Βέλγιο: Ταξιδεύοντας στο Ντινάντ

Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε σε ακόμα μια πανέμορφη πόλη των Αρδεννών στο Βέλγιο. Ίσως, την πιο όμορφη όλων… Γούστα είναι αυτά 😎

Σε κάθε περίπτωση, θα το λατρέψεις σίγουρα το Ντινάντ. Αν και το Dinant δεν είναι μια μεγάλη πόλη, συγκαταλέγεται συχνά στις πιο σημαντικές και όμορφες πόλεις του Βελγίου.
Dinant town and the Meuse river during the winter in Wallonia – Belgium

Το Ντινάντ είναι μια πόλη με μόλις 13 χιλιάδες κατοίκους και όμως είναι τόσο διάσημη 👾

Δέος για τον βράχο 🫠

🤯 Αυτό που θα σε “τρελάνει” περισσότερο είναι η ακρόπολη της πόλης. Επιβλητική με μεγάλη ιστορία.

📜[Μερικά ιστορικά facts για την Ακρόπολη]: ⚫️ Το φρούριο έχει πολιορκηθεί δεκαεπτά φορές ανά τους αιώνες! 🔴Οι Γερμανοί κατέλαβαν την Ακρόπολη και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ⚫️ Υπάρχει μουσείο στην περιοχή που τιμά, μεταξύ άλλων, την αιματηρή μάχη που διεξήχθη εδώ το 1914 μεταξύ Γερμανών και Γάλλων στρατιωτών, στην οποία η πόλη υπέστη τεράστιες ζημιές.

Δεν το συζητάμε ότι θα πάρεις το τελεφερίκ. Το τελεφερίκ είναι από το 1956, ανακαινίστηκε το 1997, συνδέει το κέντρο της πόλης με την ακρόπολη και έχει υψομετρική διαφορά περίπου 150μ. 😱 Ειδάλλως υπάρχουν και οι 408 σκάλες για να ανέβεις. Διαλέγεις και παίρνεις 🫂

🎷 Ο εφευρέτης του σαξόφωνου γεννήθηκε εδώ και έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία που μπορείτε να διαβάσετε σε άλλο άρθρο / αφιέρωμα μας “‘Adolphe’ Sax”: https://supergreeks.eu/saxophono-efeuretis-sax/

* Στην κεντρική γέφυρα της πόλης έχει μεγάλα σαξόφωνα και σίγουρα θα βγάλεις κάποια φωτογραφία 📸 (Κάνε μας mention να τη βάλουμε στα στόρι μας 😉)

🍺 Η γνωστή, αγαπημένη μπίρα “Leffe” παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στο Abbaye de Leffe το 1240. *Η παρασκευή της μπίρας γίνεται πλέον στο Leuven 🍻 Υπάρχει όμως στην πόλη ένα μουσείο που αν αγαπάς αυτή την μπίρα, αξίζει να το επισκεφτείς. Έχει και γευσιγνωσία μπίρας 😉

🧐 Το Ντινάντ είναι μια παλιά ιστορία για την ανθρωπότητα. Έχουν βρεθεί ευρήματα από τη λίθινη εποχή.

La Merveilleuse: Αν σου αρέσουν τα σπήλαια θα πρέπει να επισκεφτείς αυτό το μέρος. Το σπήλαιο είναι ανοιχτό για το κοινό με πολλές αίθουσες με σταλαγμίτες και σταλακτίτες 📜Αυτό το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1904 κατά την κατασκευή ενός σιδηροδρόμου 📜 Στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ήταν καταφύγιο για τους κατοίκους της πόλης.

Η Ντινάν άκμασε οικονομικά και το 1080 απέκτησε πέτρινο γεφύρι 🧩Η πόλη βρισκόταν στη σημαντική εμπορική οδό από την Κολωνία προς το Παρίσι και έγινε μέλος της Χανσεατικής Ένωσης!

Dinant town and the Meuse river during the winter in Wallonia – Belgium

🧳Τι να πεις γι’ αυτή την πόλη. Αξίζει τόσο πολύ μια επίσκεψη – αξίζει τόσο πολύ για διακοπές. Αρχικά γιατί είναι πανέμορφη και έχει αρκετές δραστηριότητες, αλλά και γιατί βρίσκεται στις Αρδέννες και αυτό είναι μαγικό- είναι κάτι σαν την “παράδεισο” (Διαβάστε στο σχετικό μας άρθρο για τις Αρδέννες)

Αξίζει αν έρθεις για διακοπές στο Βέλγιο και τις Αρδέννες και μπορείς να συνδυάσεις αυτό το ταξίδι στην Ντινάντ με το La Roche και με το Bouillon, γα παράδειγμα.

Ναι, φυσικά, προτείνουμε την Ντινάντ. Αγαπημένη πόλη. Είναι τόσο όμορφο το Βέλγιο, τόσο όμορφη η Ευρώπη, η ΓΗ…

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks