Αφιέρωμα στον Ρέμπραντ και τα παιδικά του χρόνια στο Λάιντεν, το φεστιβάλ του καλοκαιριού

Ολλανδία-ρέμπραντ-λάιντεν

Ο Ρέμπραντ γεννήθηκε στο Λάιντεν στις 15 Ιουλίου το1606 και έζησε εκεί μέχρι που μετακόμισε στο Άμστερνταμ τη δεκαετία του 1630.

📸 Στις φωτογραφίες του SuperGreeks βλέπετε το σπίτι του, ένα μνημείο και ιστορικές πληροφορίες που παραθέτει η πόλη για τον σπουδαίο ζωγράφο.

Ο Ρέμπραντ γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1606, το ένατο παιδί ενός μυλωνά στο Λέιντεν. Μεγάλωσε σε εύλογη ευημερία και εξελίχθηκε σε μεγάλο καλλιτέχνη στις αρχές αυτής της Χρυσής Εποχής. Εμπνευσμένος από τον Lucas van Leyden καθώς και από τον συγχωριανό και σύγχρονο Jan Lievens, ο οποίος ήταν όχι μόνο φίλος αλλά και ανταγωνιστής του, ανέπτυξε το ταλέντο του, έμαθε το επάγγελμα και πειραματίστηκε με νέες τεχνικές και πρώτες ύλες. Καθώς οι γνώσεις του για τη ζωγραφική μεγάλωναν, άρχισε να διδάσκει και άλλους.

σπίτι-ρεμπραντ

Ο Gerard Dou μαθήτευσε στον Rembrandt σε ηλικία 14 ετών. Επηρεασμένος από τη ζωγραφική του Ρέμπραντ, ο Dou έγινε αργότερα επίσης ένας από τους καλούς ζωγράφους. Μετά από χρόνια πειραματισμού στη διδασκαλία, ο Ρέμπραντ έγινε διεθνής διασημότητα. Το Άμστερνταμ είναι συχνά το μέρος με το οποίο συνδέεται ο κύριος ζωγράφος, αλλά ο «Young Rembrandt», ο νεαρός Ρέμπραντ έκανε τα πρώτα του βήματα στο Leiden.

Φεστιβάλ Ρέμπραντ

Ένα από τα πιο οργανωμένα και πιο ωραία φεστιβάλ που έχουμε πάει ποτέ είναι στο Λάιντεν και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ρέμπραντ. Σε αυτό το φεστιβάλ η παλιά πόλη μετατρέπεται σε τοπίο του 1600, συμμετέχει όλη η πόλη για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων σε ένα κλίμα φανταστικό, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο.

To φεστιβάλ πραγματοποιείται τον Ιούλιο, ενώ είχε ξεκινήσει με αφορά τα 400α γενέθλια του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ θα βρεις εδώ!

Ο Χάρτης του Φεστιβάλ

Το Λάιντεν

Περισσότερα για το Λάιντεν διαβάζετε στο αφιέρωμα των SuperGreeks

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks