“Κίνηση” στα νοσοκομεία του Βελγίου λόγω κοροναϊού

koronaios-ios-velgio-nosokomeia

Μέχρι σήμερα υπάρχει ένα κρούσμα ανθρώπου που έχει μολυνθεί από τον Κοροναϊό στο Βέλγιο , παρόλα ταύτα και λόγω των ΜΜΕ έχει προκληθεί ένας μικρός πανικός στο σύνολο του πληθυσμού του Βελγίου. Όπως και σε όλο τον πλανήτη λιγότερο ή περισσότερο.

Έχει παρατηρηθεί ότι έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία με ανθρώπους που ανησυχούν θεωρώντας πως έχουν συμπτώματα του ιού και αναζητώντας συμβουλές από τους γιατρούς, με απόρροια να δημιουργείτε ένα μικρό “μποτιλιάρισμα” στα νοσοκομεία, μιας και περιμένουν να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα και οι άνθρωποι με τις πραγματικές ασθένειες.

Η κατάσταση αυτή με τον ιό και τους φόβους φαίνεται ότι έχει επηρεάσει τη λειτουργία των νοσοκομείων και έχουν δημιουργηθεί σε πολλά από τα νοσοκομεία ξεχωριστά τμήματα για τις περιπτώσεις αυτές ώστε να εξυπηρετείτε αμεσότερα ο κόσμος.

Τα συμπτώματα του κοροναϊού είναι τα ίδια με αυτά της δημοφιλούς γρίπης που γνωρίζουμε. Η μεγαλύτερη πιθανότητα με τα συμπτώματα του βήχα, του φτερνίσματος κ.α. είναι να έχουμε την απλή, γνωστή σε όλους μας γρίπη και γι’ αυτό καλέστε τον γενικό ιατρό ( GP ) πριν πάτε στο νοσοκομείο. Ο γιατρός ανάλογα με τα ακριβή συμπτώματα που θα του παραθέσετε θα σας ενημερώσει για το αν θα πρέπει να τον επισκεφτείτε, πότε και τι γενικά να κάνεις για την περίπτωση σου. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν οι περιττές αναμονές στα νοσοκομεία της χώρας.

Στο Βέλγιο και στα μέσα οι γιατροί δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι για κάθε περίπτωση. Αναφέρουν παντού και συνέχεια ότι είναι έτοιμοι, ότι υπάρχουν οι δομές , οι οδηγίες και ο εξοπλισμός για κάθε κρούσμα.

No Panik! λέμε εμείς… Να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοιος πανικός είχε υπάρξει με τη γρίπη του χοίρου όπου σαν Ελλάδα είχαμε αγοράσει σχεδόν διπλάσια εμβόλια από τον πληθυσμό της χώρας. Να πούμε ότι προφανώς περίσσεψαν μερικά εκατομμύρια αυτών των εμβολίων και ότι κάποιες φαρμακευτικές έκαναν χρυσές δουλειές. Να πούμε ότι δεν το συσχετίζουμε απαραίτητα με τον νέο ιό, αλλά σίγουρα αν κρίνουμε από τα παραδείγματα του παρελθόντος η ανησυχία και τουλάχιστον για την ώρα θα πρέπει να είναι πολύ μικρή.

Ποια είναι η δική σας άποψη για τον κοροναϊο;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks