Ολλανδία: Οι ταξιδιωτικές συμβουλές για Ρόδο, Κέρκυρα και Εύβοια είναι αυστηρότερες λόγω δασικών πυρκαγιών

low-cost-αεροπορικές-φτηνά

Λόγω των συνεχιζόμενων δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας έχει κάνει αυστηρότερες τις ταξιδιωτικές συμβουλές για τα ελληνικά νησιά Ρόδο, Κέρκυρα και Εύβοια και το χρώμα αλλάζει από πράσινο σε κίτρινο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια, δεν συνιστάται να ταξιδέψετε στα νησιά.

Οι τουρίστες έχουν εκκενωθεί τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ των οποίων πολλοί από αυτούς στη Ρόδο. Στην Κέρκυρα, οι άνθρωποι έπρεπε να κοιμηθούν σε μια αθλητική αίθουσα χθες το βράδυ, λέει η οργάνωση των ταξιδιωτικών οργανισμών ANVR.

Παρόλα αυτά, πτήσεις για τη Ρόδο είναι προγραμματισμένες για αύριο. Οι πτήσεις περιλαμβάνουν τους ταξιδιώτες που έχουν κάνει κράτηση για διαμονή στη βόρεια πλευρά του νησιού. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι σε ισχύ στη νοτιοανατολική πλευρά της Ρόδου, αλλά οι ταξιδιώτες μπορούν απλά να απολαύσουν διακοπές στη βόρεια πλευρά, αναφέρει το ANVR.

Καλέστε το ταξιδιωτικό σας γραφείο

Καλέστε ταξιδιωτικό γραφείο

Το υπουργείο λέει ότι όσοι ταξιδεύουν θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να τηλεφωνούν στον ταξιδιωτικό οργανισμό τους για να ελέγξουν αν μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια για την Ελλάδα.

Ένας εκπρόσωπος του ANVR λέει ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες κλήσεις από ό,τι συνήθως, αλλά ότι οι ταξιδιώτες μπορούν γρήγορα να καθησυχαστούν. “Μπορούμε να εξηγήσουμε ότι ο βορράς είναι απλώς ασφαλής. Κάποιες εκδρομές μπορεί να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν αν βρίσκονται στα νότια του νησιού αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να ακυρωθεί το ταξίδι.”

Σύμφωνα με το ANVR, τα ταξίδια των ανθρώπων που έχουν κάνει κράτηση στην περιοχή όπου μαίνονται οι πυρκαγιές θα επαναπρογραμματιστουν για άλλους νέους προορισμούς. Οι διακοπές σε όλα τα άλλα μέρη της Ελλάδος συνεχίζονται. Η δωρεάν ακύρωση είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση αποδεδειγμένου κινδύνου.

Ο φόβος δεν είναι λόγος για να μπορεί να ακυρώσει κάποιος τις διακοπές τους, λέει ένας εκπρόσωπος της Ολλανδικής Ένωσης Ασφαλιστών. Ωστόσο, πάντα συμβουλεύει να τηλεφωνήσετε στο τουριστικό γραφείο που κλείσατε τις διακοπές για Ελλάδα για να έχετε πιθανότητες ακύρωσης του ταξιδιού.

Εκτός από το υπουργείο, ο Ερυθρός Σταυρός συμβουλεύει επίσης να είστε προσεκτικοί και να ελέγξετε προσεκτικά πού μπορείτε να πάτε εάν θα πρέπει να γίνει εκκένωση. 

Το ANVR βλέπει το πρόβλημα με τις δασικές πυρκαγιές κυρίως ως κάτι που πρέπει να λύσουν οι κυβερνήσεις στις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Ωστόσο, θεωρεί ότι αυτές οι νέες οι πυρκαγιές θα λειτουργήσουν αφυπνιστικά για το μέλλον.

Τουρίστες Ολλανδοί στην Ελλάδα

1.

Η Ολλανδή τουρίστρια Ingrid ten Hove  είπε στην Telegraaf  ότι το ξενοδοχείο που έκλεισε είχε «καταστραφεί». «Περάσαμε τρεις ώρες το απόγευμα του Σαββάτου στην καυτή ζέστη σε μια ατελείωτη ουρά με ανθρώπους που εκκενώνονταν προτού λάβουμε οποιαδήποτε βοήθεια», είπε. «Ένα ξενοδοχείο που περάσαμε μας έδωσε νερό. Στη συνέχεια μας πήραν στρατιωτικά οχήματα πιο κάτω στο δρόμο. Ο κόσμος ήταν κουρασμένος και φοβισμένος»

2.

Η Chavon Roovers από το Velserbroek είπε στην εφημερίδα ότι της πήρε 17 ώρες για να ξεφύγει από τις φλόγες μέσω θαλάσσης και να φτάσει στο βορρά. «Υπήρχε πανικός μεταξύ των ανθρώπων που έφευγαν, αλλά και των ντόπιων», είπε. «Κάποιοι πάλεψαν για το νερό… ήταν τρομερό».

Πηγή: ΝΟS

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks