6 Συμβουλές για Διακοπές στο Άμστερνταμ

amsterdam-kairos

Έρχεσαι για διακοπές στο Άμστερνταμ; Τότε διάβασε όλα τα παρακάτω!

1. Όταν είσαι στο πεζοδρόμιο για να περάσεις τον δρόμο κοίτα μπροστά, δεξιά και αριστερά. Επανέλαβε 3 φορές.

Από κάπου μπορεί να έρχεται κάποιος ποδηλάτης και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη σταματήσει ακόμα και να σε δει και να υπάρξει ακόμα μία σύγκρουση ρουτίνας – η διαφορά είναι ότι ο ποδηλάτης έπειτα θα συνεχίσει ανέμελος τη πορεία του ενώ εσύ αν δεν προσέχεις, σε μια επικείμενη σύγκρουση θα είσαι ”τραυματίας”. ”-Μη μπαίνεις στον δρόμο μας γιατί είναι δικός μας” είναι η φιλοσοφία των Αμστερντάμερς και να είσαι πάντα πολύ προσεχτικός.

Σε άλλες πόλεις προσέχεις να μη σε χτυπήσει κάνα αμάξι ή μηχανή – εδώ απλά θα προσέχεις τα “πράσινα” ποδήλατα. Απλά λίγη προσοχή! 🙂

2. Κάνε reservation σε εστιατόρια/δραστηριότητες της επιλογής σου

Το Άμστερνταμ έχει 365 μέρες το χρόνο τουρισμό. Τα εστιατόρια είναι πολλά και οι δραστηριότητες στην πόλη ακόμα περισσότερες , όμως θα πρέπει να κάνεις booking εάν θέλεις να απολαύσεις  το φαγητό σου την μέρα/ώρα της επιλογής σου. Το παραπάνω ισχύει 100% για το Σαββατοκύριακο και ειδικά για τα καλά/value ρεστοράντ της πόλης που δεν είναι και λίγα. Εννοείται υπάρχει πάντα και το junk food!

Δες στον επαγγελματικό κατάλογο του SuperGreeks τις επιλογές που έχεις για ελληνικά εστιατόρια και cafe της πόλης εδώ!

3. Φέρε και τα αδιάβροχα μαζί σου

amsterdam-kairos

Όχι, εντάξει το Άμστερνταμ δεν είναι Γλασκώβη αλλά σίγουρα είναι απρόβλεπτος ο καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και προφανώς η βροχή είναι ένα από αυτά τα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να συναντήσεις. Πάρε τα αδιάβροχα σου -αν έχεις- για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων και ”επιπλέεις” στα ρούχα σου. Δε πιάνουν χώρο στη βαλίτσα και θα σου φανούν λογικά χρήσιμα. Διαφορετικά, θα βρεις αδιάβροχα σε όλα τα μαγαζιά/ τουριστικά/ σούπερ μάρκετ της πόλης. Η ομπρέλα η οποία είναι μία λύση δεν έχει εφαρμογή συνήθως στην Ολλανδία μιας και η βροχή συνδυάζεται και με τον αέρα.

1 Το επαναλαμβάνουμε! Δεν είναι το Άμστερνταμ, Γλασκώβη και ούτε και έχει το κρύο της Σκανδιναβίας οπότε stay cool με τον ρουχισμό. Δες και τον καιρό πριν έρθεις από κάποια σχετική εφαρμογή.

4. Απλά χαλάρωσε με τους μπάφους. Ήρεμα και απόλαυσε τους

xorto-amsterdam

Το Άμστερνταμ είναι ο παράδεισος και για τους μερακλήδες μιας και μπορείς να βρεις τις καλύτερες φούντες στον κόσμο, σαν να πηγαίνεις στο μανάβικο. Η φούντα εδώ έχει προφανώς περισσότερη περιεκτικότητα σε THC και θα την ακούσεις σίγουρα από τα βαριά τσιγάρα. Φυσικά πάντα μπορείς να αγοράσεις και τα ελαφριά ( Joints ) τσιγάρα που αγοράζεις έτοιμα. Κανένας όμως μπάφος και σε καμία περίπτωση, δεν σούρωσε ποτέ κανέναν. Οπότε σταμάτα από την αυθυποβολή να φωνάζεις και τσιρίζεις σαν να έχεις σουρώσει.  Απλά ηρέμησε και απόλαυσε το. Δεν θα δεις νεράιδες , όχι! Ή μπορεί κιόλας, αν είσαι πάρα πολύ τυχερός και ήρεμος για να τις απολαύσεις 🙂

** Ποτέ δεν καπνίζουμε σε χώρους σχολείων ή κοντά σε αυτούς γιατί τότε είναι και ίσως! η μοναδική περίπτωση που φλερτάρεις με κυρώσεις όπως και σε χώρους με τη παραπάνω πινακίδα.

5. Έντυπος χάρτης ή κατέβασε offline map

Κατά την άποψη μας όταν πηγαίνεις διακοπές θα πρέπει να χαθείς. Να χαθείς για να βρεθείς σε μέρη που δεν γράφουν τα γνωστά τουριστικά websites ( List to Do ). Να βρεθείς σε μαγικά στενά, που δεν σχεδίασες πιο πριν να βρεθείς. Γι’ αυτό λοιπόν προτείνουμε πάντα να έχετε μαζί σας έντυπους χάρτες της πόλης και να ανακαλύπτεις τους δρόμους, τις πλατείες και γενικότερα την πόλη με τον γνωστό, παλιακό, παραδοσιακό τρόπο.

Εάν όμως δεν είσαι ο παραπάνω χαρακτήρας και θέλεις να τα βρίσκεις τα μέρη που στόχευσες άμεσα τότε σου προτείνουμε να κατεβάσεις κάποιο οffline map. Πολλοί δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν ίντερνετ και η πόλη δε σου προσφέρει και απλόχερα το wifi στους δρόμους, οπότε μια λύση είναι ένας οffline χάρτης.

** Μην ασχολείστε στις διακοπές σας με το κινητό. Είναι μαλακία. Τι δεν καταλαβαίνεις ?!

** Μη φοβάσαι να χαθείς. Και να χαθείς, ακόμα και 30 χιλιόμετρα μακρυά να βρεθείς από την όποια πόλη, πάντα κάπου εκεί κοντά θα υπάρχει ένα τρένο ή λεωφορείο ή στην εσχάτη ακόμα και Uber ή Taxi για να σε μεταφέρει ξανά στην comfort zone σου και το busy (αλλά πιο γνώριμο σε σένα) κέντρο του Άμστερνταμ.

6. Πάντα να έχεις μετρητά και κάρτα μαζί σου

Δυστυχώς στην εποχή του καπιταλισμού κυκλοφορούμε όλοι με τις τραπεζικές μας κάρτες και μεριμνούμε για τις συναλλαγές μας με αυτές. Στο Άμστερνταμ μπορείς να πληρώσεις σε αρκετά μέρη με την τραπεζική κάρτα σου από την Ελλάδα όμως και σε πολλά άλλα μέρη όχι. Γι’ αυτό να έχεις πάντα μαζί σου και κάρτα , αλλά και Cash.

BONUS

Μη παραλείψεις να κάνεις ένα City tour στην ελληνική γλώσσα με ποδήλατο ή πόδια με το SUPER A’Dam όπου θα σας κάνει να λατρέψετε πραγματικά τη μαγική πόλη του Άμστερνταμ. Παρέχονται ειδικά τουρ για τις οικογένειες και παιδιά με ιστορίες προσαρμοσμένες για παιδάκια, παιχνίδι και χαμόγελα. Γενικά στο SUPER A’Dam προσαρμόζουμε το τουρ ανάλογα με την παρέα. Όλα τα Tour είναι Private ώστε να μπορεί να το ευχαριστηθεί ο guide, οι συμμετέχοντες στο τουρ αλλά και για να μη δημιουργούμε πρόβλημα στην πόλη με μπουλούκια ανθρώπων. City Tours ουσίας!

ΤΙP! Κλείσε το Τουράκι σου με το SUPER A’Dam για την 1η ημέρα των διακοπών σου. Έπειτα θα γνωρίζεις καλύτερα την πόλη για τις επόμενες ημέρες, θα γνωρίζεις ότι πληροφορία χρειάζεσαι. Θα γνωρίζεις όλα τα πάρκα, μουσεία, που να κινηθείς, τα flea markets, καταστήματα, θα γνωρίζεις ποιοτικά, φθηνά & value restaurants, all about nightlife στο Άμστερνταμ και γενικά ότι θέλεις να γνωρίζεις!

Περισσότερα για τα τουράκια του SUPER A’Dam στην ελληνική γλώσσα, διαβάστε εδώ!

Πληροφορίες επικοινωνίας εδώ!

Aκολουθήστε το SUPER A’Dam στο Facebook εδώ!

ΒONUS ii

Πάρε το επόμενο τραίνο για Ρότερνταμ ! :p xaxaxaxa

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks