Τι πρέπει να γνωρίζεις για τις δουλειές σε ξενοδοχεία στη Γερμανία

δουλειές-γερμανία

Αυτό το άρθρο αφορά Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία ή ζούνε ήδη εδώ και ψάχνουν για δουλειά σε ξενοδοχεία ως σερβιτόροι, ρεσεψιονίστ κ.α.

Έχεις πολλές διαφορετικές θέσεις εργασίας ένα ξενοδοχείο

θέσεις-εργασίας-ξενοδοχεία-γερμανία

Ως μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, η Γερμανία προσφέρει πληθώρα ευκαιριών στον τομέα της φιλοξενίας, ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία. Για όσους αναζητούν εργασία, δουλειά στη Γερμανία απαιτείται στρατηγική προσέγγιση και σε πολλές περιπτώσεις αρκεί να γνωρίζεις την αγγλική γλώσσα.

δουλειά-σερβιτόροι-γερμανία

Πάμε να δούμε που πρέπει να ψάξουμε, τι πρέπει να προσέξουμε για τις δουλειές με ξενοδοχεία στη Γερμανία !

Είναι εύκολο να βρει κάποιος δουλειά σε ξενοδοχείο στη Γερμανία αν δε γνωρίζει Γερμανικά ;

Αυτό είναι σχετικό, αλλά η απάντηση είναι ναι! Ειδικά σε μεγάλα ξενοδοχεία, σε μεγάλες πόλεις.

Κορυφαία ξενοδοχεία όπως το The Ritz-Carlton στο Βερολίνο και το Westin Grand στο Μόναχο συχνά αναζητούν αγγλόφωνο προσωπικό λόγω της διεθνούς πελατείας τους. Απαιτείται σε πολλές περιπτώσεις επάρκεια τόσο στα αγγλικά όσο και στα γερμανικά. Αν εργάζεσαι σε ένα Hostel της Γερμανίας, τότε συνήθως αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη θα σε προσλάβουν και θα έχεις το χρόνο να μάθεις τη γερμανική γλώσσα σε αυτό τον χρόνο. Γενικά, επειδή σε πολλές πόλεις τα ξενοδοχεία έχουν τεράστιο πρόβλημα με την εύρεση προσωπικού, δεν είναι λίγες οι φορές σε συγκεκριμένες θέσεις που προσλαμβάνουν κόσμο με Αγγλικά.

Φυσικά εξαρτάται και από τη θέση που θέλεις να πιάσεις δουλειά. Για παράδειγμα, αν είσαι διαχειριστής, στέλεχος του ξενοδοχείου και σε άλλες νευραλγικές θέσεις, τότε οπωσδήποτε χρειάζεται να γνωρίζεις την γερμανική γλώσσα.

Πώς να κινηθώ για να εργαστώ στο ξενοδοχείο;

Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας, προσαρμόστε το βιογραφικό σας και τη συνοδευτική επιστολή σας για κάθε αίτηση, ερευνήστε την κουλτούρα του ξενοδοχείου, μάθετε τα πάντα γι’ αυτό.

Η ευκολία εύρεσης εργασίας σε ξενοδοχείο στη Γερμανία μπορεί να εξαρτηθεί από τα προσόντα, τις γλωσσικές σας δεξιότητες και τη ζήτηση της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής βιομηχανίας τη στιγμή της αναζήτησής σας. Με μια δομημένη προσέγγιση και αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους, είναι εφικτή και σχετικά εύκολη η εξασφάλιση εργασίας σε ξενοδοχείο στη Γερμανία.

Που να ψάξω;

Το Expatica Jobs είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης, προσφέροντας μια επιλογή θέσεων εργασίας για αγγλόφωνους και άλλους γλωσσομαθείς σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας.

Για τους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΕΟΧ και της Ελβετίας, η πύλη EURES παρέχει πληθώρα θέσεων εργασίας και πολύτιμες συμβουλές για νομικά και εργασιακά θέματα στη Γερμανία.

Απευθείας από τις ιστοσελίδες των ξενοδοχείων: Σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία αναρτούν τις θέσεις εργασίας στις ιστοσελίδες τους !

Linkedin: Από τα καλύτερα εργαλεία για να βρεις θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία, ιδιαίτερα σε θέσεις εργασίας που αφορούν “δουλειές γραφείου”.

Δικτύωση: Στα ελληνικά στέκια πάντα θα βοηθηθείς και πιθανόν να ακούσεις για θέσεις εργασίας που σε ενδιαφέρουν από άτομα που ήδη έχουν εργαστεί ή εργάζονται ακόμα σε ξενοδοχεία.

Ιστοσελίδες με θέσεις εργασίας

Hosco: Αυτός ο ιστότοπος εστιάζει σε θέσεις εργασίας στον τομέα της φιλοξενίας στη Γερμανία, προσφέροντας μια σειρά θέσεων από την κουζίνα έως τη ρεσεψιόν​​.

IHG Careers : Το International Hotel Group (IHG) παραθέτει ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε διάφορα ξενοδοχεία σε ολόκληρη τη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων θέσεων εξυπηρέτησης στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία τους ​.

Hotelcareer : Αυτή η πλατφόρμα παρέχει μια ολοκληρωμένη λίστα θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία σε διάφορες πόλεις σε όλη τη Γερμανία, από ρόλους σερβιτόρων και ρεσεψιονίστ μέχρι θέσεις εργασίας μαγειρικής.

Glassdoor : Γνωστή ιστοσελίδα για θέσεις εργασίας σε διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους. Το Glassdoor απαριθμεί επίσης θέσεις εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο.

γερμανία-ξενοδοχεία-δουλειές

Αυτοί οι πόροι θα πρέπει να αποτελέσουν ένα καλό σημείο εκκίνησης για την αναζήτηση εργασίας στη γερμανική ξενοδοχειακή βιομηχανία. Θυμηθείτε να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας και τη συνοδευτική επιστολή σας στις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας για τις οποίες κάνετε αίτηση και, εάν είναι δυνατόν, να ενισχύσετε την αίτησή σας με οποιαδήποτε σχετική εμπειρία φιλοξενίας ή γλωσσικές δεξιότητες.


Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks