Πώς να προμηθευτείτε το εισιτήριο των 9 ευρώ στο Βερολίνο

βερολίνο-έκπτωση-ΜΜΜ

Οι τοπικοί πάροχοι μεταφορών ετοιμάζονται να εισαγάγουν το μηνιαίο εισιτήριο των 9 ευρώ για το καλοκαίρι. Δείτε πώς θα λειτουργεί στο Βερολίνο και το Βρανδεμβούργo.

Περισσότερες λεπτομέρειες προκύπτουν για το πώς θα λειτουργήσει στην πράξη το σημαντικά μειωμένο μηνιαίο εισιτήριο μεταφοράς της Γερμανίας.

Το εισιτήριο θα ισχύει για τρεις μήνες – Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο – και θα κοστίζει 9 ευρώ ανά ημερολογιακό μήνα ή 27 ευρώ συνολικά.

Οι πολίτες θα μπορούν να το χρησιμοποιούν σε όλα τα τοπικά ή περιφερειακά λεωφορεία, τρένα ή τραμ. Δεν θα ισχύει για λεωφορεία ή τρένα μεγάλων αποστάσεων, όπως στις υπηρεσίες ICE, IC και EC.

Τα ταξίδια προς την Πολωνία ή τη Γαλλία, για παράδειγμα, δεν περιλαμβάνονται στο τιμολόγιο, όπως και τα ταξίδια με το Flixbus και το Flixtrain.

Κάτι που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι οι τοπικοί πάροχοι μεταφορών μπορούν να εφαρμόσουν την προσφορά με τον δικό τους τρόπο, οπότε θα υπάρχουν μικρές διαφορές ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας.

Την Παρασκευή, η Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg (VBB) δημοσίευσε εκτενείς πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας και οι νέοι πελάτες όσον αφορά την ειδική προσφορά.

Ακολουθεί μια ματιά σε όσα πρέπει να γνωρίζετε αν βρίσκεστε στην πρωτεύουσα ή στη γύρω περιοχή ή αν επισκέπτεστε αυτό το μέρος της Γερμανίας το καλοκαίρι.

Τι πρέπει να κάνω αν έχω συνδρομητικό εισιτήριο (Abo);

Όπως συμβαίνει σε όλη τη Γερμανία, οι κάτοχοι εποχιακών εισιτηρίων των δημόσιων συγκοινωνιών θα επωφεληθούν από την προσφορά.

Η VBB αναφέρει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που επηρεάζονται στην περιοχή Βερολίνου/Βρανδεμβούργου δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτα.

“Η μείωση του κομίστρου στα 9 ευρώ για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2022 και η σχετική επιστροφή ή διακανονισμός θα γίνει αυτόματα από την αντίστοιχη εταιρεία μεταφορών που κατέχει τη σύμβαση”, αναφέρει η VBB.

Όσοι πληρώνουν τη συνδρομή τους μηνιαίως θα χρεώνονται αυτόματα μόνο 9 ευρώ, ενώ οι πελάτες που πληρώνουν ετησίως θα λαμβάνουν επιστροφή χρημάτων.

Οι κάτοχοι ετήσιων εισιτηρίων που πωλούνται με μετρητά μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την εκστρατεία και θα πρέπει να ενημερωθούν διαδικτυακά για τον τρόπο επιστροφής της διαφοράς.

“Ως κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα, η χρέωση/επιστροφή ή πίστωση γίνεται αυτόματα από την εταιρεία μεταφορών όπου αγοράστηκε το εισιτήριο διαρκείας”, δήλωσε εκπρόσωπος της VBB.

“Εάν έχετε μηνιαία κάρτα, δεν πρέπει να πετάξετε τα τμήματα των μηνών, αλλά να τα προσκομίσετε στη συνέχεια στην εταιρεία μεταφορών και θα σας επιστραφούν”.

Το εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες στη Γερμανία. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω το Abo παντού;

Ναι. Για τους τρεις μήνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνδρομητικό σας εισιτήριο για να ταξιδέψετε στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Αυτό σημαίνει στα περιφερειακά τρένα, καθώς και στις τοπικές συγκοινωνίες στις διάφορες πόλεις και κωμοπόλεις της Γερμανίας – αλλά όχι στις υπεραστικές συγκοινωνίες.

“Όλη η Γερμανία σημαίνει όλη η Γερμανία, σωστά!” μας είπε ο εκπρόσωπος της VBB. “Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας διαθέτουν την “FahrCard”, η οποία αναγνωρίζεται σε όλη τη χώρα όταν προσκομίζεται”.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την κάρτα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας στην περιοχή Βερολίνου/Βρανδεμβούργου ή σε ολόκληρη τη Γερμανία στις τοπικές συγκοινωνίες, ακόμη και αν το Abo σας έχει χρονικό όριο (όπως το εισιτήριο των 10 π.μ. που ισχύει μόνο μετά τις 10 π.μ.).Πώς να προμηθευτείτε το εισιτήριο των 9 ευρώ στο Βερολίνο

Πώς να προμηθευτείτε το εισιτήριο των 9 ευρώ στο Βερολίνο

Τι συμβαίνει αν θέλω να πάρω και το ποδήλατό μου μαζί;

Είναι μια καλή ερώτηση. Οι Γερμανοί αγαπούν να βγαίνουν έξω για να εξερευνήσουν τη “φύση” και μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν το εισιτήριο για να ταξιδέψουν στην ύπαιθρο με περιφερειακό τρένο και συχνά να πάρουν μαζί τους το ποδήλατό τους.

Όμως, τα σκυλιά και τα ποδήλατα δεν επιτρέπεται να μεταφέρονται δωρεάν με το εισιτήριο. Επίσης, δεν επιτρέπεται να παίρνουν μαζί τους άλλα άτομα, με μόνη εξαίρεση τα παιδιά κάτω των έξι ετών. Ένα καροτσάκι και οι αποσκευές επιτρέπονται  χωρίς επιπλέον κόστος.

Αν θέλετε να πάρετε μαζί σας το ποδήλατό σας, χρειάζεστε εισιτήριο γι’ αυτό. Θα πρέπει να ενημερωθείτε για την εφαρμογή στην αντίστοιχη ένωση μεταφορών για τις πανγερμανικές μετακινήσεις με τις τοπικές συγκοινωνίες. Το ίδιο ισχύει και για τη μεταφορά σκύλων.

Ωστόσο, η VBB πραγματικά παροτρύνει όλους τους επιβάτες να μην παίρνουν ποδήλατα μαζί τους κατά την περίοδο της εκστρατείας και συνιστά να ταξιδεύετε εκτός των ωρών αιχμής. Οι εταιρείες αναμένουν ότι τα ταξίδια θα είναι εξαιρετικά πολυάσχολα.

Ως γενικός κανόνας: εντός της περιοχής της VBB, οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας διατηρούν τους όρους του εισιτηρίου τους, ενώ εκτός – σε άλλες περιοχές δημόσιων μεταφορών – το εισιτήριο των 9 ευρώ θεωρείται ως εισιτήριο 2ης θέσης χωρίς επεκτάσεις (οπότε δεν έχετε τα προνόμια που έχετε στο τοπικό σας εισιτήριο).

Μπορώ να επιστρέψω ένα μηνιαίο εισιτήριο VBB που έχω ήδη αγοράσει για έναν από τους μήνες της εκστρατείας;

Σύμφωνα με την VBB, τα εισιτήρια με τυπωμένη ημερομηνία ισχύος (όπως τα μηνιαία εισιτήρια) μπορούν να επιστραφούν στο αντίστοιχο εκδοτήριο πριν από την πρώτη ημέρα ισχύος.

Στην περίπτωση των κυλιόμενων μηνιαίων εισιτηρίων, ωστόσο, δεν είναι δυνατή η μερική επιστροφή χρημάτων – έτσι ένας πελάτης δεν θα μπορούσε, για παράδειγμα, να επιστρέψει το μηνιαίο εισιτήριό του, το οποίο αρχίζει στα μέσα Μαΐου και λήγει στα μέσα Ιουνίου, αναλογικά για τον Ιούνιο και να χρησιμοποιήσει αντ’ αυτού τα 9 ευρώ από την 1η Ιουνίου.

ΜΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΈΣ

Πώς μπορώ να αγοράσω το εισιτήριο αν δεν έχω συνδρομή;

Το εισιτήριο των 9 € μπορεί να αγοραστεί ως ενιαίο μηνιαίο εισιτήριο κατά την αντίστοιχη περίοδο (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος), στα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών, στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων ή μέσω εφαρμογής.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε το εισιτήριο απευθείας από τον οδηγό σε ορισμένα λεωφορεία – αλλά όχι στα λεωφορεία της BVG.

Δεν θα υπάρχει ξεχωριστή τρίμηνη συνδρομή για όλη την περίοδο. Και σε αντίθεση με άλλα μηνιαία εισιτήρια, η προσφορά δεν μπορεί να αγοραστεί πέρα από τα μηνιαία όρια – ισχύει πάντα από την “1η” του εκάστοτε μήνα μέχρι το τέλος του μήνα.

Έτσι, αν αποκτήσετε το εισιτήριο στις 16 Ιουνίου, θα εξακολουθεί να κοστίζει 9 ευρώ και να ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Υπάρχουν άλλοι όροι που πρέπει να γνωρίζω;

Ναι. Το μόνο άτομο που μπορεί να χρησιμοποιήσει το εισιτήριο των 9 € είναι το άτομο του οποίου το όνομα και το επώνυμο αναγράφεται στο εισιτήριο.

Επομένως, δεν μπορείτε να δώσετε το εισιτήριο σε κάποιον άλλο για να το χρησιμοποιήσει.

“Όλοι όσοι αγοράζουν το εισιτήριο σε έντυπη μορφή πρέπει να σημειώσουν ότι αυτό ισχύει μόνο όταν αναγράφεται σε αυτό το όνομα και το επώνυμο του ατόμου που ταξιδεύει”, αναφέρει η VBB.

Πότε μπορώ να το αγοράσω;

Δεν είναι ακόμη 100% σαφές πότε θα είναι διαθέσιμο το εισιτήριο. Η VBB λέει ότι οι πολίτες θα μπορούν να το αγοράσουν “από το δεύτερο μισό του Μαΐου” – αλλά θεωρητικά, οι προπωλήσεις θα είναι δυνατές μόνο από τις 20 Μαΐου ούτως ή άλλως, επειδή εκείνη είναι η ημέρα που το Bundesrat πρόκειται να εγκρίνει επίσημα το εισιτήριο των 9 ευρώ (ας ελπίσουμε ότι τα κρατίδια και η κυβέρνηση θα λύσουν τη διαμάχη τους για τη χρηματοδότηση μέχρι τότε).

Θα κυκλοφορήσουν περισσότερα τρένα;

Αυτό δεν είναι ακόμη σαφές, αλλά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο για την ώρα. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποια άλλα εμπόδια που θα κάνουν τις μεταφορές πιο πολυσύχναστες.

Η VBB αναφέρει ότι η περίοδος της εκστρατείας πέφτει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, οι οποίες συνήθως χρησιμοποιούνται για κατασκευαστικές εργασίες.

Αυτό έχει προγραμματιστεί μακροπρόθεσμα από τον φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου (Deutsche Bahn) και δεν μπορεί να αναβληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ως εκ τούτου, η VBB προέτρεψε όλους τους χρήστες να ενημερωθούν για τη διαδρομή πριν ταξιδέψουν.

Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το GR Land

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!