Η Γερμανία προωθεί APP για την παρακολούθηση της εξάπλωσης του κορονοϊού

efarmogi-koronoios-germania

Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) δήλωσε ότι θα εγκαινιάσουν μια εφαρμογή που ονομάζεται Corona Datenspende (Corona Data Donation) που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ανταλλάσσουν οικειοθελώς και ανώνυμα πληροφορίες από τα fitness tracker τους και με αυτό το τρόπο θα μπορούσαν να ανακαλύψουν αν είναι προσβεβλημένοι από τον COVID-19!

Η δωρεάν αυτή εφαρμογή θα καταγράφει τον ταχυδρομικό κώδικα σου!, την ηλικία και το βάρος και θα παρακολουθεί τις αλλαγές στις συνήθειες ύπνου, τον καρδιακό ρυθμό ή ακόμα και τη θερμοκρασία του σώματος που μπορεί να είναι συμπτώματα οξείας αναπνευστικής νόσου, δήλωσε ο επικεφαλής της RKI Lothar Wieler.

Η εφαρμογή θα βοηθήσει στην καλύτερη εκτίμηση του βαθμού εξάπλωσης του Covid-19 στη Γερμανία “, δήλωσε ο Wieler.

Ωστόσο, τόνισε ότι αυτή η εφαρμογή, που αναπτύχθηκε με την εταιρεία e-health Thryve, δεν θα μπορεί να κάνει κάποια ασφαλή διάγνωση, ούτε και να αντικαταστήσει τα τεστ.

Το RKI θα χρησιμοποιήσει τα συνδυασμένα δεδομένα γυμναστικής από το APP για να δημιουργήσει έναν online χάρτη της Γερμανίας όπου τα ποσοστά μόλυνσης θα μπορούσαν να αναζητηθούν με τον ταχυδρομικό κώδικα, δήλωσε ο Wieler. “Αυτό θα έδινε στους επιστήμονες στοιχεία σχετικά με την εξάπλωση της μόλυνσης και εάν τα μέτρα που έχουμε λάβει λειτουργούν”, πρόσθεσε.

Πηγή: Τhe Local

Σχόλιο SuperGreeks: Η πανδημία φυσικά και είναι αληθινή. Ο Όργουελ πιο επίκαιρος από ποτέ “επί τη ευκαιρία” της πανδημίας. Παράξενες μέρες στα χρόνια της δυστοπίας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks