Διακοπές στο Βέλγιο: Bouillon / Αρδέννες

μπουιγιόν-βέλγιο-ταξίδι

Οι Αρδέννες είναι από τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο. Στην περιοχή αυτή θα βρεί κανείς πλούσια χλωρίδα και πανίδα, καθώς υπάρχουν διάφορα είδη φυτών και δέντρων δεκάδες διαφορετικά είδη άγριων ζώων, ενώ το στοιχείο του νερού είναι εξίσου έντονο. Παράλληλα, θα παρατηρήσει κανείς γραφικά χωριά, τουριστικές κωμοπόλεις, κάστρα και φρούρια. Αυτή η περιοχή του Βελγίου είναι πραγματικά μοναδική. Για την ηρεμία της, την απλότητα της, την ομορφιά της, τις επιλογές της.

Σήμερα ταξιδεύουμε με το SuperGreeks στο Bouillon των Αρδέννων. Mια από τις πιο ενδιαφέρουσες και όμορφες πόλεις της περιοχής.

Το Bouillon έχει 5.500 κατοίκους και βρίσκεται στο γεωγραφικό διαμέρισμα του Λουξεμβούργου στο Βέλγιο. Για αιώνες, το Bouillon ήταν ένα μικρό δουκάτο , εναλλάξ υπό τον έλεγχο της Γαλλίας και του Πριγκιπάτου της Λιέγης . Σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με τη Γαλλία μπορείτε πολύ εύκολα να επισκεφτείτε με μονοήμερες εκδρομές τη Γαλλία και τα μέρη που είναι κοντά στα σύνορα. Σε κοντινή απόσταση είναι και τα σύνορα με το Λουξεμβούργο.

Θα λατρέψετε το Bouillon με την πρώτη θέαση του. Το ποτάμι του και η αρχιτεκτονική των κτηρίων, η ιστορία, το βουνό θα σας μαγέψουν με την πρώτη ματιά.

Τι να κάνεις στην Bouillon

  • Στο Bouillon θα επισκεφτείτε το κάστρο που βρίσκεται εκεί από τον 9ο αιώνα. Ίσως και πιο πριν. Η θέα από το κάστρο είναι φανταστική.
  • Το κάστρο θα το επισκεφτείς (και) το βράδυ με δάδες και ένα τουρ που θα σε μάθει τα πάντα για την περιοχή και το κάστρο. Μη ξεχάσεις να κάνεις booking κάποιες μέρες πιο πριν γι’ αυτού του είδους τις δραστηριότητες.
  • Θα κάνετε βόλτα με τα bike-boat στον ποταμό.
  • Υπάρχει η δυνατότητα για κανό. Μάλιστα μπορείτε με τα κανό να πάτε σε διπλανά χωριά και πόλεις. Το ποτάμι αυτό σε σχήμα δράκου θα σε ανταμείψει με την ομορφιά του.
  • Ηiking μέχρι το παρατηρητήριο της πόλης. 2 διαφορετικές διαδρομές που ξεκινάνε από το κέντρο του Bouillon και καταλήγουν στο παρατηρητήριο της πόλης. Τα μονοπάτια είναι εύκολα και το ύψος περίπου 350 μέτρα. Η θέα θα σε ανταμείψει.
  • MTB: Πίστες για mountain bike για αρχάριους και μη. Ολόκληρη η περιοχή στις Αρδέννες έχει καλές πίστες για mountain bikes.
  • Να επισκεφτείς ένα από τα μουσεία της πόλης.
  • Φαί, ποτό και άραγμα: Στην πόλη θα βρείτε ρεστοράντ για όλα τα γούστα. Πληθώρα επιλογών για φαγητό και πιοτό δίπλα από τον ποταμό.

Gallery

Το βράδυ από ψηλά

Μέσα στο κάστρο

Νύχτα στο κάστρο και στο τουρ

kastro-ardennes

Το παρατηρητήριο

Βike- boat

Mε το κανό

Στα στενά

Στην καρδιά της πόλης

Η είσοδος

Από ψηλά

*Στείλτε μας τις δικές σας ιδέες και προτάσεις για SuperTrips στο Βέλγιο.

** Σε αυτό το άρθρο θα προσθέσουμε και περισσότερες φωτογραφίες το επόμενο διάστημα. Στείλε μας και τις δικές σου φωτογραφίες από την Bouillon στα σχόλια. Την άποψη σου για το μέρος.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks