Βέλγιο: Tαξιδεύοντας στη Γάνδη

γανδη-βέλγιο

Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε σε μια από τις αγαπημένες μας πόλεις του Βελγίου, στη Γάνδη ! H Γάνδη είναι μια υπέροχη πόλη για να ζεις με πραγματικά καλό βιοτικό επίπεδο, είναι μια καλή επιλογή για διακοπές και must για εκδρομή.

💃🕺 H Γάνδη είναι από τις πιο ζωντανές πόλεις του Βελγίου, μιας και φιλοξενεί πολλούς φοιτητές και πάρα πολλούς νέους ανθρώπους.

🎓 Έχει ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στο Βέλγιο, αλλά και του κόσμου – βρίσκεται στην 96η θέση για το 2022 * (Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο μας).

Κάποτε η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της μεσαιωνικής Ευρώπης 💪 Σήμερα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας ενώ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα μετά τις Βρυξέλλες και την Αμβέρσα και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Φλάνδρα μετά την Αμβέρσα.

🎨 Ανέπτυξε μια ισχυρή καλλιτεχνική τάση και τώρα είναι ένα από τα καλύτερα πολιτιστικά μέρη της Ευρώπης – υπάρχουν πολλά φανταστικά μουσεία και γκαλερί εδώ και περισσότερα διατηρητέα κτίρια από οποιαδήποτε άλλη βελγική πόλη.

γανδη-βέλγιο
Ghent, Belgium old town cityscape from the Graslei are at dawn.

🏘 Η αρχιτεκτονική της Γάνδης είναι κομψή και επιβλητική, ιδιαίτερα κατά μήκος του γραφικού παλιού λιμανιού Graslei. ❤

Ghent, Belgium. Sint-Baafsplein square at dusk with building of historic Town Hall and famous Belfry of Ghent

Στην πόλη θα βρεις μεγάλους και μεσαιωνικούς καθεδρικούς ναούς 📿

🍻 Πολλά καφέ και bars. Όπως γράψαμε και παραπάνω είναι μια πόλη με ζωή.

🚲 Πολλά και τα ποδήλατα – μια πόλη που στο κέντρο και γύρω από τις μεγάλες πλατείες έχει λίγα έως καθόλου αυτοκίνητα. Μια πόλη με φοβερό βιοτικό επίπεδο για τους κατοίκους της.

γανδη-βέλγιο
Bicycle is very common and popular transport in Europe. Bicycles in european town street. Ghent, Belghium

📜 Αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ανθρώπινη παρουσία από τη Λίθινη Εποχή και την Εποχή του Σιδήρου

Όμορφο αξιοθέατο και αξιοθαύμαστο είναι το κάστρο του Gravensteen ⚔️

Είναι μια φοβερή πόλη που αξίζει την επίσκεψη σου. Αξίζει είτε για μονοήμερη εκδρομή ή για πολυήμερες διακοπές, μιας και η περιφέρεια της Γάνδης έχει πολλά και όμορφα αξιοθέατα, spot αναψυχής, πάρκα κ.α. – Η Γάνδη είναι από τις πιο σημαντικές πόλεις και must για να την επισκεφτείς. Έχουμε γράψει αρκετές φορές γι αυτήν γιατί πραγματικά το αξίζει. Στο supergreeks.eu θα βρεις πολλές περισσότερες ακόμα πληροφορίες για την πόλη.

Σε σχετικά κοντινή απόσταση βρίσκεται και η Μπριζ όπου μπορείτε να τη συνδυάσετε με το ταξίδι σας στη Γάνδη. Η Μπριζ είναι μια άλλη πανέμορφη πόλη του Βελγίου- σαν παραμύθι.

Διαβάστε για την Μπριζ εδώ!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks