Πως να ταξιδέψετε από Γερμανία σε γειτονικές χώρες με 9€

βερολίνο-έκπτωση-ΜΜΜ

Θέλετε μια μικρή ημερήσια εκδρομή σε μια γειτονική χώρα της Γερμανίας; Το εισιτήριο των 9 ευρώ το επιτρέπει, τουλάχιστον σε ορισμένες διαδρομές. Μάθετε ποιες είναι αυτές εδώ.

Από την 1η Ιουνίου, οι εκδρομείς μπορούν να χρησιμοποιούν το εισιτήριο των 9 ευρώ για να ταξιδεύουν οικονομικά με τις περιφερειακές μεταφορές στη Γερμανία.

Πως να ταξιδέψετε από Γερμανία σε γειτονικές χώρες με 9€

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου – για παράδειγμα, υπάρχουν τρένα σε περιφερειακά δρομολόγια στα οποία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εισιτήριο 9 ευρώ.

Τι γίνεται όμως με τα περιφερειακά τρένα που διασχίζουν τα σύνορα και σταματούν σε ξένους σταθμούς;

Εδώ, οι εκδρομείς πρέπει να προσέχουν τους κανονισμούς της εκάστοτε εταιρείας μεταφορών. Ορισμένα δέχονται το εισιτήριο των 9 ευρώ μέχρι την πρώτη στάση μετά τη διέλευση των συνόρων – άλλα απαιτούν εισιτήριο ανταπόκρισης για το ταξίδι στο εξωτερικό.

Ημερήσια εκδρομή από Γερμανία στην Αυστρία με το εισιτήριο των 9 ευρώ

Πάρτε την Bayerische Regionbahn (BRB) προς την Αυστρία: Αυτό είναι εφικτό με το εισιτήριο των 9 ευρώ στη διαδρομή μεταξύ Freilassing προς Σάλτσμπουργκ και Kiefersfelden προς Kufstein, σύμφωνα με την Deutschlandtarifverbund GmbH. Μεταξύ Freilassing και Σάλτσμπουργκ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί το S3 του Αυστριακού Ομοσπονδιακού Σιδηροδρόμου.

Με την DB Regio, μπορείτε να ταξιδέψετε με το εισιτήριο των 9 ευρώ στη διαδρομή από το Pfronten-Steinach μέσω των αυστριακών πόλεων Vils, Reutte και Ehrwald στο Griesen κοντά στο Garmisch-Partenkirchen.

Αλλά προσέξτε: Το εισιτήριο των 9 ευρώ δεν ισχύει για τις τοπικές γραμμές λεωφορείων και τρένων όταν κατεβαίνετε από το τρένο στην Αυστρία.

 • BRB: Freilassing – Σάλτσμπουργκ
 • BRB: Kiefersfelden – Kufstein
 • ÖBB (S3): Freilassing – Σάλτσμπουργκ
 • DB Regio AG: Pfronten-Steinach – Vils – Reutte (Τιρόλο) – Ehrwald – Griesen

Εισιτήριο 9 ευρώ από Γερμανία για την Ελβετία

Ως κάτοχος εισιτηρίου 9 ευρώ, μπορείτε να ταξιδέψετε με τους Ελβετικούς Ομοσπονδιακούς Σιδηροδρόμους (SBB) από το Zell im Wiesenthal στη Βασιλεία.

Επιτρέπεται όμως να ταξιδέψετε στη γειτονική χώρα και με ορισμένα τρένα της DB Regio – μεταξύ άλλων, στη διαδρομή από Weil am Rhein προς Βασιλεία καθώς και από Erzingen μέσω των ελβετικών στάσεων Trasadingen, Schaffhausen και Thayngen προς Bietingen.

 • SBB: Zell im Wiesenthal – Lörrach – Βασιλεία Bad. Bf
 • DB Regio AG: Weil am Rhein – Basel Bad. Bf
 • DB Regio AG: Erzingen (Baden) – Trasadingen – Schaffhausen – Thayngen – Bietingen

Από την Γερμανία στην Πολωνία με το εισιτήριο των 9 ευρώ

Θέλετε ένα ταξίδι στην πολωνική Βαλτική Θάλασσα; Με το εισιτήριο των 9 ευρώ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιβιβαστείτε στην RB23 της DB Regio και να ταξιδέψετε από το Züssow στο Swinemünde. Υπάρχουν επίσης εξαιρετικοί προορισμοί εκδρομών στο Heringsdorf και το Ahlbeck στη διαδρομή.

 • DB Regio AG: Züssow – Świnoujście Centrum (Κέντρο Swinoujscie)

Πως να ταξιδέψετε από Γερμανία σε γειτονικές χώρες με 9€

Ημερήσια εκδρομή από Γερμανία με το εισιτήριο των 9 ευρώ | By MarioGuti

Το εισιτήριο των 9 ευρώ επιτρέπεται σε αυτά τα δρομολόγια από Γερμανία προς τη Γαλλία

Το εισιτήριο των 9 ευρώ γίνεται δεκτό ακόμη και σε ορισμένα δρομολόγια προς τη Γαλλία.

Για παράδειγμα, στο Alsace Express και στο Wine Route Express: το πρώτο εκτελεί δρομολόγια από το Mainz στο Wissembourg στη Γαλλία, το δεύτερο από το Koblenz στο Wissembourg.

Όσοι ταξιδεύουν με τη Saarbahn μπορούν να φτάσουν στη Γαλλία στη διαδρομή από το Saarbrücken προς το Saargemünd, το Bous προς το Carling ή το Saarlouis προς το Creutzwald.

 • Alsace Express: Mainz – Wissembourg
 • Weinstraßen-Express: Koblenz – Wissembourg
 • Saarbahn (S1): Saarbrücken – Saargemünd
 • Saarbahn (184): Bous – Carling
 • Saarbahn (MS2): Saarlouis – Creutzwald

Εκδρομή από την Γερμανία στην Ολλανδία με το εισιτήριο των 9 ευρώ

Εφικτό είναι επίσης το ταξίδι με το εισιτήριο των 9 ευρώ σε ορισμένες συνδέσεις που εξυπηρετούνται από την Aachener Verkehrsbund (AVV). Αυτές περιλαμβάνουν τη γραμμή 25 προς Vaals, τη γραμμή 33 προς Vaals και τη γραμμή 34 προς Kerkrade.

Η λεωφορειακή γραμμή SB3 του Westverkehr σας μεταφέρει επίσης στο Sittard με το εισιτήριο 9 ευρώ και η λεωφορειακή γραμμή 250 της Arriva από το Άαχεν προς το Vaals.

 • ASEAG (γραμμή 25): Stolberg Mühlener Bahnhof – Vaals
 • ASEAG (γραμμή 33): Fuchserde – Vaals
 • ASEAG (γραμμή 34): Diepenbenden – Kerkrade
 • WestVerkehr (SB3): Geilenkirchen – Sittard
 • Arriva (γραμμή 350): Άαχεν – Vaals

Προσοχή για όλες τις χώρες

Το εισιτήριο των 9 ευρώ δεν ισχύει για τις τοπικές γραμμές λεωφορείων και τρένων όταν κατεβαίνετε από τα τρένα που αναγράφουμε.

*** Το άρθρο αυτό είναι αναδημοσίευση από τη δημοσιογραφική ομάδα του GrLand

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks