Ταξιδέυοντας στο Lübeck της Γερμανίας- την “βασίλισσα” όλων των χανσεατικών πόλεων

Lubeck-γερμανία

Σήμερα θα ταξιδέψουμε στη βασίλισσα των Χανσεατικών πόλεων, στο Lübeck! Πάμε Γερμανία;

Narrow street in the old town of Lubeck.

👑 Το Lübeck, η “βασίλισσα” όλων των χανσεατικών πόλεων, ιδρύθηκε το 1143 ως «η πρώτη δυτική πόλη στις ακτές της Βαλτικής». Η μεσαιω νική ατμόσφαιρα και τα ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα εξακολουθούν να κυριαρχούν στο υπέροχο αστικό τοπίο σήμερα και θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν της πόλης.

📌 Σε μια ιδιαίτερη περιοχή της Γερμανίας. Πάνω από το Αμβούργο και κοντά στη Δανία ! Με πολλές ακτοπλοϊκές συνδέσεις σε όλη τη Βαλτική θάλασσα.

Blue striped roofed chairs on sandy beach in Travemunde in sun light. Dune grass in foreground. North Germany.

🤩 Πριν ξεκινήσουμε να σου λέμε οτιδήποτε άλλο… να σημειώσουμε ότι με το που φτάνεις στην πόλη ψάχνεις για την περίφημη αμυγδαλόπαστα! Τα αμυγδαλωτά είναι δημοφιλή σε αυτή την περιοχή

🤩

Περιτριγυρισμένη από νερό, η Παλιά Πόλη με τους επτά πύργους και τις πέντε εκκλησίες, μαρτυρά ότι έχουυν συμβεί αρκετά γεγονότα στη μακρά ιστορία της πόλης 😎

🛡 Η πόλη έχει μια μεσαιωνική ατμόσφαιρα και είναι πλούσια σε ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, όπως γοτθικά, αναγεννησιακά, μπαρόκ και κλασικιστικά κτίρια, εκκλησίες, μοναστήρια, σπίτια εμπόρων και οχυρώσεις.

Η εκκλησία της Αγίας Μαρίας στο Lübeck διαθέτει τον ψηλότερο θόλο από τούβλα στον κόσμο 📿

⚔️ Το δημαρχείο στο Lübeck είναι ένα κτήριο γοτθικού στιλ που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα δημαρχεία της Ευρώπης.

To αλάτι

Ακριβώς δίπλα στην Πύλη Holsten στις όχθες του ποταμού Trave βρίσκονται οι ιστορικές αποθήκες αλατιού της πόλης, μια σειρά αποθηκών σε αναγεννησιακό στιλ από τούβλα, στις οποίες αποθηκεύονταν οι παραδόσεις αλατιού από το Lüneburg και που πραγματοποιούνταν μέσω του καναλιού Stecknitz. Από το Lübeck, το αλάτι μεταφέρονταν στη Σκανδιναβία: μια εξαιρετικά προσοδοφόρα επιχείρηση για την χανσεατική πόλη και η βάση του πλούτου της εκείνη την εποχή, καθώς το αλάτι ήταν απαραίτητο για τη συντήρηση πολλών τροφίμων.

Aπό μουσεία;

🎨 Το Lübeck έχει πολλά μουσεία, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου St. Annen, το οποίο στεγάζει μια μεγάλη συλλογή μεσαιωνικής και αναγεννησιακής τέχνης, το Günter Grass House, που είναι αφιερωμένο στον νομπελίστα συγγραφέα και το Buddenbrook House, το οποίο είναι αφιερωμένο στον συγγραφέα. Τόμας Μαν.

🍄Το Lübeck είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, χάρη στην καλοδιατηρημένη μεσαιωνική αρχιτεκτονική του και τη σημασία του ως κέντρου διεθνούς εμπορίου κατά τη διάρκεια της Χανσεατικής Ένωσης.

🍻🍽 Πολλά bar και εστιατόρια στην πόλη.

Tourist resting relax in striped roofed chairs on sandy beach in Travemunde., Lubeck, Germany.

Να σου πούμε κάτι. Χανσεατικές πόλεις έχει και στην Ολλανδία π.χ. – όλες αυτές οι πόλεις έχουν μια άλλη αίσθηση, είναι πάντα ζωντανές και σχεδόν πάντα έχουν διατηρημένη την αρχιτεκτονική τους. Έχουν μια περίεργη μαγεία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks