Πρωθυπουργός Βελγίου: «Εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία»

Alexander De Croo

Με την Ουκρανία να πιέζει να ενταχθεί στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης καθώς οι ηγέτες συναντώνται στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας Βίλνιους, ο πρωθυπουργός του βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο, επιχείρησε να τονίσει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ διατήρησαν μια «πολύ λεπτή ισορροπία» τους τελευταίους 17 μήνες.

«Υποστηρίζουμε πλήρως την Ουκρανία στον πόλεμο της εναντίον της Ρωσίας, αλλά δεν πρέπει να γίνουμε ένα σε αυτό τον πόλεμο. Εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», δήλωσε ο πρωθυπουργός την Τετάρτη, κατά τη δεύτερη ημέρα της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

«Καταφέραμε να διατηρήσουμε αυτή τη λεπτή ισορροπία πολύ καλά», είπε. «Αν πηγαίναμε σε πόλεμο με τη Ρωσία, δεν θα ήταν καλό για την ασφάλειά μας και δεν θα ήταν καλό ούτε για την Ουκρανία».

Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου μπόρεσε να μιλήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας το απόγευμα της Τρίτης. Ο Ζελένσκι είναι πολύ ευγνώμων στις χώρες του ΝΑΤΟ για την υποστήριξή τους, είπε ο Βέλγος πρωθυπουργός. «Αυτή η υποστήριξη είναι πολύ ευρύτερη από ό,τι πιστεύαμε και εμείς στην αρχή.

Όλοι μαζί ;

Παρά την τεράστια πολιτική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη που παρείχαν οι σύμμαχοι στην Ουκρανία, ενώ προηγούμενες συναντήσεις με αρχηγούς κρατών έδωσαν στον Ζελένσκι την ευκαιρία να αισθανθεί σχεδόν μέρος των μεγάλων διεθνών οργανισμών, η σύνοδος κορυφής αυτής της εβδομάδας στο Βίλνιους αποκάλυψε τα όρια αυτής της στενής σχέσης.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός άφησε τον διπλωματικό τόνο που συνήθως χρησιμοποιεί για να απεικονίσει την εισβολή της Ουκρανίας ως επίθεση στην Ευρώπη και τη Δύση. Ο Ζελένσκι δεν έκρυψε την απογοήτευσή του το βράδυ της Τρίτης, όταν κατήγγειλε την έλλειψη ετοιμότητας για την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, υπονοώντας ότι ο οργανισμός ήταν διττός στη μεταχείρισή του προς το έθνος που εισέβαλε. Μια κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ την Τετάρτη θα μας δείξει περισσότερα για την συνέχεια αυτού του πολέμου.

Δικό μας σχόλιο: Αυτός ο πόλεμος, δυστυχώς, συνεχίζεται ακόμα και καθημερινά πεθαίνουν πολλοί άνθρωποι. Γιατί ρε παιδιά πόλεμος το 2023; Γιατί τόσο μίσος;

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks