Η Γαλλία έχει τους περισσότερους νικητές με Νόμπελ Λογοτεχνίας από οποιαδήποτε άλλη χώρα

γαλλική-λογοτεχνία

Η χώρα με τους περισσότερους νικητές του Νόμπελ Λογοτεχνίας είναι η Γαλλία, με 15 άτομα να έχουν κερδίσει το βραβείο από το 1901, όταν ο Γάλλος ποιητής και δοκιμιογράφος Sully Prudhomme έγινε ο πρώτος νικητής του βραβείου. Ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ έλαβε επίσης το βραβείο το 1964, αλλά το αρνήθηκε οικειοθελώς.

Διαβάστε ακόμα:

Λίγα λόγια για το πιο ιδιαίτερο και ζεστό βιβλιοπωλείο του Παρισίου, Shakespeare and Company

Με 15 Γάλλους να έχουν κερδίσει το διάσημο βραβείο από το 1901, είναι δίκαιο να πούμε ότι η Γαλλία έχει μερικούς από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς στον κόσμο. Και έχει πραγματικά πολλούς περισσότερους σπουδαίους συγγραφείς.

Ο Γάλλος ποιητής και δοκιμιογράφος Sully Prudhomme έγινε ο πρώτος νικητής του βραβείου εκείνη τη χρονιά. Μεταξύ των πιο διάσημων ποιητών, μυθιστοριογράφων και συγγραφέων της Γαλλίας είναι ο René Descartes, ο Voltaire, ο Charles Baudelaire, ο Blaise Pascal, ο Gustave Flaubert και ο Victor Hugo.

Το 1957 κέρδισε το βραβείο νόμπελ ένας άλλος σπουδαίος συγγραφέας και αγαπημένος των #SuperGreeks, ο Αλμπέρ Καμύ.

Για τα νόμπελ

Το Νόμπελ Λογοτεχνίας είναι ένα από τα πέντε βραβεία Νόμπελ που ανακοινώνονται κάθε χρόνο στις αρχές Οκτωβρίου. Τα άλλα βραβεία πήραν το Νόμπελ Χημείας, το Νόμπελ Φυσικής, το Νόμπελ Ειρήνης και το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής. 

*Η Γαλλία έχει συνολικά 71 νόμπελ!

Φωτογραφία από lalettrine.com

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks