Φεστιβάλ κρασιού στο Άμστερνταμ

φεστιβάλ-κρασιού-ολλανδία

Αν σας αρέσει το κρασί και ζείτε στην Ολλανδία, τότε το φεστιβάλ κρασιού στο Άμστερνταμ είναι από τα must της χρονιάς

Ημερομηνία: 28 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου

Όταν τα φθινοπωρινά φύλλα αρχίζουν να πέφτουν στο Άμστερνταμ, η πόλη ετοιμάζεται για μια γιορτή κρασιού όπως καμία άλλη. Το Φεστιβάλ Κρασιού στο Άμστερνταμ είναι ένα υπέροχο event που φέρνει κοντά λάτρεις του κρασιού. Είτε γνωρίζεις το κρασί, είτε απλά σου αρέσει να δοκιμάζεις νέα κρασιά, τότε αυτό είναι ένα event που δε χάνεται.

Ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτό το μεθυστικό γεγονός:

Παγκόσμια Επιλογή: Παρόλο που η Ολλανδία δεν είναι ίσως η πρώτη χώρα που έρχεται στο νου όταν κάποιος σκέφτεται το κρασί, το Φεστιβάλ Κρασιού στο Άμστερνταμ γιορτάζει την παγκόσμια οινοκαλλιέργεια. Αυτό σημαίνει ότι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να γευτούν κρασιά από τους παραδοσιακούς αμπελώνες της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδος και της Ιταλίας, καθώς και από νεότερες περιοχές παραγωγής κρασιού όπως η Νότια Αφρική και η Νέα Ζηλανδία.

*Η Ολλανδία, μιας και είναι μια επίπεδη χώρα δεν παράγει κρασιά, παρά μόνο υπάρχουν ελάχιστοι αμπελώνες στην περιοχή του Λίμπουρχ.

Η Ελληνική παρουσία στο φεστιβάλ

Ο ρέκτης του κρασιού Ιωάννης Μυλοθρίδης με την ομάδα του από το Oenopolis βρίσκονται στο φεστιβάλ κρασιού στο Άμστερνταμ και προβάλλουν την Ελλάδα και το ελληνικό κρασί!

15 ποικιλίες υψηλού επιπέδου μικρών παραγωγών από την Κεφαλονιά, τη Σύρο, την Πιερία, τη Δράμα, την Αττική, τη Σαντορίνη, την Κύπρο.

Όσοι παρευρεθείτε στην έκθεση μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και αγοράσετε κάποια από τα ελληνικά κρασιά. Τip: Δοκιμάστε σίγουρα το παλαιωμένο, ξινόμαυρο κρασί από τη Δράμα!

To φεστιβάλ κρασιου στο Άμστερνταμ έχει μεγαλώσει εκθετικά, προσελκύοντας διεθνείς παραγωγούς που επιθυμούν να παρουσιάσουν τα καλύτερα μπουκάλια τους.

Ζωντανή μουσική, τέχνες, masterclass και περίπτερα γκουρμέ φαγητού προσθέτουν την πινελιά τους σε αυτή την εμπειρία. Σεφ συνεργάστηκαν με τους παραγωγούς κρασιών, δημιουργώντας πιάτα που ταιριάζουν τέλεια με συγκεκριμένα προφίλ κρασιού.

Σε μια πόλη γνωστή για τον ζωντανό της πολιτισμό και τις ενθουσιώδεις εορταστικές της εκδηλώσεις, το Φεστιβάλ Κρασιού ξεχωρίζει ως φόρος τιμής στην αιώνια γοητεία του κρασιού. Είναι μια υπενθύμιση ότι παρά τις διαφορετικές μας καταβολές, υπάρχει και κάτι που μας ενώνει όλους – η χαρά του να μοιράζεσαι ένα καλό μπουκάλι με καλή παρέα.

H τοποθεσία

Μόλις 15 λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό των τρένων ή 5 λεπτά με το ποδήλατο, το μέρος αυτό είναι στην ιδανική τοποθεσία. To festival πραγματοποιείται στο Gashouder Amsterdam στο Westerpark.

Εισιτήρια

Τα εισιτήρια κοστίζουν 20 ευρώ.

Photos by Oenopolis & the official website of “Amsterdam Wine Festival”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks