Καταστήματα, αθλητικοί σύλλογοι και κομμωτήρια ανοίγουν ξανά το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στην Ολλανδία – αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

prwthipourgos-ollandias

Ακόμα μια συνέντευξη τύπου οι SuperGreeks την κάλυψαν σε πρώτο χρόνο στην ελληνική γλώσσα με LIVEBLOG

Κάνε την εγγραφή σου στο NewsLetter των SuperGreeks

Από το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022, θα είναι και πάλι δυνατές περισσότερες δραστηριότητες για τον αθλητισμό, το λιανικό εμπόριο και την εκπαίδευση στην Ολλανδία. 

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι καταστήματα, αθλητικοί σύλλογοι, μουσικές σχολές και επαγγέλματα επαφής, όπως κομμωτήρια, μπορούν να ανοίξουν ξανά. 

Συστήνεται πιο έντονα η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους. Ο ταχέως αυξανόμενος και υψηλός αριθμός λοιμώξεων με την παραλλαγή omikron καθιστά απαραίτητο να συνεχιστεί το κλείσιμο άλλων επαγγελματικών τομέων. 

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, το υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσει αν μπορούν να χαλαρώσουν τα μέτρα ακόμα περισσότερο.

Εκπαίδευση, πολιτισμός και αθλητισμός

Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες και της τέχνης όπως μουσική και θέατρο, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους είναι ξανά δυνατές. Το κοινό δεν επιτρέπεται ακόμη. 

Είναι επίσης δυνατοί και πάλι αθλητικοί αγώνες χωρίς φιλάθλους.

 Από την ηλικία των 18 ετών, το εισιτήριο κορονοιού παραμένει υποχρεωτικό για αθλήματα εσωτερικού χώρου, όπως και δραστηριότητες που αφορούν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Ψάχνεις ελληνικές επιχειρήσεις στην Ολλανδία;

Επαγγέλματα λιανικής και επαφών

Οι πόρτες των καταστημάτων μπορούν να ανοίγουν ξανά καθημερινά, μέχρι τις 5 το απόγευμα. Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες του 1.5 μέτρου, της υγεινής και της υποχρεωτική μάσκας.

 Κομμωτήρια, στούντια νυχιών, εργαζόμενοι του σεξ και άτομα με άλλα επαγγέλματα επαφής μπορούν να συνεχίσουν τη δουλειά τους μέχρι τις 5 μ.μ.

Μπορείτε να βρείτε μια επισκόπηση όλων των κανόνων και προϋποθέσεων και τις απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις στη διεύθυνση www.rijksoverheid.nl/corona .

Μάσκες προσώπου

Η συμβουλή για μάσκα επεκτείνεται. Όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου, συνιστάται η χρήση μάσκας προσώπου. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, σε πολυσύχναστους υπαίθριους δημόσιους χώρους, όπως εμπορικούς δρόμους, αλλά και στους χώρους εργασίας. Από εδώ και πέρα, η συμβουλή είναι να φοράτε μάσκα μιας χρήσης. Άλλου είδους μάσκες δε συνιστώνται , βλέπε φουλάρια.

Καραντίνα

Όποιος έχει κάνει αναμνηστική δόση εμβολίου τουλάχιστον ή είχε νοσήσει από κορωνοϊό πριν από λιγότερο από 8 εβδομάδες δεν χρειάζεται πλέον να τίθεται σε καραντίνα μετά από μια στενή επαφή με ένα θετικό άτομο στον κορονοιό.

 Αρκεί κάποιος να μην έχει συμπτώματα. Αυτή η αλλαγή τίθεται σε ισχύ αμέσως. 

Άλλα μέτρα

Με τα υψηλά ρεκόρ των λοιμώξεων της παραλλαγής omikron, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος υπερφόρτωσης της υγειονομικής περίθαλψης. Επιπλέον, ο μεγάλος αριθμός μολύνσεων και οι κανόνες καραντίνας οδηγούν σε απώλεια προσωπικού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα.

Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν από τις 15 Ιανουαρίου:

  • Κρατήστε 1,5 μέτρο αποστάσεις παντού.
  • Μείνετε σπίτι αν έχετε συμπτώματα κορονοιού και κάντε self tests
  •  Μην δέχεστε περισσότερα από 4 άτομα επισκέπτες στο σπίτιΕπισκεφτείτε το πολύ 1 νοικοκυριό την ημέρα.
  • Έξω συνιστάται να είστε μαζί με όχι περισσότερα από 4 άτομα ηλικίας άνω των 13 ετών.
  • Όλα τα catering είναι κλειστά. Παραγγελίες και παραλαβές είναι δυνατές.
  • Οι κινηματογράφοι, τα μουσεία, τα θέατρα και οι αίθουσες συναυλιών παραμένουν κλειστά.
  • Τα καταστήματα πρώτης ανάγκης , όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 8 μ.μ.
  • Το κανονικό ωράριο λειτουργίας ισχύει, μεταξύ άλλων, για βενζινάδικα, φαρμακεία, σχολές οδηγών, συμβολαιογράφους ή δικηγόρους.

Αυτά τα μέτρα είναι επιπλέον των μέτρων και των συμβουλών που ισχύουν ήδη για όλους αυτή τη στιγμή, όπως οι βασικοί κανόνες, η υποχρέωση μάσκας, η συμβουλή για σελφ τεστς πριν από την επίσκεψη σε άλλους και η συμβουλή για εργασία από το σπίτι.

 Τα άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω συνιστάται να περιορίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, και να κρατούν 1,5 μέτρο αποστάσεις μεταξύ τους.

Για ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες σε συγκεριμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου δείτε όπως τα καταγράψαμε σε LIVE χρόνο την ώρα της συνέντευξης τύπου εδώ

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!