Λάιντεν-Ολλανδία: Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους

φεστιβάλ-μικρού-μήκους-λάιντεν

Από 14 έως 16 Σεπτεμβρίου το SuperGreeks σας προτείνει να επισκεφτείτε το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο Λάιντεν και να παρακολουθήσετε μερικές από τις πιο σπουδαίες παραγωγές του είδους για τη φετινή χρονιά.

📽️ Πάνω από 50 ταινίες μικρού μήκους από 30 διαφορετικές χώρες θα παιχτούν στους κινηματογράφους του Λάιντεν. Επιπλέον, το φεστιβάλ διοργανώνει διαλέξεις και workshops, καθώς και θεματικά προγράμματα.

Το Leiden Shorts (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Λέιντεν) πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λέιντεν από το 2009 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ολλανδία.

 Το Leiden Shorts στοχεύει να αναπτύξει μια βαθύτερη κατανόηση των παγκόσμιων σύγχρονων ζητημάτων και να δημιουργήσει μια πολιτιστική συζήτηση που μπορεί να συνεχιστεί και πέρα ​​από το φεστιβάλ.

Εισιτήρια του φεστιβάλ

Τα εισιτήρια του φεστιβάλ κοστίζουν 20 ευρώ για μια μέρα, ενώ το μαθητικό εισιτήριο κοστίζει 17 ευρώ. Υπάρχει και ενιαίο εισιτήριο για όλες τις ημέρες με 32 ευρώ, όπως και ενιαίο μαθητικό εισιτήριο με 26 ευρώ.

Τα εισιτήρια για την κάθε ταινία ξεχωριστά κοστίζουν 11.50 ενώ τα μαθητικά αντίστοιχα κοστίζουν 9 ευρώ.

Εισιτήρια για το φεστιβάλ προμηθεύεστε από εδώ!

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ το βρίσκεται εδώ!, ενώ όλες τις ταινίες που θα προβληθούν τις βρίσκεις εδώ!

Για το φεστιβάλ

δρύθηκε το 2009, το LISFE (Leiden International Short Film Experience) δημιουργήθηκε από 5 ομογενείς που αγαπούν τον κινηματογράφο. Ενώ σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο του Λέιντεν, το πρώτο και παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ολλανδίας, θεώρησαν ότι η μικρού μήκους ταινία υποεκπροσωπείται πολύ ως μορφή τέχνης και προσπάθησαν να δημιουργήσουν έναν χώρο όπου η μικρού μήκους ταινία θα μπορούσε πραγματικά να εκτιμηθεί ως μέσο.

Από την αγάπη τους για τις ταινίες μικρού μήκους γεννήθηκε ένα σινεκλάμπ. 

Ταινίες μικρού μήκους παιζόντουσαν στην αρχή σε διαφορετικούς χώρους. Σήμερα, αυτό που αρχικά ήταν ένα μονοήμερο φεστιβάλ έχει εξελιχθεί σε Leiden Shorts, ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ολλανδία.

Η πρόσκληση του φεστιβάλ σε ανθρώπους του πολιτισμού

Μετά από 15 χρόνια, η Leiden Shorts ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο. Με το βλέμμα στραμμένο στα επερχόμενα φεστιβάλ από το 2024 και μετά, η διοργάνωση επιδιώκει να εξερευνήσει νέες προσεγγίσεις στη δομή και το όραμά του, καθώς και να επανεξετάσει τους στόχους και τα ιδανικά του, καθώς αντιμετωπίζουμε ένα νέο κύμα αλλαγών στα φεστιβάλ και την πολιτιστική βιομηχανία. Πιστεύουμε ότι αυτή η ολοκληρωμένη και ενδελεχής διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει με δημόσιες, ανοιχτές και διαφανείς συζητήσεις.

Σε μια διήμερη εκδήλωση, το φεστιβάλ προσκαλεί ειδικούς από τον πολιτιστικό τομέα —επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ανθρώπους του ευρύτερου πολιτιστικού χώρου, καλλιτέχνες, μελετητές και το ευρύ κοινό— να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και ομιλίες. Μαζί, θα εξερευνήσουμε μερικά από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν φεστιβάλ, κινηματογραφιστές και πολιτιστικοί οργανισμοί. Ελπίζουμε ότι αυτές οι συζητήσεις θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση του νέου Leiden Shorts, ενώ παράλληλα θα ενημερώσουν και θα ενθαρρύνουν νέους δρόμους σκέψης και πρακτικών στον πολιτιστικό τομέα συνολικά.

Πριν και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, μια έρευνα θα διανεμηθεί στους επισκέπτες του φεστιβάλ για να καθοδηγήσει περαιτέρω τα επόμενα βήματα του φεστιβάλ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks