Εμβολιασμός σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Πώς θα χρησιμοποιήσετε το πιστοποιητικό για την εστίαση στην Ολλανδία

καφέ-bar-Βέλγιο-μέτρα-covid19

Από τις 25 Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία, δε χρειάζεται πλέον να διατηρείται η κοινωνική απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς την επαναφορά στην κανονικότητα. Επιπλέον σημαίνει ότι τα εστιατόρια και τα μπαρ μπορούν να ανοίξουν στη μέγιστη χωρητικότητα και όλες οι εκδηλώσεις θα επιτρέπονται ξανά. Για την είσοδο όμως χρειάζονται τα απαραίτητα πιστοποιητικά που δείχνουν πλήρη εμβολιασμό, αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ ή να έχει νοσήσει κάποιος τους τελευταίους έξι μήνες και τώρα να είναι καλά. Τι συμβαίνει όμως με τα πιστοποιητικά των τουριστών ή όσων εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό;

Η κατάσταση στην Ολλανδία

Σχεδόν 13 εκατομμύρια άνθρωποι στις Κάτω Χώρες έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID-19 και περισσότερα από 11 εκατομμύρια είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και στη ΜΕΘ είναι σταθερές. Επιπλέον, η πλειοψηφία των ατόμων που εισάγονται στο νοσοκομείο ή που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό εξακολουθούν να μην είναι εμβολιασμένοι.

Η κάλυψη του εμβολίου είναι αρκετά υψηλή, ώστε να μπορεί να αρθεί ο κανόνας της κοινωνικής απόστασης 1,5 μέτρου, όπως είχε ανακοινωθεί και στην πιο πρόσφατη Συνέντευξη Τύπου. Ωστόσο, τα δεδομένα δεν είναι ακόμα αρκετά για να συμβεί πλήρης άρση χωρίς να τεθούν άλλες προϋποθέσεις. Μόνο η μέγιστη κάλυψη εμβολιασμού θα μας επιτρέψει να αρθούν όλα τα μέτρα, να προστατευθούν άτομα με χρόνιες παθήσεις υγείας και να διασφαλιστεί ότι όλοι έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη όταν τη χρειάζονται. Το Νοέμβριο η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει τα μέτρα που ισχύουν προς το παρόν.

Τα μέτρα για εκδηλώσεις και εστίαση

Το σύστημα εισόδου κορωνοϊού εισάγεται για τοποθεσίες που θα είναι πιο πολυσύχναστες όταν αρθεί ο κανόνας απόστασης 1,5 μέτρου. Ο στόχος είναι να διατηρηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης όσο το δυνατόν χαμηλότερος, επιτρέποντας ταυτόχρονα στους ανθρώπους να κοινωνικοποιούνται όσο το δυνατόν ασφαλέστερα. Το σύστημα αυτό διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο να επιτρέπεται τη μέγιστη χωρητικότητα στα καταστήματα εστίασης (και παράλληλα να παραμένουν ανοιχτά).

Από τις 25 Σεπτεμβρίου, το σύστημα εισόδου για τον κορωνοϊό θα ισχύει για μπαρ και εστιατόρια (αλλά όχι για φαγητό), εκδηλώσεις (όπως φεστιβάλ, συναυλίες και επαγγελματικούς αθλητικούς αγώνες) και πολιτιστικούς χώρους (όπως κινηματογράφους και θέατρα). Είτε οι άνθρωποι έχουν σταθερή θέση είτε όχι, και αν η τοποθεσία είναι εσωτερική ή εξωτερική, όλοι από 13 ετών και άνω θα πρέπει να επιδείξουν έγκυρο δελτίο εισόδου για τον κορωνοϊό, ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν σε έναν από τους παραπάνω χώρους/εκδηλώσεις. Ο κάθε άνθρωπος ηλικίας 14 ετών και άνω θα πρέπει επίσης να επιδείξει την ταυτότητά του (ή διαβατήριο ή δίπλωμα) μαζί με το δελτίο εισόδου του κορωνοϊού, για να γίνει ταυτοποίηση.

Όλα τα κέντρα φιλοξενίας πρέπει να είναι κλειστά μεταξύ μεσάνυχτων και 06:00. Όλες οι εκδηλώσεις θα επιτρέπονται για άλλη μια φορά, αλλά οι επισκέπτες θα πρέπει να δείξουν την κάρτα εισόδου για τον κορωνοϊό (Covid Sfe Ticket). Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους ή σε εσωτερικούς χώρους με σταθερά καθίσματα δεν υπόκεινται σε μέγιστο αριθμό επισκεπτών αλλά πρέπει να σταματήσουν τα μεσάνυχτα. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους χωρίς σταθερές θέσεις μπορούν να δεχτούν έως και το 75% του μέγιστου αριθμού επισκεπτών και πρέπει να κλείσουν από τα μεσάνυχτα ως τις 06:00. Η κυβέρνηση αναπτύσσει μέτρα στήριξης για νυχτερινά κέντρα και τις ντίσκο και για εκδηλώσεις που υπόκεινται σε περιορισμούς χωρητικότητας. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό.

Η καλή μέρα πρέπει να ξεκινά με έναν ελληνικό καφε… Στην Ολλανδία βρίσκουμε το Λουμίδη παπαγάλο από το SuperGreeks Marketplace

Χρήση του Covid Safe Ticket

Μπορείτε να λάβετε μια κάρτα εισόδου για τον κορωνοϊό εάν είστε πλήρως εμβολιασμένοι, έχετε έγκυρη απόδειξη ανάρρωσης ή αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε λιγότερο από 24 ώρες πριν από την είσοδό σας. Για άτομα χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης, το τεστ θα παραμείνει δωρεάν.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια “κάρτα εισόδου για τον κορωνοϊό” χρησιμοποιώντας την εφαρμογή CoronaCheck στο κινητό σας τηλέφωνο. Το προσωπικό στα ιδρύματα φιλοξενίας και οι διοργανωτές εκδηλώσεων, αθλητικών αγώνων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων μπορούν να αποκτήσουν την εφαρμογή CoronaCheck Scanner, ώστε να μπορούν εύκολα να ελέγξουν την εγκυρότητα των εισιτηρίων εισόδου.

Εμβολιασμός σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι πολίτες της ΕΕ (και κατά συνέπεια της Ελλάδας) που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μπορούν να αποκτήσουν ένα Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ (DCC) και να το χρησιμοποιήσουν για να εισέλθουν στις Κάτω Χώρες.

Εάν πραγματοποιήσατε (πλήρως) τον εμβολιασμό σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχετε έναν διεθνώς αναγνωρισμένο κωδικό QR που δημιουργήθηκε σε αυτήν τη χώρα, τότε ο κωδικός μπορεί να αναγνωριστεί και στην Ολλανδία (παρόμοια με το πώς αναγνωρίζονται τα ολλανδικά εμβόλια εάν ταξιδεύετε εντός Ευρώπης).

Ωστόσο, αν δεν έχετε εμβολιαστεί ή το εμβόλιο που λάβατε δεν έχει πάρει την πιστοποίηση από τον EMA, δε θα μπορείτε να καταχωρίσετε τον εμβολιασμό σας στην Ολλανδία. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε είτε ένα πιστοποιητικό ανάρρωσης ή πρόσφατο αρνητικό τεστ για τη δημιουργία κωδικού QR.

Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα DCC της χώρας σας, μπορείτε να δείξετε πιστοποιητικό εμβολιασμού σε έντυπη έκδοση, όπως και με τα πιστοποιητικά ανάρρωσης και αρνητικού τεστ.

Η απόδειξη του εμβολιασμού σας πρέπει να:

 • έχει εκδοθεί μετά από εμβολιασμό με εμβόλιο που έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) ή βρίσκεται στον Κατάλογο Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)
 • έχει εκδοθεί με βάση τον πλήρη εμβολιασμό. Αυτό σημαίνει ότι:
 • το πρόγραμμα εμβολιασμού αποτελείται από μία μόνο δόση και αυτή η εφάπαξ δόση έχει χορηγηθεί (J&J). ή
 • το πρόγραμμα εμβολιασμού αποτελείται από δύο δόσεις και:
 • οι δύο δόσεις έχουν χορηγηθεί, ή
 • έχει χορηγηθεί μία δόση και έχει επιβεβαιωθεί ότι το άτομο που εμβολιάστηκε είχε μολυνθεί προηγουμένως με τον ιό SARS-CoV-2.

έχει εκδοθεί σε μία από τις ακόλουθες γλώσσες:

 • Ολλανδικά
 • Αγγλικά
 • Γαλλικά
 • Γερμανικά
 • Ιταλικά
 • Πορτογαλικά
 • Ισπανικά

περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 • πληροφορίες ταυτοποίησης του ατόμου που έχει εμβολιαστεί
 • πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι το εν λόγω άτομο έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού SARS-CoV-2
 • το όνομα του εμβολίου και το όνομα του κατασκευαστή ή του κατόχου της άδειας κυκλοφορίας για κάθε δόση του χορηγούμενου εμβολίου
 • την ημερομηνία κατά την οποία χορηγήθηκε κάθε δόση του εμβολίου
 • το όνομα της χώρας στην οποία χορηγήθηκε το εμβόλιο
 • το όνομα του εκδότη της απόδειξης εμβολιασμού
vaccine

Χρήση του CoronaCheck

Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε μια εκδήλωση ή δραστηριότητα στην Ολλανδία, όπως να παραβρεθείτε σε ένα φεστιβάλ, μπαρ, ντίσκο, πολιτιστική εκδήλωση ή αθλητική δραστηριότητα, ο ιδιοκτήτης του χώρου ή ο διοργανωτής εκδήλωσης μπορεί να σας ζητήσει κάρτα εισόδου για τον κορωνοϊό.

Το CoronaCheck λειτουργεί σε smartphone που λειτουργούν σε Android (Android 6 ή νεότερη έκδοση) και iOS (iOS 12 ή μεταγενέστερη έκδοση, σε iPhone 5s και νεότερη έκδοση). Η εφαρμογή μπορεί να μεταφορτωθεί δωρεάν από το Google Play Store και το Apple App Store.

Η εφαρμογή CoronaCheck ή ο ιστότοπος CoronaCheck.nl καταγράφει αυτόματα το πιστοποιητικό εμβολιασμού, απόδειξης ανάρρωσης ή αρνητικού αποτελέσματος δοκιμής με τη μορφή κωδικού QR. Μπορείτε να σαρώσετε αυτόν τον κωδικό QR κατά την καταχώριση στο συμβάν ή τη δραστηριότητα. Εάν η οθόνη είναι πράσινη, έχετε έγκυρο δελτίο εισόδου για τον κορωνοϊό.

Χρησιμοποιώντας μια ελαφρώς διαφορετική έκδοση της εφαρμογής CoronaCheck, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να σαρώσουν τον κωδικό QR. Αυτό σημαίνει πως στο έγκυρο πιστοποιητικό (δηλ. αν είστε εμβολιασμένος, αναρρωμένος ή αρνητικός σε τεστ), η εφαρμογή παρουσιάζει μια “ασφαλή” πράσινη ένδειξη. Αξίζει να σημειωθεί οτι τα προσωπικά δεδομένα προστατεύονται από την εφαρμογή (δεν αναφέρει καν τι είδους πιστοποιητικό έχετε). Το άτομο που σαρώνει τον κωδικό QR θα μπορεί να δει μόνο το ενεργό πιστοποιητικό σας, τα αρχικά σας και μέρος της ημερομηνίας γέννησής σας.

Χρήση πιστοποιητικού για τον κορωνοϊό

Το πιστοποιητικό για τον κορωνοϊό στην Ολλανδία (πλήρους εμβολιασμού, ανάρρωσης ή αρνητικού τεστ) θα σας ζητηθεί στις εξής περιπτώσεις:

 • Εστιατόρια / Καφετέριες
 • Μπαρ / Νυχτερινά κέντρα
 • Κινηματογράφους
 • Θέατρα
 • Συναυλίες
 • Εκδηλώσεις και φεστιβάλ (εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους)
 • Επαγγελματικές αθλητικές εκδηλώσεις (δηλ. αγώνες ποδοσφαίρου)
 • Ξενοδοχεία

Ο κανόνας δεν ισχύει για takeaway ή για εξωτερικές βεράντες (αλλά οι πελάτες θα πρέπει να παρουσιάσουν το πιστοποιητικό τους για να μπουν μέσα, για παράδειγμα, για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα).

Με πληροφορίες από: government.nl και την ενότητα για το CoronaCheck
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?