Γνώριζες ότι η γαλλική γλώσσα ήταν κάποτε η επίσημη γλώσσα της Αγγλίας;

Και όμως… Κάποτε η γαλλική γλώσσα ήταν η επίσημη γλώσσα της Αγγλίας μεταξύ 1066 και 1362! Για περίπου 300 χρόνια στην Αγγλία η επίσημη γλώσσα ήταν τα γαλλικά. Πάμε να δούμε παρακάτω γιατί.

Σήμερα, μιλούνε τη γαλλική γλώσσα περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά φαντάσου πόσοι θα τη μιλούσαν αν μέχρι και σήμερα είχε επικρατήσει στους Άγγλους η γαλλική γλώσσα.

Λίγα λόγια για την ιστορία αυτής της περιόδου

Το 1066 η Αγγλία κατακτήθηκε από τους Νορμανδούς με επικεφαλής τον Δούκα Γουλιέλμο Β’, ο οποίος νίκησε τον Χάρονλτ Β’ της Αγγλίας στις 14 Οκτωβρίου, στη μάχη του Hastings.

Μόλις εδραιώθηκε και είχε τον απόλυτο έλεγχο η Γαλλία στην περιοχή έκανε μια σειρά από πολλές αλλαγές στην κυβέρνηση και την κοινωνία. Μία από αυτές τις αλλαγές ήταν η εισαγωγή των νορμανδικών γαλλικών ως γλώσσα της αστικής τάξης και της κυβέρνησης.

Τα ανδρικά ονόματα ήταν αυτά που αλλάξαν εκείνη την εποχή πρώτα.

Είναι άγνωστο πόσα αγγλικά έμαθαν οι Νορμανδοί εισβολείς, ούτε πόσο διαδόθηκε η γνώση των Γαλλικών στις κατώτερες τάξει στην Αγγλία, αλλά οι απαιτήσεις για την επικοινωνία στο εμπόριο πιθανότατα σήμαιναν ότι η διγλωσσία δεν ήταν άγνωστη τόσο στους Νορμανδούς όσο και στους γηγενείς Άγγλους.

Το 1362 ξανά ψηφίστηκε νόμος και επανήλθαν τα αγγλικά ως επίσημη γλώσσα της Αγγλίας. Για πολλά χρόνια ακόμα μιλούσαν οι άνθρωποι για διάφορους σκοπούς τα “αγγλο-νορμανδικά”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks