Γερμανία: Από την 1η Ιανουαρίου 2024, τα ταξίδια με λεωφορείο και τρένο στην Φρανκφούρτη θα είναι φτηνότερα

φρανκφούρτη-facts-γερμανία

Στην Φρανκφούρτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι φτηνότερα από την 1η Ιανουαρίου 2024!

Tα άτομα με χαμηλά εισοδήματα που δικαιούνται το πάσο της Φρανκφούρτης(Frankfurt Pass) μπορούν να χρησιμοποιούν τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες ακόμη φθηνότερα από την 1η Ιανουαρίου 2024 – σε όλη τη Γερμανία. Με μόλις 24,50 ευρώ το μήνα, κερδίζεις και στα μέσα της πόλης, αλλά και στα τρένα όλης της περιφέρειας.

Με την καθιέρωση του εισιτηρίου της Γερμανίας στα 49 ευρώ την 1η Μαΐου, οι μετακινήσεις με λεωφορείο και τρένο έγιναν πολύ φθηνές. Από την 1η Αυγούστου, το κρατίδιο της Έσσης υποστήριζε άτομα που λαμβάνουν κρατικά επιδόματα μεταβίβασης, όπως επίδομα πολιτών ή κοινωνική βοήθεια, με περαιτέρω μείωση στα 31 ευρώ. Ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτό όλοι οι άνθρωποι που είχαν πάσο Φρανκφούρτης, για παράδειγμα άτομα με χαμηλό εισόδημα.

«Με τον νέο κανονισμό, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι όσοι δικαιούνται το Frankfurt Pass μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Deutschland Ticket για τον εαυτό τους σε προσιτή τιμή», λέει η Elke Voitl, Επικεφαλής του Τμήματος Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας.

Ο Wolfgang Siefert, επικεφαλής του τμήματος κινητικότητας, προσθέτει: «Κινητότητα σημαίνει συμμετοχή στην κοινωνική ζωή. Σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, τα άτομα με χαμηλά εισοδήματα θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς όχι μόνο στη Φρανκφούρτη, αλλά σε όλο το δίκτυο μεταφορών Ρήνου-Μάιν και ακόμη και σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Όποιος δικαιούται να λάβει το πάσο της Φρανκφούρτης και έχει ήδη εγγραφεί στο Deutschland Ticket με το κινητό Hessenpass από το VGF δεν χρειάζεται να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες από την 1η Ιανουαρίου 2024. Το VGF αλλάζει αυτόματα τη συνδρομή στη χαμηλότερη τιμή των 24,50 ευρώ. Το νέο, φθηνό εισιτήριο για τη Γερμανία μπορεί να αγοραστεί μόνο ως συνδρομή, αλλά μπορεί να ακυρωθεί κάθε μήνα !

Εάν δεν θέλετε να μεταβείτε στην ιδιαίτερα φθηνή προσφορά, μπορείτε να αγοράσετε το κανονικό μηνιαίο εισιτήριο για το πάσο της Φρανκφούρτης για 29,25 ευρώ, επίσης στο μηχάνημα και στα καταστήματα εισιτηρίων VGF. Το μειωμένο εισιτήριο ηλικιωμένων για την Έσση και το εκπτωτικό φοιτητικό εισιτήριο για την Έσση παραμένουν επίσης διαθέσιμα με το πάσο της Φρανκφούρτης για 109,50 ευρώ ετησίως (9,30 ευρώ το μήνα).

Ο δημοτικός σύμβουλος Voitl και ο δημοτικός σύμβουλος Siefert καταλήγουν από κοινού: «Η κινητικότητα πρέπει να είναι προσιτή σε όλους. Με αυτό το βήμα, η πόλη της Φρανκφούρτης συμβάλλει σημαντικά τόσο κοινωνικά όσο και οικολογικά. Πλησιάζουμε για άλλη μια φορά πολύ πιο κοντά στον στόχο που συμφωνήθηκε στη συμφωνία συνασπισμού για δωρεάν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς για άτομα που δικαιούνται το πάσο της Φρανκφούρτης.

Με το franfurt pass το οποίο μπορεί να κατέχει μόνο ένας κάτοικος Φρανκφούρτης, έχεις προσφορές για διάφορες δραστηριότητες σε όλη την πόλη και όχι μόνο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks