3+1 μύθοι για τo χόρτο και τα coffeeshops στην Ολλανδία

Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο πιο διάσημη από την Ολλανδία για την κάνναβη. Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την πόλη του Άμστερνταμ και τις άλλες πόλεις της Ολλανδίας ΚΑΙ για τα coffeeshops.

Λογικό είναι να έχουν δημιουργηθεί αρκετοί μύθοι γύρω από το Άμστερνταμ , την Ολλανδία και τα coffeeshops, αλλά ήρθε η ώρα στο supergreeks να σας πούμε την αλήθεια. Όλα τα παρακάτω τα έχουμε ακούσει αρκετές φορές και είμαστε βέβαιοι ότι όσοι ζείτε στην Ολλανδία τα έχετε ακούσει επίσης.

1. Η Κάνναβη είναι νόμιμη

Σωστό ή λάθος;

-Λάθος

Το χόρτο δεν είναι νόμιμο στην Ολλανδία. Πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα οι τουρίστες της χώρας πιστεύουν ότι το χόρτο είναι νόμιμο στην Ολλανδία.

Το μόνο πράγμα που είναι πραγματικά νόμιμο στις Κάτω Χώρες είναι η χρήση κάνναβης – και μόνο αν είστε 18 ετών και άνω- και μόνο αν έχετε λιγότερα από 5 γραμμάρια στην κατοχή σας. Όλα τα υπόλοιπα είναι τεχνικά παράνομα ή ακόμα καλύτερα τα ανέχονται οι αρμόδιοι. Υπάρχει δηλαδή αποποινικοποίηση της κάνναβης.

Η μαζική καλλιέργεια σε κάθε περίπτωση είναι παράνομη και άγνωστο παραμένει το πως φτάνει το αγαπημένο μας φυτό στα coffeeshops. Ίσως, με έναν μαγικό τρόπο. Ίσως, να το φέρνει κάποια νεράιδα ή κάποια μαστουριάρα, αόρατη δύναμη. Γνωρίζουν μόνο αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν… Σσσσσσσ! 😁

Σημείωση: Πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Άμστερνταμ, έχουν εισάγει ζώνες όπου μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο αν φουμάρετε σε εκείνα τα μέρη. Π.χ. Σε σχολεία ή έξω από αυτά ή σε διάφορα άλλα, μη-δημοφιλή μέρη. Σε γενικές γραμμές πάντως δε θα έχετε πρόβλημα καπνίζοντας το αγαπημένο σας χορτάρι στους δρόμους του Άμστερνταμ.

2. Σε όλη την Ολλανδία υπάρχουν Coffeeshops

Ερχόμενος κάποιος στο Άμστερνταμ και βλέποντας σε κάθε γωνία ένα κατάστημα που πουλάει κάνναβη νομίζει ότι σε όλη τη χώρα θα συμβαίνει το ίδιο. Λάθος νομίζει. Αυτό δεν ισχύει. Δεν ισχύει καν για το Άμστερνταμ πλέον.

(*Ανοίγει παρένθεση

Δεν είναι λίγες οι φορές που επιστρέφουμε Ελλάδα και μας λένε οι διάφοροι … Που ζεις στο Εξωτερικό; – Στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας του απαντάω. – Φουλ πουτάνες και ναρκωτικά μου λέει, ε; – Όχι, μεγάλε δεν είναι έτσι. Απλά μεγάλωσες με στερεότυπα – φουλ στερεότυπα.

Ούτε παντού έχει πουτάνες, ούτε παντού ναρκωτικά, ούτε και όλοι οι Ολλανδοί πίνουν χόρτο όπως θα δούμε παρακάτω, ούτε το χόρτο είναι ναρκωτικό όπως το φαντάζεσαι, ούτε παντού έχει coffeeshops!

Αυτοί οι άνθρωποι δηλαδή, μάλλον, νομίζουν ότι κατεβαίνεις από το αεροπλάνο στο Schiphol και με το που βγαίνεις έξω από το αεροδρόμιο, συναντάς πουτάνες, φούντες που περπατάνε, πουτάνες που πίνουν φούντες, Φούντες, πουτάνες. Μόνο φούντες και πουτάνες – παντού πουτάνες και φούντες. aaaaaaaaaaaaaaa !

Υπερβολές. Υπερβολές. Υπερβολές. Πφφφφ

*Κλείνει η παρένθεση ) 😁

Σε αρκετές πόλεις μέχρι και σήμερα έχει αρκετά coffeeshops, αλλά όχι σε όλες και όχι όπως στο Άμστερνταμ σε κάθε γωνία (που δεν ισχύει ούτε αυτό πλέον).

Επίσης, δεν είναι σε όλες τις πόλεις τόσο ανεκτικοί με τη μυρωδιά της φούντας. Στις μικρότερες πόλεις και αν καπνίζετε π.χ. έξω από ένα κατάστημα πιθανόν να δυσανασχετήσουν κάποιοι τριγύρω σας ή ο ίδιος ο μαγαζάτορας.Αν καπνίζετε στο ίδιο το κατάστημα επίσης. Δεν είναι τα πράματα όπως ήταν πριν 20 και 30 χρόνια. Οι καιροί έχουν άλλαξει.

Σίγουρα πάντως θα βρείτε coffeeshops σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπως π.χ. στο Ρότερνταμ, τη Χάγη, την Ουτρέχτη και αλλού στη χώρα.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπως στο Μάαστριχτ που αν ΔΕΝ είσαι κάτοικος της πόλης δε θα σου δώσουν το αγαπημένο σου χορτάρι- αυτός ο νόμος υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια και τον εφάρμοσαν για να αποτρέψουν κατοίκους της Γερμανίας και του Βελγίου από το να εφοδιάζονται από εκεί. *Σημείωση 1: Το Μάαστριχτ είναι δίπλα στα σύνορα με Βέλγιο και Γερμανία,

Σχόλιο : Μάλλον θα ήταν καλύτερα να προμηθεύονται οι Γερμανοί και οι Βέλγοι το χορτάρι τους από τον Dealer της γειτονιάς τους. Ε; Τι, όχι;

Σημείωση 2: Να πούμε επίσης ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για να πάρεις μια άδεια για coffeeshop -όσο κεφάλαιο και αν διαθέτεις. Το διευκρινίζουμε επειδή μας έχετε ρωτήσει στο παρελθόν στο SupporT του SG.

3. Όλοι οι Ολλανδοί πίνουν φούντα

Σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δε συμβαίνει αυτό.

Από έρευνα του Ευρωπαϊκού κέντρου παρακολούθησης ναρκωτικών και τοξικομανίας (EMCDDA) γνωρίζουμε ότι η χρήση κάνναβης στην Ολλανδία είναι μικρότερη από τον μέσο Ευρωπαϊκό όρο. Ναι, ναι! Αλήθεια είναι.

Το ποσοστό των κατοίκων της Ολλανδίας, ηλικίας 15 έως 64 ετών, που έχουν καταναλώσει κάνναβη τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους είναι 24,1%, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος για την ίδια ομάδα είναι 24,8%. Στη Γαλλία που έχει αυστηρή πολιτική με την κάνναβη το ποσοστό που δοκιμάζουν έστω μια φορά φούντα στη ζωής τους οι Γάλλοι ξεπερνάει το 40%.

Παρόλο που τέτοιες στατιστικές δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια θα θέλαμε να γίνει σαφές ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ολλανδών δεν έχει κάνει χόρτο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν κάνει χόρτο – δεν το κατακρίνουν κιόλας.

Xόρτο παντού – πρέζα πουθενά.

3+1. Κρητικό και καλαματιανό χόρτο

Πραγματικά, βαρεθήκαμε να το ακούμε στην Ελλάδα: Κάποιος μου είπε, που πήγε στην Ολλανδία, ότι βρήκε Κρητικό χόρτο ή Καλαματιανό στα coffeeshops του Άμστερνταμ!

Μάλιστα ήταν και το καλύτερο…

Μάλιστα είναι και δημοφιλές…

Ισχύει ε;

Αν η μ@λ@κία ήταν πρωτάθλημα κάποιοι θα το παίρναν κάθε χρόνο 😱 . Με άπειρο σεβασμό στην Κρητική και Καλαματιανή ποικιλία, αλλά τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Μην ακούτε και κυρίως μη μεταφέρετε ότι σας κατεβαίνει στο κεφάλι ή ότι ακούσατε από κάποιον που πήγε βόλτα στο Άμστερνταμ. Αυτός που πήγε για βόλτα στο Άμστερνταμ μπορεί να είδε και νεράιδες – δε σημαίνει ότι υπάρχουν όμως κιόλας…

Ναι ρε, παντού θα βρεις κρητικό σου λέω… 😁

+ 1 Bonus

To πιο παλιό coffeeshop στο Άμστερνταμ είναι το Bulldog!

Δεν ισχύει.

Αν και γνωρίζω πόσο πολλοί αγαπάτε το Bulldog, αλλά αυτή η πληροφορία δεν ισχύει!

Το πρώτο coffeeshop στο Άμστερνταμ είναι το yellow mellow. Έκλεισε προσφάτως.

✌️ Γράψτε μας στα σχόλια τις δικές σας προτάσεις με μύθους για το επόμενο μας άρθρο που θα αφορά μύθους για το χόρτο στην Ολλανδία!

Όσοι δε θέλετε στα σχόλια, στείλτε μας τις προτάσεις Inbox!

Περισσότερα για τα coffeeshops στο Άμστερνταμ, διαβάστε εδώ!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks