Ολλανδία: Θα χρειαστούν άλλα 400 μόνιμα κρεβάτια εντατικής θεραπείας για την κάλυψη ασθενών με Covid-19

nosokomeia-ollandia-koronoios

Θα χρειαστούν άλλα 400 μόνιμα κρεβάτια εντατικής θεραπείας για την κάλυψη ασθενών με Covid-19 έως ότου γίνει διαθέσιμο ένα εμβόλιο, σύμφωνα με ιατρικούς αναλυτές.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι 37.500 άτομα θα χρειαστεί να διακομιστούν σε εντατική θεραπεία για ασθενείς με τον κορονοιό τα επόμενα τρία χρόνια (Εκτιμώμενος χρόνος για ανάπτυξη και έγκριση εμβολίου). Η ανοσία της αγέλης θα μπορούσε να προστατεύσει τον πληθυσμό απουσία εμβολίου, αλλά τουλάχιστον έως ότου μολυνθεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού θα πρέπει να είναι έτοιμα τα νοσοκομεία να υποδεχτούν αρκετούς ασθενείς που πάσχουν από κορονοιό. Περίπου 0,45% όλων των ατόμων που κολλάν τον ιό καταλήγουν σε εντατική φροντίδα.

Η Εθνική Ένωση για Εντατική Φροντίδα (NVIC), το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού για την Κατανομή Ασθενών (LCPS) και ο οργανισμός δημόσιας υγείας RIVM δήλωσαν σε μια έκθεση ότι θα χρειαστούν 1.531 κρεβάτια εάν οι 37.500 σοβαρές περιπτώσεις έρθουν ομαλά στα επόμενα τρία χρόνια. Η τρέχουσα χωρητικότητα των ΜΕΘ είναι 1.150 κρεβάτια, αν και αυτό αυξήθηκε προσωρινά σε 2.400 για να αντιμετωπιστεί το αρχικό κύμα μολύνσεων από κορονοιό. Στο αποκορύφωμα της μόλυνσης στις αρχές Απριλίου περισσότερα από 1.400 κρεβάτια εντατικής θεραπείας καταλήφθηκαν από ασθενείς Covid-19 στην Ολλανδία.

Νέα τμήματα Ολλανδικών και Γαλλικών για όλα τα φροντιστήρια. Κάνε την εγγραφή σου σήμερα!

Φθινόπωρο

Ο επικεφαλής του NVIC, έγραψε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν πολλές υποθέσεις σε αυτούς τους υπολογισμούς που κάνουμε για τον COVID-19 ( Εκτιμήσεις δηλαδή γίνονται ). Εάν οι περιορισμοί χαλαρώσουν σταδιακά, η προσδοκία είναι ότι θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε τον αριθμό των ασθενών Covid-19 σε εντατική περίθαλψη στις Κάτω Χώρες σε περίπου 300 τους καλοκαιρινούς μήνες και ότι ο αριθμός θα αρχίσει να αυξάνεται ξανά το φθινόπωρο. Η Ολλανδία έχει σχετικά μικρή ικανότητα εντατικής θεραπείας σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πριν από το ξέσπασμα υπήρχαν 8 κρεβάτια ICU για κάθε 100.000 κατοίκους, σε σύγκριση με τα 34 που διέθεταν στη Γερμανία. Δεκάδες Ολλανδοί Covid-19 ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε γερμανικές ΜΕΘ.

Πηγή: Dutch News

Κάνουμε Subscribe στο newsletter του SuperGreeks

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks