Ιταλία: H κεντροδεξιά και η άκρα δεξιά διατηρούν μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου

Ρώμη-ιταλία-εκλογές

Σύμφωνα με γκάλοπ της δημοσκοπικής εταιρίας Swg, το οποίο πραγματοποιήθηκε για το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La7, η ιταλική συντηρητική παράταξη διατηρεί μεγάλο προβάδισμα επί της κεντροαριστεράς, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου.

Η άκρα δεξιά των Αδελφών της Ιταλίας «πείθει» το 24,8% των ερωτηθέντων, η Λέγκα βρίσκεται στο 12,5% ενώ την Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προτίθεται να ψηφίσει το 7% του στατιστικού δείγματος. Το μικρό κόμμα «Εμείς οι μετριοπαθείς», που ανήκει, πάντα, στην κεντροδεξιά, βρίσκεται στο 1,6%.

Σε ό,τι αφορά την κεντροαριστερά, το Δημοκρατικό Κόμμα, στην φάση αυτή αγγίζει το 22,3% της πρόθεσης ψήφου, οι πράσινοι και οι Ιταλική Αριστερά το 4% και το κόμμα «Περισσότερη Ευρώπη» το 1,5%. Η πολιτική δύναμη που ίδρυσε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, η “Προσπάθεια Πολιτών”, δεν ξεπερνά το 1,2%.

Τα Πέντε Αστέρια, παράλληλα, με επικεφαλής τον Τζουζέπε Κόντε, βρίσκονται στο 11,6% και η κεντρώα συμμαχία των Ρέντσι και Καλέντα, με τον λεγόμενο «Τρίτο Πόλο», στο 6,8%.

Συνολικά, δηλαδή, σύμφωνα με την εταιρία Swg, η συντηρητική συμμαχία εξασφαλίζει το 45,9% της πρόθεσης ψήφου και η κεντροαριστερή το 29%.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!