Ολλανδία: Κοκαΐνη αξίας 95 εκατομμυρίων ευρώ ανάμεσα σε μπανάνες 

κοκκαίνη-ολλανδία

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι στο λιμάνι του Vlissingen στο Zeeland βρήκαν σχεδόν 1,3 τόνους κοκαΐνης κρυμμένους σε ένα φορτίο με μπανάνες κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε το τμήμα της εισαγγελίας.

Τα ναρκωτικά, συνολικής αξίας άνω των 95 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν κρυμμένα σε δύο κοντέινερ τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους στο Vlissingen μέσω της Αμβέρσας. Οι μπανάνες προορίζονταν για μια εταιρεία στο Vlissingen, αλλά η αστυνομία έχει αποκλείσει οποιαδήποτε εμπλοκή από την πλευρά της εταιρείας.

Τα ναρκωτικά έχουν καταστραφεί.

Το Ρότερνταμ και όχι το Vlissingen, είναι συνήθως το λιμάνι επιλογής για τους λαθρέμπορους ναρκωτικών. Τον περασμένο μήνα τα τελωνεία κατάσχεσαν εκεί κοκαΐνη αξίας περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο ευρωπαϊκός αστυνομικός οργανισμός Europol δημοσίευσε μια έκθεση λέγοντας ότι η αυξημένη χρήση εμπορευματοκιβωτίων για την απόκρυψη ναρκωτικών έχει καταστήσει τα λιμάνια μεγάλου όγκου της Αμβέρσας, του Ρότερνταμ και του Αμβούργου το νέο επίκεντρο της ευρωπαϊκής αγοράς κοκαΐνης.

Ενώ η Αμβέρσα είναι το μεγαλύτερο λιμάνι αφίξεων για κοκαΐνη, το μεγαλύτερο μέρος της κοκαΐνης προορίζεται πιθανότατα για οργανισμούς που δραστηριοποιούνται εκτός Ολλανδίας, από όπου η κοκαΐνη διανέμεται περαιτέρω σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, ανέφερε η Europol.

Πηγή: Dutch News, φωτογραφία: Εισαγγελία Ολλανδίας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks