[LIVE] Η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού της Ολλανδίας

prwthipourgos-ollandias

Eμπορικός, επαγγελματικός κατάλογος Ελληνικών Επιχειρήσεων στο εξωτερικό , #BeSuperGreek

Ο πρωθυπουργός Mark Rutte και ο υπουργός Υγείας Hugo de Jonge θα πραγματοποιήσουν τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου την Τρίτη το απόγευμα στις 19:00 για να κάνουν μια αποτίμηση των πραγμάτων και να μας δώσουν λεπτομέρειες για τη διαχείριση της κρίσης με τον κορονοιό στην Ολλανδία. Το SuperGreeks.EU θα έχει live ενημέρωση από τη συνέντευξη τύπου στην ελληνική γλώσσα. Το περιεχόμενο θα ανανεώνεται συνεχώς – Πατάμε ανανέωση (F5).

Διαβάστε στο πρωινό μας άρθρο περισσότερες λεπτομέρειες για τη σημερινή συνέντευξη τύπου.

[LIVE]

  • 19:57: Στα επόμενα 5 λεπτά θα έχει ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου
  • 19:01: Η συνέντευξη μόλις ξεκίνησε
  • Ο πρωθυπουργός Mark Rutte: «Είναι λογικό ότι μετά από έξι μήνες περιορισμών, οι άνθρωποι πρέπει να διερευνήσουν τον εαυτό τους. Δεν υπάρχει μια αλήθεια ή κάποιος καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του κορονοιού. Μαθαίνουμε καθημερινά , ανά εβδομάδα, ανά μήνα. Αναλόγως προσαρμόζουμε και την πολιτική μας.
  • Υπάρχει σταθερή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Τα κρούσματα είναι σταθερά, ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ είναι σταθερός και σε επίπεδο που μπορούμε να το διαχειρστούμε.
  • Οι ντισκοτέκ και τα club θα παραμείνουν κλειστά προς το παρόν. O κίνδυνος είναι ακόμα μεγάλος.
  • Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο υπήρξε μια κρίση στα γηροκομεία. Όλοι ένιωσαν τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης. Αυτή τη στιγμή ο ιός είναι πιο αόρατος. Έχουμε πετύχει πολλά μαζί. Τα σχολεία ανοίγουν ξανά. Η Horeca και άλλες επιχειρήσεις επίσης. Τα θέατρα επίσης. Η διαφορά με πριν 6 μήνες είναι μεγάλη. Μπορούμε να ξανά πιούμε μια μπύρα στη βεράντα, να φάμε με φίλους, να ξανά πάμε στον κινηματογράφο.

19:09

Ο υπουργός υγείας πήρε το λόγο

Είναι καλό οι άνθρωποι να συνεχίζουν να κάνουν τεστ. Αλλά να το κάνετε μόνο όταν έχετε συμπτώματα. Σε 2 εβδομάδες ο αριθμός των τεστ που έγιναν εκτοξεύτηκε, επειδή οι άνθρωποι έκαναν τεστ και χωρίς συμπτώματα. Η ζήτηση για τεστ είναι μεγαλύτερη από τα τεστ που μπορούμε να διαθέτουμε. Τα εργαστήρια που φτιάχνουν τα τεστ δεν μπορούν να ανταποκριθούν

.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα συμπτώματα του κορονοιού δεν μπορούν πάντα να αναγνωριστούν σωστά. Με αυτόν τον τρόπο ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα χωρίς να το καταλάβουμε. Αυτός είναι ο λόγος που πραγματοποιούμε εβδομαδιαία τεστ στα γηροκομεία.

Το εμβόλιο φαίνεται να είναι κοντά στον ορίζοντα. Έχουν γίνει συμφωνίες με διάφορους προμηθευτές. Ελπίζουμε να λάβουμε τα πρώτα εμβόλια τους πρώτους μήνες του 2021.

19:16 Θα γίνουν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας

Rutte: Ο κανόνας της κοινωνικής απόστασης με το 1.5 μέτρο αποστάσεις παραμένει σε ισχύ. Όσο το εμβόλιο δεν είναι διαθέσιμο ο ιός μπορεί να αντιδράσει με οποιονδήποτε τρόπο.Δυστυχώς, όλα τα μέτρα που ίσχυαν θα συνεχίσουν να ισχύουν. Ο στόχος μας δεν είναι να επιβληθούν πρόστιμα. Ο στόχος μας είναι να συμφωνήσουμε στα μέτρα που ορίσαμε και να τα τηρούμε.

Οι ντισκοτεκ και τα club θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά για την ώρα. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας αυτό είναι απαραίτητο για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού.

Παρότι το υπουργικό συμβούλιο είχε πει φέτος σε άλλη στιγμή ότι ενδεχομένως θα μπορούσαν να ξανά ανοίξουν τα club την 1η Σεπτεμβρίου , με τα σημερινά δεδομένα αυτό δεν είναι εφικτο΄.

Επανέρχεται έπειτα από ερώτηση στο ζήτημα με την κοινωνική απόσταση του 1.5 μέτρου ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας:

Το 1.5 μέτρο είναι απαραίτητο να το τηρούμε παντού. Είναι δύσκολο να διατηρηθεί , δεν είμαστε όλοι άγιοι. Η αστυνομία δεν επιβάλλει αμέσως πρόστιμα.

Ερώτηση: Υπάρχει plan b εαν δεν υπάρχουν αρκετά τεστ μελλοντικά ;

Αυτό που θα κάνουμε εάν η ζήτηση υπερβει την προσφορά των τεστ θα είναι να βάλουμε προτεραιότητες.

Ποιος θα έχει πρώτος πρόσβαση στα τεστ;

Αυτή η απάντηση ακόμα εξετάζεται από τα άτομα διαχείρισης κρίσης που είναι αυτοί που παρέχουν συμβουλές και στο υπουργικό συμβούλιο.

Rutte: Τα νούμερα των τάσεων είναι υψηλότερα σε σχέση με την 1η Ιουλίου. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή όμως δεν ανησυχητική. Ειδικά σήμερα που έχουν τελειώσει οι διακοπές και τα παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία. Σε άλλες χώρες , η κατάσταση με τον κορονοιό έχει εκραγεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊο. Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP το αναφέρει βάσει επίσημων μετρήσεων.

Συνολικά, 4.006.077 θετικοί στον κορονοιίο έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη, 216.080 άτομα έφυγαν από τη ζωή. 2.281.959 Ευρωπαίοι θεραπεύτηκαν.

Ένα άτομο που αποδείχθηκε μολυσμένο με τον ιό της κορώνας, αλλά δεν έδειξε συμπτώματα ασθένειας, μετέδωσε σε αρκετές δεκάδες άλλους επιβάτες σε ένα κινέζικο λεωφορείο με κακό εξαερισμό. Η έρευνα για την υπόθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα παρέχει νέα στοιχεία για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού μέσω του αέρα σε μεγαλύτερη απόσταση.

Πολλοί ειδικοί αρχικά πίστευαν ότι η απλή αναπνοή δεν θα ήταν δυνατόν να μολύνει άλλους σε απόσταση μεγάλη. Αργότερα, προέκυψαν ενδείξεις ότι τα αερολύματα, μικροσκοπικά σταγονίδια, ήταν πράγματι ένας κίνδυνος σε ένα περιβάλλον όπου ο αέρας δεν ανανεώνεται.

….

Για τον 1ο ασθενή

Το ταξίδι με λεωφορείο σε μια βουδιστική εκδήλωση στην πόλη Ningbo της Κίνας χρειάστηκε 50 λεπτά και πραγματοποιήθηκε από συνολικά 68 άτομα, κατανεμημένα σε δύο οχήματα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ξέρουν ποιος ήταν «μηδενικός ασθενής» επειδή ήρθε σε επαφή με κάποιον από το Γουχάν, την πόλη όπου ξεκίνησε η πανδημία της κορώνας. Κατάφεραν επίσης να ανακαλύψουν σε ποιο λεωφορείο και σε ποια θέση βρίσκονταν οι άλλοι ταξιδιώτες εκείνη τη στιγμή. Όλοι εξετάστηκαν και 23 από αυτούς βρέθηκαν θετικοί. Ήταν όλοι στο ίδιο λεωφορείο με το μολυσμένο άτομο.

Infographic στην Ολλανδική σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύουν για την καταπολέμηση του κορονοιού στην Ολλανδία:

infographic-κορονοιός-Ολλανδία-μέτρα

(Η συνέντευξη τύπου τελείωσε- πατάτε ανανέωση) – Ευχαριστούμε τους 100άδες SuperGreeks που ήσασταν μαζί μας την τελευταία ώρα.

Στηρίζουμε το #SuperGreeks. Στηρίζουμε τα ελληνικά εγχειρήματα. Στηρίζουμε τις #SuperGreek επιχειρήσεις. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!

Να καλωσορίσουμε το AXANA BEAUTY στο SuperGreek

https://supergreeks.eu/etairies/axana-beauty-ollandia/
Το μακιγιάζ είναι τέχνη.. δημιουργία.. φαντασία.. πολλά χρώματα.. πάνω σε ένα καμβά, που είναι φυσικά το πρόσωπο σας!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks