Γαλλία: Τεράστιες κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα – Αμηχανία Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής

γαλλία-συντάξεις-πορείες

Η κυβέρνηση Μακρόν παίζει με το χρόνο παρά την αυξανόμενη οργή κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Να σημειώσουμε ότι ο λόγος που βγαίνουν ξανά μαζικά οι Γάλλοι στους δρόμους είναι γιατί θα βγαίνουν στη σύνταξη στα 64 έτη από το 2030, ενώ μέχρι σήμερα ισχύει ότι βγαίνουν στη σύνταξη στα 62 έτη.

Ξανά στους δρόμους οι γάλλοι πολίτες καθώς σήμερα πραγματοποιείται μία ακόμη απεργία κατά της πολύ αντιδημοφιλούς μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που υιοθετήθηκε χωρίς ψηφοφορία από το γαλλικό κοινοβούλιο.

Οι πολίτες που θίγονται από τη μεταρρύθμιση καλούνται από τα συνδικάτα να κατέβουν στους δρόμους και να απεργήσουν. Πρόκειται για την  ένατη γενική απεργία μέσα σε διάστημα δύο μηνών και συγκεριμένα από την 19η Ιανουαρίου και η πρώτη απεργία σε εθνικό επίπεδο που πραγματοποιείται από την υιοθέτηση του νομοσχεδίου.

Ούτε κατά διάνοια δεν κατάφερε να εξευμενίσει τους πολέμιους της μεταρρύθμισής του για τις συντάξεις ο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς οι Γάλλοι βγήκαν την Πέμπτη κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.

Σχεδόν 280.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μόνο στην παραδοσιακά ακτιβιστική Μασσαλία, ενώ πριν λίγο ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στο Παρίσι.

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα τεταμένη σε ορισμένες πορείες, όπως στη Ρεν και τη Νάντη. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Χάβρη, όπου σύμφωνα με τα συνδικάτα οι διαδηλωτές ήταν πάνω από 50.000.

Ο Λοράν Μπερζέ, γενικός γραμματέας του συνδικάτου CFDT, κάλεσε σε «σεβασμό των περιουσιών και των ανθρώπων, μη βία» για να «διατηρηθεί η δυναική». Ο ομόλογός του της CGT, Philippe Martinez, δήλωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν «έριξε ένα μπιτόνι βενζίνη στη φωτιά».

Ενδεικτικό της πίεσης που δέχεται και της θέσης που βρίσκεται, ο Μακρόν έφτασε πριν από λίγο στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, και δεν έκανε καμία δήλωση, αν και το συνηθίζει. Μάλιστα δεν πέρασε καν από το καθιερωμένο κόκκινο χαλί της υποδοχής μπροστά από τους δημοσιογράφους στη Σύνοδο.

Πηγή: naftemporiki.gr, vima.gr

Photo by : REUTERS/Yves Herman

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks