Τα 4 μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά γήπεδα στη Γαλλία

ποδοσφαιρικά-γήπεδα-γαλλία

Η Γαλλία έχει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα στον κόσμο και γηπεδάρες που φιλοξενούν τις ομάδες. Πάμε σήμερα να δούμε ποια είναι τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά γήπεδα στη Γαλλία.

1.

Το Stad de France, χωρητικότητας 81,338 είναι η έδρα της Εθνικής Γαλλίας στο Παρίσι και είναι το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας. Με το που φτάνεις στο Παρίσι στο αριστερό σου χέρι θα αντικρύσεις ένα γήπεδο που έχει υποδεχτεί τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, τις μεγαλύτερες διοργανώσεις. Χρίστηκε μόλις το 1998.

2.

Το επόμενο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας είναι από το 1936 και βρίσκεται στη Νότια Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στην αγαπημένη μας Μασσαλία. Φυσικά, φιλοξενεί την ομόνυμη ομάδα της πόλης, Μαρσέιγ.

3.

Ένα νέο γήπεδο είναι το 3ο μεγαλύτερο στη χώρα και ανήκει στην ομάδα της Λυών. Μόλις πριν 6 χρόνια χτίστηκε. Ένα πραγματικά σύγχρονο γήπεδο με χωρητικότητα 59,186 ατόμων.

4.

Το 4ο μεγαλύτερο γήπεδο είναι αυτός τη Λίλ. Και αυτό νέο γήπεδο, χωρητικότητας 50,157 θέσεων. Ένα πραγματικό στολίδι στη Βόρεια Γαλλιά.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν το γήπεδο της ομάδας του Παρισίου, της Paris Saint-Germain FC, με χωρητικότητα 48 χιλιάδων θέσεων. Το γήπεδο αυτό χτίστηκε το 1972, ενώ η ομάδα του Παρισίου ιδρύθηκε μόλις 2 χρόνια πριν. Παρότι σήμερα η Παρί πρωταγωνιστεί είναι μια νέα ομάδα στο χάρτη του ποδοσφαίρου (σύντομα θα έχουμε αφιέρωμα*).

Στην 6η θέση είναι το Matmut Atlantique της Mπορντώ, στην 7η θέση το γήπεδο της Σέντ Ετιέν με χωρητικότητα τις 41,965, στην 8η θέση το γήπεδο της Λάνς, στην 9η θέση το γήπεδο της Νάντ και τη 10η θέση το γήπεδο της Νίς με 35,624 καρεκλάκια.

**Φωτογραφία γηπέδου: By Zakarie Faibis – Own work, CC BY-SA 4.0

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks