Bέλγιο – Κορονοιός : Τα νέα μέτρα

Βέλγιο-Υπουργός Εξωτερικών-Πρωθυπουργός

Ξενυχτήσαμε σήμερα, αλλά τελικά ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα του Βελγίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας συνεδριάζει από τις 14:30. Πολλά θα εξηγηθούν λεπτομερώς για να αποφευχθούν οι ασάφειες.

22:01 –

“Απαραίτητο να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας”
“Ο ιός εξακολουθεί να είναι πολύ επικίνδυνος. Είναι επικίνδυνος για το κοινό. Είναι επιτακτική ανάγκη να ακολουθούνται τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της φάσης εκκαθάρισης”, δήλωσε η πρωθυπουργός Sophie Wilmès κατά τη συνέντευξη Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

“Αν μπορούμε να σας παρουσιάσουμε μια στρατηγική εξόδου σήμερα, είναι επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν πολεμήσει εναντίον του Covid-19”.

Σε αυτούς τους ανθρώπους περιλαμβάνονται άτομα από το ιατρικό προσωπικό και το νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν μπορούμε να εκφράσουμε αρκετό θαυμασμό και ευγνωμοσύνη γι’αυτά που κάνετε. Και επίσης τη δέσμευση άλλων ανθρώπων που διασφαλίζουν ότι το Βέλγιο συνεχίζει να λειτουργεί, ακόμη και αν λειτουργεί αργά. Ατομα που θα μπορούσαν να μην ήταν στην πρώτη γραμμή, αλλά που – από αλληλεγγύη – αποφάσισαν να δώσουν λίγο από τον χρόνο τους, την ενέργειά τους και τους πόρους τους για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη, αλλά στην πραγματικότητα σκέφτομαι και όλους τους ανθρώπους που ακολούθησαν τις οδηγίες ακόμη και αυτές δεν ήταν ευχάριστες. Χωρίς όλους, αυτό δεν θα ήταν δυνατό να πετύχουμε κάτι. Ευχαριστώ. “.

“Σήμερα, όλες οι προσομοιώσεις επιβεβαιώνουν ότι η απόφαση για λήψη μέτρων περιορισμού ήταν απαραίτητη. Εάν δεν είχαμε λάβει αυτά τα μέτρα – ή αν τα είχαμε σταματήσει πολύ νωρίς – δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε τον στόχο μας. Ο στόχος είναι να μην υπερ-φορτώνουμε το σύστημα υγείας “, δήλωσε η Wilmès κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Συνολικά, καταφέραμε να εξομαλύνουμε την καμπύλη εισαγωγών στο νοσοκομείο – και έτσι να αποφύγουμε την κατάρρευση των νοσοκομείων.

Η στρατηγική εξόδου βασίζεται στην πρόοδο και θα γίνει σταδιακά.

“Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις απαιτήσεις που απαιτεί η σταδιακή άρση, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα ομοσπονδιακά κράτη – βάσει των συμβουλών του GEES – έχουν καθορίσει τη σταδιακή στρατηγική που θα σας εξηγήσουμε τώρα. Παρεμπιπτόντως, θέλω να ευχαριστήσω τους ειδικούς που , εκτός από τις κανονικές δουλειές τους, έχουν εργαστεί πολύ σκληρά για να μας δώσουν συμβουλές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαστε πολύ ευγνώμονες γι ‘αυτό », δήλωσε η Wilmès.

Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές από τις 4 Μαΐου γι΄αυτούς που μετακινούνται με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Γνωρίζουμε ότι οι μάσκες μπορούν να παρέχουν πρόσθετη προστασία μειώνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης, ακόμα και αν δεν είναι αρκετές από μόνες τους.

“Επομένως, συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση της μάσκας όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο, αλλά ειδικά όταν η απόσταση δεν είναι αυτή που πρέπει.” Οι μάσκες προσώπου θα είναι υποχρεωτικές για τη δημόσια συγκοινωνία από τις 4 Μαΐου για άτομα άνω των 12 ετών. Κάθε Βέλγος θα λάβει μια δωρεάν μάσκα στόματος.

Η Wilmès υπογραμμίζει ότι μια μάσκα δεν αντικαθιστά τους άλλους κανόνες ασφαλείας, όπως η υγιεινή των χεριών και η κοινωνική απόσταση.

Αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη, συνιστάται – σε όλες τις φάσεις της σταδιακής απόσυρσης – να μετακινηθείτε με τα δικά σας μέσα (έτσι με τα πόδια, με ποδήλατο ή με αυτοκίνητο κ.λπ.) για να ανοίξετε το δρόμο για τα λεωφορεία και τα τραμ για τους ανθρώπους που το χρειάζονται Συνιστάται επίσης να αποφεύγετε τις ώρες αιχμής εκτός εάν είναι απαραίτητο. “

“Το σχέδιο σταδιακής κατάργησης θα εφαρμοστεί σταδιακά. Κάθε μετάβαση από τη μία φάση στην άλλη θα πραγματοποιηθεί μέσω παρακολούθησης. Μέσω της παρακολούθησης, μπορούμε να προσδιορίσουμε εάν η εξάπλωση του ιού επιτρέπει τη μετάβαση στην επόμενη φάση. Η παρακολούθηση βασίζεται σε κάποια κριτήρια. Αυτά είναι, ο αριθμός των νοσηλευομενων , η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Τα μέτρα που δεν καταργούνται ρητά θα παραμείνουν σε ισχύ.

“Η τηλεργασία αν είναι εφικτή θα πρέπει να είναι κανόνας.

Τα πρώτα καταστήματα που ανοίγουν είναι καταστήματα που πωλούν υφάσματα για να παρέχουν μάσκες υφάσματος. Δεν υπάρχει ακόμη χαλάρωση όσον αφορά τα καταστήματα ποδηλάτων και τα πλυντήρια αυτοκινήτων.

Η Horeca δεν ανοίγει ακόμα.

Τα δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία ανοίγουν ξανά στις 18 Μαΐου

“Η ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης είναι στις 18 Μαΐου. Τα σχολεία έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν στις 15 Μαΐου ως πιλοτική φάση – δοκιμαστική μέρα δηλαδή – δε θα γίνουν κανονικά μαθήματα στις 15 Μαϊού “, λέει ο Jan Jambon.

10 μαθητές ανά τάξη και τουλάχιστον 4 τετραγωνικά μέτρα απόσταση ανά μαθητή.

Τα νηπιαγωγεία κλειστά μέχρι τα τέλη Μαϊού.

“Τουλάχιστον όλοι οι μαθητές άνω των 12 ετών και το προσωπικό πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου ή να έχουν κάποια άλλη προστασία. Δεν συνιστάται η χρήση μάσκας FFP2.”

Τα μαθήματα θα διδάσκονται σε μικρότερες ομάδες μαθητών που θα δημιουργηθούν.

Κοινωνικές συγκεντρώσεις:

Θα επιτρέπεται στους ανθρώπους να προσκαλούν δύο φίλους στο σπίτι τους, αλλά θα πρέπει να κάθονται έξω. Επιτρέπεται επίσης ποδηλασία ή βόλτα ως ομάδα τριών ατόμων. Η κοινωνική απόσταση πρέπει να είναι πάντα αυτή που έχουμε ορίσει.

Καφετέριες κλειστές

Αθλήματα: Ορισμένα αθλήματα που παίζονται σε ζευγάρια, όπως καγιάκ και τένις, θα επιτρέπονται ξανά. Η προπόνηση για ομαδικά αθλήματα θα επιτρέπεται και πάλι, αλλά δε θα υπάρχει πρόσβαση στα αποδυτήρια.

Δημόσιες συγκοινωνίες: Οι δημόσιες συγκοινωνίες θα συνεχίσουν τις συνήθεις δραστηριότητές τους, αλλά συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση μάσκας προσώπου. Κατά τη διάρκεια όλων των φάσεων της σταδιακής άρσης των μέτρων, συνιστάται να μετακινούνται οι άνθρωποι με δικά τους μέσα, προκειμένου να υπάρχει χώρος στις δημόσιες συγκοινωνίες για τα άτομα που τα χρειάζονται περισσότερο.

Εταιρείες: Θα υπάρξει επιστροφή στην εργασία στις 4 Μαϊού . Οι εταιρείες που δεν μπορούν να εγγυηθούν την κοινωνική απόσταση θα πρέπει να λάβουν μέτρα.

Καταστήματα: Επιτρέπεται σε όλα τα καταστήματα να ανοίξουν ξανά, υπό πολύ αυστηρούς όρους. Από 11 Μαϊού.

Από 8 Ιουνίου

Τα εστιατόρια και οι καφετέριες μπορούν να ανοίξουν σταδιακά μετά από μια θετική αξιολόγηση στα προηγούμενα μέτρα.

Τα ταξίδια, τόσο στη χώρα όσο και στο εξωτερικό, θα μελετηθούν, καθώς και το άνοιγμα των τουριστικών αξιοθέατων και μικρότερων υπαίθριων εκδηλώσεων.

Τα φεστιβάλ και οι μαζικές εκδηλώσεις ακυρώνονται έως τις 31 Αυγούστου.

Ανίχνευση επαφών

Όταν οι άνθρωποι εμφανίζουν συμπτώματα κορονοιού, θα πρέπει να πάνε στο γιατρό και να κάνουν το τεστ.

Η συνέντευξη τύπου τελείωσε.

Διαβάστε αυτό το άρθρο που έχει μόνο τα μέτρα και είναι πιο καθαρογραμμένο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks