Γερμανία: 24ωρη απεργία των εργαζομένων σε 7 αεροδρόμια την Παρασκευή

αεροδρόμια-γερμανία

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με αίτημα μισθούς και νέες προσλήψεις. Το συνδικάτο Verdi κάλεσε σήμερα τους εργαζομένους σε 7 αεροδρόμια της Γερμανίας να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή, καταγγέλλοντας ότι οι προσπάθειες συλλογικών διαπραγματεύσεων δεν σημείωσαν σημαντική πρόοδο.

Τα αεροδρόμια που θα επηρεαστούν περιλαμβάνουν αυτό της Φρανκφούρτης, που είναι το μεγαλύτερο στη χώρα, όπως και αυτά του Μονάχου, της Στουτγάρδης, του Αμβούργου, του Ντόρτμουντ, του Ανόβερου και της Βρέμης, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το Verdi.

Η απεργία αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα τις εσωτερικές πτήσεις, σύμφωνα με το συνδικάτο, το οποίο σημείωσε ότι είχε ενημερώσει εκ των προτέρων για την απεργιακή κινητοποίηση ώστε οι επιβάτες να μπορέσουν να βρουν εναλλακτικές επιλογές.

Το συνδικάτο βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε διαπραγματεύσεις για τρεις ομάδες εργαζομένων, το προσωπικό εδάφους, τα στελέχη του δημοσίου τομέα και τους εργαζόμενους στην αεροπορική ασφάλεια.

«Εξακολουθεί να υπάρχει καταστροφική έλλειψη εργαζομένων στις υπηρεσίες εδάφους -αυτό έγινε ξεκάθαρα αισθητό από τους ταξιδιώτες το περσινό καλοκαίρι» δηλώνει η Κριστίνε Μπέλε, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Verdi, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικάτο.

Η Fraport, η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το οποίο χρησιμοποίησαν περισσότεροι από 48 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2022, δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την είδηση.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks