Αφιέρωμα στο μουσείο κεντημάτων της πόλης Bayeux στη Γαλλία

μουσεία-γαλλία

Σήμερα σας ταξιδεύουμε σε μια διαφορετική πόλη της Γαλλίας, σε ένα εναλλακτικό μουσείο. Πηγαίνουμε στην παραθαλλάσια πόλη Μπαγιέ στη Νορμανδία.

Το Musee de la Tapisserie de Bayeux είναι ένα μουσείο στη Γαλλία που φιλοξενεί μια από τις πλέον σημαντικές τέχνες του Μεσαίωνα, τον κεντητό τοίχο στην πόλη της Bayeux. Το κεντητό απεικονίζει την ιστορία της Άγγλιας και της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της Νορμανδικής εισβολής τον 11ο αιώνα. Χρησιμοποιώντας μάλλινες κλωστές κεντημένες σε λινό καμβά, η Ταπετσαρία Μπαγιέ αφηγείται το έπος του Γουλιέλμου, Δούκα της Νορμανδίας, ο οποίος έγινε βασιλιάς της Αγγλίας το 1066, μετά τη Μάχη του Χέιστινγκς. 

Αν επισκεφτείτε αυτό το μουσείο, θα δείτε τον κεντητό τοίχο σε όλο του το μεγαλείο, καθώς και έναν αριθμό από εκθέσεις και παρουσιάσεις που εξηγούν την ιστορία που βρίσκεται πίσω από το έργο αυτό.

Ώρες λειτουργίας μουσείου

Το μουσείο είναι ανοικτό καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ., εκτός από την Τρίτη και την Κυριακή, όπου είναι ανοιχτό από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.

Εισιτήρια μουσείου

Το εισιτήριο είναι 9 ευρώ για τους ενήλικες και 7 ευρώ για τα παιδιά και τους φοιτητές.

Επιπλέον, το μουσείο προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, καθώς και ξεναγήσεις στα γαλλικά και τα αγγλικά. Υπάρχει επίσης ένα καφέ στο μουσείο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ποτό ή ένα σνακ μετά από την περιήγησή τους.

Εναλλακτικές προτάσεις αναγνωστών

Αυτή ήταν μια εναλλακτική πρόταση η σημερινή. Μας την έστειλε την ιδέα ένας αναγνώστης του SuperGreeks και μας έγραψε “Αν θέλετε να αναρτήσετε ένα άρθρο για ένα διαφορετικό μουσείο”… [και μας έστειλε το λινκ του μουσείου]. Τον ευχαριστούμε πολύ. Να μας στέλνετε τις ιδέες σας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks