Το βραβευμένο ποδηλατικό ατύχημα του Dylan Groenewegen

Συχνά λέγεται οτι μία εικόνα μπορεί να ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και αυτός φαίνεται να είναι ο σκοπός του Word Press Photo και των εκθεμάτων του, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι εικόνες από το φακό του Άγγελου Τζωρτζίνη.

Η αλήθεια είναι πως μία φωτογραφία μπορεί να αφηγηθεί και την ιστορία που κρύβει πίσω της, ανεξάρτητα με το αν είναι στατική ή κρύβει την ένταση της στιγμής. Στην τελευταία κατηγορία μπορεί να καταταχθεί η φωτογραφία που έβγαλε ο Tomasz Markowski τον αθλητή ποδηλάτη με καταγωγή από την Ολλανδία, Dylan Groenewegen, κατά τη διάρκεια του Tour of Poland.

Πρόσφατα είχαμε εκτενές άρθρο για το Worldpress photo και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Η ιστορία της φωτογραφίας

Ο Ολλανδός ποδηλάτης, Dylan Groenewegen, πέφτει με το ποδήλατό του λίγα μέτρα πριν από τη γραμμή του τερματισμού, αφού συγκρούστηκε με τον συμπατριώτη του Fabio Jakobsen κατά την πρώτη φάση του Tour of Poland, στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Ο Groenewegen είχε ξεφύγει από τη γραμμή του, έστριψε προς το δεξί εμπόδιο και άφησε λίγο χώρο για το Jakobsen, κάνοντάς τον να πέσει πάνω από το φράγμα. Οι δυο τους ανταγωνίζονταν για την πρώτη θέση και έτρεχαν με ταχύτητα περίπου 80 χιλιόμετρα την ώρα. Ο Jakobsen υπέστη σοβαρά τραύματα και μάλιστα υποβλήθηκε σε πεντάωρη επέμβαση περνώντας μια εβδομάδα στην εντατική. Ο Groenewegen από την άλλη έσπασε την κλείδα του. Αποκλείστηκε από τον αγώνα και έλαβε αναστολή εννέα μηνών από την Union Cycliste Internationale (UCI). Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Jakobsen κέρδισε την πρώτη θέση για το πρώτο επίπεδο.

Λίγα λόγια για τον Dylan Groenewegen

Ο Dylan Groenewegen είναι Ολλανδός επαγγελματίας ποδηλάτης αγώνων δρόμου, ο οποίος έχει κερδίσει τέσσερα ατομικά στάδια του Tour de France και ένα ομαδικό WorldTeam Jumbo–Visma. Έχει επίσης κερδίσει το Ολλανδικό Εθνικό Πρωτάθλημα Αγώνων Δρόμου, πέντε στάδια του Tour of Norway, πέντε στάδια του Tour της Βρετανίας και τρία στάδια του Παρισιού-Νίκαιας. Το 2020, ο Groenewegen έλαβε μεγάλη προσοχή επειδή προκάλεσε σοβαρό δυστύχημα στο Tour de Pologne, που έβαλε τον Fabio Jakobsen στο νοσοκομείο, και για το οποίο έλαβε αποκλεισμό εννέα μηνών από αγώνες.

Για το περιστατικό είπε ο ποδηλάτης

Σε συνέντευξή του ο ποδηλάτης μίλησε για το περιστατικό αλλά και τις απειλές που δέχτηκε. «Ποτέ δεν ήταν η πρόθεσή μου να βλάψω κανέναν. Συνέβη ασυναίσθητα», δήλωσε ο Groenewegen στο περιοδικό Helden. «Δε θυμάμαι τα περισσότερα από αυτό τo σπριντ. Μπορεί να το έχω αποκλείσει υποσυνείδητα από τη μνήμη μου. Γνωρίζαμε ότι ήταν ένας γρήγορος τερματισμός και ξεκίνησα το σπριντ μου νωρίς γιατί σε αυτές τις ταχύτητες ήξερα ότι σύντομα θα ήμασταν στη γραμμή. Δεν είχα πρόθεση να παρεκκλίνω. Ποτέ δεν είχα τέτοιο σκοπό. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Ήταν ένα κλάσμα του δευτερολέπτου όταν χάσαμε και οι δύο την ισορροπία μας. Έπεσα και εγώ με 80 χιλιόμετρα την ώρα. Ο αντίκτυπος της συντριβής μου [και όλα γύρω μου] οδήγησαν σε σοκ. Δεν ξέρω ακριβώς τι συνέβη μετά από αυτή τη στιγμή».

Ο φωτογράφος

Ο Tomasz Markowski είναι αθλητικός φωτογράφος για πάνω από 20 χρόνια, που ειδικεύεται στη φωτογραφία με άλματα σε σκι και ποδηλασία.

Ο Markowski εδρεύει στην Πολωνία και από το 1999 εργάζεται στην πολωνική αθλητική εφημερίδα Przegląd Sportowy. Έχει καλύψει ένα ευρύ φάσμα παγκόσμιων αθλητικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων των θερινών και χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, των σκανδιναβικών παγκόσμιων πρωταθλημάτων σκι, του άλματος σκι και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Cross Country. Για τη φωτογραφία μάλιστα στο Tour of Poland έλαβε το τρίτο βραβείο στο φωτογραφικό διαγωνισμό 2021 για το Word Press Photo στην κατηγορία Sports, Singles.

Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks