εργασία στο Schiphol», δήλωσε ο Dick Benschop, διευθύνων σύμβουλος της Schiphol.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα συνδικάτα πιέζουν για νέες συμφωνίες για την ανακούφιση του προσωπικού στο αεροδρόμιο. 

Να υπενθυμίσουμε στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ λόγω έλλειψης προσωπικού και συνεχών απεργιών (αυτή ήταν η πίεση που ασκούσαν τόσο καιρό τα συνδικάτα των εργαζομένων με απεργίες και σήμερα δικαιώθηκαν για τους αγώνες τους) υπήρχαν σοβαρά προβλήματα με πολλές καθυστερήσεις και ακυρώσεις στις πτήσεις.

Με πληροφορίες από NOS

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks