Ταξιδεύοντας στα Χανιά

λιμάνι-χανιά

Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε στα πανέμορφα, αυθεντικά, μοναδικά Χανιά ! Πάμε Κρήτη 😎

χανιά-κρήτη-διακοπές

🍊🍋 Στα Χανιά που θα περπατάς ή θα οδηγάς και θα βλέπεις παντού λεμονιές, μανταρινιές, κάπου στο βάθος τη θάλασσα και από την “πίσω” μεριά τα λευκά τα Όρη !

🥛🦴 Θα φας καταληκτικά, θα πιεις τσικουδιά, θα συναντήσεις όμορφους ανθρώπους. Δε θα παραλείψεις να δοκιμάσεις στάκα, αρνίσια παιδάκια, ασκολύμπρους, σφακιανή πίτα.

🍄 Η πιο ωραία βόλτα;

Δεν υπάρχουν πολλά τόσο όμορφα μέρη στον κόσμο, όσο το λιμάνι των Χανίων. Η βόλτα στο λιμάνι είναι μια μοναδική εμπειρία. 🛟

⚓️ Το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων αποτελεί στις μέρες μας το πιο χαρακτηριστικό, πολυφωτογραφημένο και ταυτόχρονα μαγικό σημείο της πόλης των Χανίων. Θα το ερωτευτείς !

Περπατώντας στον λιμενοβραχίονα θα απολαμβάνεις μια απίθανη βόλτα με θέα το Κρητικό πέλαγος από τη μια μεριά και από την άλλη τα νεώρια – στο βάθος τα Λευκά Όρη 🗻

Ο φάρος του νησιού είναι από τους πιο ιδιαίτερους. Χτίστηκε από τους Ενετούς και ανακατασκευάστηκε από τους Αιγύπτιους !

φαρος-χανιά-διακοπές

😎 Η πιο ωραία εναλλακτική βόλτα;

Από ταμπακαριά στην ιστορική συνοικίας της Χαλέπα προς το κέντρο και δίπλα στο κύμα είναι μια φανταστική βόλτα 🌊 *Τα Ταμπακαριά ήταν μέχρι προσφάτως βυρσοδεψεία. Πλέον στην περιοχή έχουν αρχίσει και γίνονται ξενοδοχεία, οπότε όσο προλαβαίνετε κάνετε αυτή τη βόλτα αν επισκεφτείτε φέτος την Κρήτη και τα Χανιά. Αξίζει. Είναι μια εκατό τοις εκατό υπέροχη, αυθεντική βόλτα πλάι στο κύμα.

Θα περπατάς και θα μαγευτείς στα σοκάκια της παλιάς πόλης !

⛱ Για τις παραλίες των Χανίων θα έχουμε ένα άλλο ξεχωριστό αφιέρωμα. Για την ακρίβεια αφιερώματα γιατί δε φτάνει ένα podcast ή ένα άρθρο για να μπορέσουμε να καλύψουμε τόσα πολλά παραδεισένια μέρη.

σαμαριά-χανια

Για τη Σαμαριά επίσης θα έχουμε αφιέρωμα. Για την ώρα να σου πούμε ότι είναι από τα πιο δημοφιλή μέρη για πεζοπορία στον κόσμο. Πολλές χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο επισκέπτονται αυτό το μονοπάτι. Must η επίσκεψη. Must και η στάση στον Ομαλό γαι φαγητό. Δε θα φας σε πολλά μέρη της Ελλάδος τόσο καλό φαγητό – ίσως και πουθενά αλλού. Cheers 🍷

Μια πόλη όπου η όσμωση διαφορετικών πολιτισμών ανά τους αιώνες άφησε το χαρακτηριστικό της σημάδι. Η πόλη των Χανίων διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα χαρακτηριστικά της, από την εποχή της Ενετοκρατίας ακόμα μέχρι σήμερα.

χανιά-κρήτη-διακοπές

110 περίπου χιλιάδες κάτοικοι ζούνε στην πόλη των Χανίων.

📜 Τα Χανιά είναι η τοποθεσία σύμφωνα με την οποία οι Μινωίτες έκτισαν την “Κυδωνία”. Από ανασκαφές που έγιναν σε διάφορες συνοικίες, όπως αυτή στο Καστέλι, έγινε γνωστό πως η περιοχή ήταν κατοικημένη από τη Νεολιθική εποχή.

🎒Το σημερινό μας ταξίδι στα Χανιά της Κρήτης τελειώνει εδώ, αλλά θα επιστρέψουμε σύντομα με πολλές περισσότερες λεπτομέρειες και προτάσεις.

χανιά-κρήτη-διακοπές

🧳 Αν αξίζει να επισκεφτείς τα Χανιά;

Καλά αυτό δε θα το συζητήσουμε. MUST είναι!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks