Σαραγόσα- Άμστερνταμ – Βερολίνο σε 3 ώρες

hyperloop-άμστερνταμ-βερολίνο

Τα επόμενα χρόνια ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να ταξιδέψουμε σε 3 ώρες από την Ισπανία στη Γερμανία και το Βερολίνο, δια μέσω Άμστερνταμ! Τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Hyperloop (EHC).

Το φαντάζεσαι Άμστερνταμ – Βερολίνο σε 55 λεπτά; Με αυτούς τους χρόνους θα εκμηδενιστούν οι αποστάσεις.

Στο σύνολο θα υπάρχουν 10 συνολικά σταθμοί, μεταξύ άλλων σε Ρότερνταμ και Μόναχο.

Η Σαραγόσα έχει επιλεγεί ως ένας από τους κόμβους του νέου συστήματος, που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στις μετακινήσεις μας στην Ευρώπη χάρη στις κάψουλες που μπορούν να φτάσουν ταχύτητες μεταξύ 700 και 1.000 km/h σε σωλήνες υπό πίεση. 

Η απόσταση μεταξύ Σαραγόσας και Βερολίνου είναι περισσότερο από δύο χιλιάδες χιλιόμετρα και με το αυτοκίνητο ένα τέτοιο ταξίδι μπορεί να διαρκέσει 22 ώρες. 

Η νέα μεταφορά υψηλής ταχύτητας, που ανακοινώθηκε το 2012 από τον Έλον Μασκ , θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Español, τα επόμενα δέκα χρόνια. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια επανάσταση στον τομέα των μεταφορών.

Το hyperloop θα μπορεί να διανύσει 300 χιλιόμετρα σε 30 λεπτά, θα μειώσει την κατανάλωση της ενέργειας, θα εξαλειφθούν οι θόρυβοι και οι κραδασμοί, θα μειωθεί η ρύπανση του περιβάλλοντος.

Αυτή η τεχνολογία, που οραματίστηκε ο Elon Musk, έκανε τα πρώτα της βήματα στην Ευρώπη το 2018 και συγκεκριμένα στην Τουλούζη της Γαλλίας. Η διαφορά μεταξύ αυτών των νέων μέσων μεταφοράς και των παραδοσιακών τρένων έγκειται κυρίως στο σύστημα μεταφοράς επιβατών. Δεν πρόκειται για παραδοσιακά βαγόνια, αλλά για σωλήνες, διαμέτρου τεσσάρων μέτρων, των οποίων το σύστημα θα προσαρμοστεί για επιβάτες και εμπορεύματα.

Μέσα στους σωλήνες, οι κάψουλες προωθούνται από κινητήρες που τροφοδοτούνται από ενέργεια βιώσιμης πηγής. Καθώς δεν υπάρχει τριβή με τα τοιχώματα του σωλήνα, οι ταχύτητες που μπορούν να επιτευχθούν είναι τριπλάσιες από αυτές των τρένων υψηλής ταχύτητας. Στο εσωτερικό, οι υψηλές ταχύτητες επιτυγχάνονται χάρη στη μείωση της ατμοσφαιρικής πίεσης με την εξάλειψη του μεγαλύτερου μέρους του αέρα με αντλίες κενού.

Σύμφωνα με την El Español, το Ευρωπαϊκό Hyperloop χρησιμοποιεί μαγνήτες με μόνιμο μαγνητικό πεδίο για να ανυψώσει τις κάψουλες κατά 15 mm χωρίς να καταναλώνει ενέργεια. Η δύναμη αυτών των ηλεκτρομαγνητών χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση του οχήματος έτσι ώστε να μην τρίβεται στα τοιχώματα του σωλήνα. Το σύστημα ανάρτησης δεν χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου ενέργεια και μπορεί να σηκώσει το βάρος ενός αυτοκινήτου με το ίδιο κόστος με αυτό ενός λαμπτήρα. Το σύστημα πρόωσης, το οποίο εκτείνεται σε ολόκληρη την πίστα, ωθεί το όχημα προς τα εμπρός χρησιμοποιώντας έναν γραμμικό ηλεκτροκινητήρα, που βασίζεται στην ίδια τεχνολογία με αυτά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μαζί με την ηλεκτρομαγνητική ανάρτηση, ο μηχανισμός επιτρέπει στα οχήματα να κινούνται προς τα εμπρός με υψηλές ταχύτητες, σαν να ταξιδεύουν σε μαγνητικό κύμα.

«Ένας κόσμος όπου οι αποστάσεις δεν έχουν σημασία»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks